lördag 25 juli 2015

Akvarium och ny tillkomst

Lördag ännu och man förklarar fredagens händelser då man inte hade ork att skriva något, när värk i muskler tar över. Åkte först och inhandlade ranson på tobak därefter blev det en snabbvisit till djuraffären för räk och fiskfoder sedan ner till macken för lite lunch, allt det på 50 minuter. Därför blev det en extra sväng till djuraffären. Luftpump Marina 50 L är helt perfekt, batteri pumpen vibrerar väl mycket klogrodor och sniglar blev det köpt.

Vem i helvete har censurerat vad man skrivit!? Det ska någon ge fullständigt fan i!!!

Bild 1 visar både Marina batteridriven pump och en RENA pump man köpte för 5 år sedan. Den började låta och vibrerar så högt så man tvingades byta den mot Marina 50l/h som är ljudlös. Har en likadan RENA pump till akvarium 2 men den låter inte alls som den utbytta för akvarium 1. Vad man ska ha batteridrivna pumpen och RENA pumpen  till står ganska klart trots allt. RENA får ersätta en av Eheim cirkulationspumparna då den bara rasslar och lever om. Batteridrivna får vara till det blir strömavbrott och då fyller en viktig funktion. Det var ju främst därför den köptes. RENA pumparna är sk "bubbelpumpar".

Uppdaterat:
Nu finns 2st bubbelpumpar samt en cirkulationspump i vart akvarium. Kan tyckas mycket för så små kar som 65 och 69 liters men det är nödvändigt!

1 kommentar:

  1. Det blev längre inlägg än väntat men så blir det när man ska förklara de handlingar som sker ordlöst. Testade lite korrigering i motordelen i Eheim pumpen och det blev annorlunda resultat. Den kommer dock i n t e att användas i något av karen.

    Hade håvat upp klogrodorna och fört dem till liten durk där en fisk var. De betedde sig aggressivt mot den stackarn. Idag återfördes de till balja 1. Det kan nog komma att fungera.

    SvaraRadera