fredag 3 augusti 2018

Cykeln.......Ja

Tog itu med cykeln och framhjulet. Naturligtvis hade lappen man satte dit släppt i ena änden och när man försökte laga det hela genom superlim så släppte det tydligen på motsvarande sida. Nåja, som tur är har man några slangar till att välja på som man skaffat genom åren. Sagt och gjort så skiftade man till en slang och gick och kollade upp cykeln tidigare ikväll och - Jo, bägge däcken fram och bak såg ut att hålla luften. Nackdelen är den att slangarna behöver flera kilos tryck vilket innebär att laga ett hål eller flera gör att lappämne måste vara flexibelt vilket det oftast inte är och det resluterar i att det släpper eller så händer något annat. Känns i alla fall gynnsamt att bägge däcken är luft i efter mer än ett dygn. Vad som också känns bra är att man fick tag i främre rör till bilens avgassystem så att det förhoppningsvis kan bytas då det gamla hade mer än ett rosthål. Det blir att byta halvsats bakre i september för att inte tala om skivor samt belägg bak, för att avsluta detta med att dubbdäck antagligen blir att skifta till fräschare inför kommande vinter. Utgifter och åter utgifter men vad är annat som gäller för en fattig blå arbetare? Inte mycket!,
 

torsdag 2 augusti 2018

Läget under kontroll!

Så var man inne på sista veckan, av långledigheten och värmen avtar successivt för augusti får det gärna vara mellan +15-+20°c. Det är ganska lämpligt för på måndag börjar man jobba igen och det känns rätt okej efter all denna värme och mindre bra sömn på nätterna då fläktar gått och man har använt fryselement för att "kyla" luftcirkulation i sovrummet. Inga speciella utflykter eller händelser annat än vad som är allmänt känt och antagligen varit ett diskussionsämne för många - skogsbränder och eldningsförbud. Har inte upplevt liknande sommar som denna under de senaste 20 åren! men det är bra och samtidigt har man haft tillgång till friskt dricksvatten som även tilldelats akvarier man har. Ja, vattnat blommor har också gjorts men den gamla Sköldpaddsörten känns inte det minsta relevant numera så den får vara där den är och växa eller inte som den vill kände att man inte orkar bry sig längre om den och övriga eventuella blommor och växter där borta då man har tillräckligt på fönsterbrädor samt på ballis!

Passande bild till mycket! Många sanningar (men även lögner) kan ge miljarder kommentarer på sociala medier så att myndigheter, arbetsgivare mfl gör livet surt och omöjligt för de som tänker noll och låter gapet glappa till det finns något citat: Det är bättre att hålla mun stängd och låta folk tro att man är en idiot än öppna den och bevisa det!