måndag 16 februari 2015

Problematik Negativ Digitiser

God kväll!

Igår lördag ville inte gammdatorn, stationära, funka alls. Den höll på och tramsade, trilskades så att man höll på att ge upp hoppet. Tänkte att ominstallation av operativsystemet kanske var sista vägen ut, så man tog skivor med olika programvaror och satte i skivan. Det dök sedermera upp "reparation" vilket man körde på. Detta samt tidigare avinstallation av sällan använda program gjorde att datorn - startade!

Programvara för scannern installerades på laptopen, vilken inte hade minsta problem med varken programvara e l l e r maskinvara! Vad bra! tänkte man och numera finns möjligheten på bägge datorerna. Man får se när man blir klar med första inläsningen, över 400 bilder, där somliga är redigerade men många återstår. Sedan gäller förminskning till "standard" format. Snart är det arbetsvecka. Fy fan! Inget man längtar efter men inkomst är man tvungen att ha som betalar räkningar och uppehälle...

Väl mött! Alla och en var.

1 kommentar:

  1. Livet är härligt! Fick bästa arbetstid och ska göra det bästa för att få det att funka. Visst värker höger knäet mer än igår men det löser sig till imorgon. Det bästa är en arbetstid som känns bra, human och ur många vinklar bäst för då slipper man tummen mitt i handen alkoholisten och knarkaräcklet som de gör bäst i och minst förlust i att sparka. Helst i pannbenet med ett yxegg fastsvetsat i tåhättan!

    Sedan kan de avskaffa vissa påhittade arbetsuppgifter just där men behålla brf:na som inbringar kapitalet.

    Livet leker så länge man är fri! Helger och fritid är allt värt!

    SvaraRadera