fredag 3 augusti 2018

Cykeln.......Ja

Tog itu med cykeln och framhjulet. Naturligtvis hade lappen man satte dit släppt i ena änden och när man försökte laga det hela genom superlim så släppte det tydligen på motsvarande sida. Nåja, som tur är har man några slangar till att välja på som man skaffat genom åren. Sagt och gjort så skiftade man till en slang och gick och kollade upp cykeln tidigare ikväll och - Jo, bägge däcken fram och bak såg ut att hålla luften. Nackdelen är den att slangarna behöver flera kilos tryck vilket innebär att laga ett hål eller flera gör att lappämne måste vara flexibelt vilket det oftast inte är och det resluterar i att det släpper eller så händer något annat. Känns i alla fall gynnsamt att bägge däcken är luft i efter mer än ett dygn. Vad som också känns bra är att man fick tag i främre rör till bilens avgassystem så att det förhoppningsvis kan bytas då det gamla hade mer än ett rosthål. Det blir att byta halvsats bakre i september för att inte tala om skivor samt belägg bak, för att avsluta detta med att dubbdäck antagligen blir att skifta till fräschare inför kommande vinter. Utgifter och åter utgifter men vad är annat som gäller för en fattig blå arbetare? Inte mycket!,
 

2 kommentarer:

  1. Läget är som det vart men inte som det skulle ha varit. Hade inte planerat bilen riktigt så man får se vad det landar på. Hade huvudet funnits med hade planering blivit en annan, somliga ämnen är nödvändiga andra kan man vara utan. En av beställningarna hade kunnat varit slopad så hade man haft lite mer ekonomiskt men men. Det viktigaste är att rida augusti månad ut. Därefter blir det bättre. Cykeln kommer som prio två eller nåt då man tyvärr inte tar sig så långt med den det blir mest att cykla runt i centrum av samhället. För cirka fyra år sen blev det lite längre sträckor men då var den i bättre skick. Får bli någon "renovering" av den så att mycket och det mesta funkar som det ska - när det ska!

    SvaraRadera
  2. Har allt fallit och stött huvudet mot stenar? Eller har regnbågens barn tagit över delar av landet? En eller flera Tv kanaler, en rövtorkarblaska och något företag som har regnbågens alla färger högst opassande! Och just nu dessutom. Har hbtq spektaklet köpt in sig i dessa? Tragiskt om så vore. Ja, en film vilken man inte orkat se än har verkligen "vält internet" och det har med att det är valår i år, i början av september och de mest bittra på landets destruktiva utveckling har verkligen mobiliserat energi och koncentrerat ilska på rådande katastrof regering. Det vet fler och fler att allt är bluff och valet är redan uppgjort som avgjort! Inte spelar svenska folkets "röster" någon som helst roll! De (vi) är alla förda bakom ridån. Det genomförs som något som genomförs för barn som annars "tyckej att allt äl så nedlans olättvipht annas". Så har det sannolikt varit tidigare väljarår och precis som omröstningen av EU så kommer det att redan i början av året vara "topphemligt" men avgjort och samtliga partier utom två planerar för kommande år. Tyvärr så det går till.

    Visst kommer man att gå och rösta men man vet vad man vet.

    SvaraRadera