tisdag 11 september 2018

KubakakaTranklotårta

I   ♿⛔❎®™♠♣♦

Gjorde delvattenbyte i snäckakvariet och det blev uppskattat. Avfallsbladet hade ett gödselklipp med det för 30 år sedan passerade och UTDÖDA "bandet U2 (D2?R2?). efter 1988 självdog detta avfallsband som endast nutida vanskapta och total depraverade uppskattar! Bonohead är få ledfen föl att jag hal tappat löften att jag måfte göla mig löjligale än en 3 åling!" Säkert något miffofan som mejlat sina idooler och är själv med i AFA och röstar F!Fan!!! Nä (förbjudet att skriva) hade varit lämpligt till dem alla och en var!.

Nog om det. Läste något märkligt som kan stämma men inte med verkligheten i den bostad man är bosatt! Att guldfiskar kräver ett akvarium på 100 liter per fisk för välbefinnande, dessutom en massa sjukdomar och helst rektangulärt akvarium och bla bla bla sicket dravel!!!
Det skulle innebära 300 liter för 3 fiskar som ser ut att må prima, inga synliga sjukdomar rör sig fritt och ser ut att funka bra med Dalmatiner Molly och Ancistrus, visserligen är kanske temperaturen väl hög men den kan justeras så att det blir lämpligt. Som en del skrivit "kallvattenfiskar" är nog högst osannolikt för med kallvatten ligger temperaturen runt +5 grader till +10 grader. Både Ancistrus OCH Dalmatiner Molly klarar dessa temperaturer att överleva! Så hur det stämmer med påståendet "tropiska fiskar" vet man aldrig en sak är då säker: Djuraffären håller inga höga temperaturer i alla fall! Dessutom läste man att de kan klara upp mot +30 grader. Så det så!

2 kommentarer:

  1. Jaaa, vad säger man om det? Skylt och Lapp land. Mycket säger lite för de som icke förstår. Gjorde delvattenbyte i snäckakvariet på cirka 15 liter så nu kan de fina, vackra och nyttiga snäckorna leva och njuta ett tag till. Nyttiga? Jo, det kan man lugnt påstå!

    Köpte en Zebra snäcka för 8 år sedan, på prov. Sänkte ner den i 65 liters akvariet och lät den bekanta sig med miljön. Hade en dekoration i form av ett skepp som gått av på mitten. Av alger hade bägge delar övergått från rosa till brun. Dagen efter jag sänkte ner snäckan syntes den inte till och man kollade runt omkring akvariet ifall den skulle ha "rymt" men slutligen upptäckte man att den sakta gled fram på del av skeppet. Döm om ens förvåning när man upptäckte att där snäckan varit var delen - rosa! Den hade "ätit" upp det bruna som enligt djuraffären var kiselalger. Den fick fortsätta och till slut var bägge delarna ursprungsfärg! Efter den erfarenheten blev det några till både Zebra och även red onion. Kort efter det blev det blå äppelsnäcka och inte långt efter det äppelsnäcka guld som förökade sig, vilket i sig blev en erfarenhet som tände en gnista så när gula elefantsnäckorna kom in i bilden blev det "avel" även med dem. Idag har man 2 vuxna och 3-4 avkommor samt military helmet och elefantsnäcka, förutom de i snäckakvariet Zebra och red onion och en guppy, neon, svart neon, koppartetror och grodorna i Grodakvariet. Trivsamt, trevligt och rogivande med lite jobb emellanåt.

    SvaraRadera
  2. År 2010 genomförde man STOR förändring för fiskarna. Man håvade över samtliga till 65 liters akvariet för att "rensa" bort all Physa och grundligt rengöra 69 liters. Då utsattes Dalmatiner Molly och Ancistrus, oavsiktligt!, för grader mellan +5° och +10° och de klarade det! Med befintliga doppvärmaren är det +28° men utan blir det cirka +20° vilket nog är optimalt och - naturligtvis! Aquasafe och en större mängd Kolloidalt Silver tillsammans med ECS gör nog susen samt lite korn av MSM ger förhoppningsvis drägligt liv i 105 liters. Fan! Måste kurera en själv med MSM och askorbinsyra så att man tar sig till jobbet senast fredag.

    SvaraRadera