fredag 31 mars 2017

Repetering inte reparering!

Nu har man haft Denver 10.1" Quad Core Tablet Dvs surfplattan ett tag eller åtminstone två månader och den håller ännu. Funktionellt helt okej bara det finns trådlöst nätverk vilket inte finns överallt. La in lite musik och bilder från laptop och det verkar chysst, filmsekvens spelar upp bara bra och musik funkar även om högtalare är liten, med hörlurar blev det en besvikelse vet inte varför men med en gammal extern högtalare liknande glasögonfodral var ljudet överträffande! Märkligt nog. Naturligtvis använder man duttpennan som är avsedd för just ömtåliga surfplattor när man ogärna vill ha fingeravtryck, repor och annat på glaset. Som man läst någonstans tidigare "man får vad man betalar för" och under tusenlappen kostade den men räcker gott och väl för en själv. Den sju tums surfplatta som fick sämst recension finns inte kvar kanske den sålt slut? Eller så skickade de tillbaka resterande parti, hade ju varit kul att prova även den och sett ifall man själv lyckades bättre än de som skrivit recensionerna för den. Det vet man aldrig. Fick syn på Rocky Mountain räkan och fotade den, den har vuxit och är idag så stor som bilden visar, trevligt! Fick veckotidningen och nu har man tid att läsa den och den bok man beställde. Det var meningen att man skulle ha beställt ytterligare en bok men man får se hur det blir med det, när ersättningen (stavas Lön) blev 1895kr mindre än beräknat pga slarviga omständigheter. Nej, dags att avnjuta resterande av dagen till fullo och fortsätta läsa.

Trevlig pryl att prova på...
Fiskar, Sniglar en Amano räka och så Rocky Mountain

torsdag 30 mars 2017

Härliga Ledighet...

Så länge det blir rätt. Fann födelsedagskort till en som fyller jämnt i slutet av veckan och till någon längre fram men den bilden kommer då. Besviken blir man när man sätter sig på bussen och ryggstödet ser sånt ut, som om någon grisig yngling smetat något äckligt där. Alla ynglingar är inte såna men det finns alltför många rötägg som inte kan uppföra sig. Chaufförers skyldighet borde vara att gå igenom bussen och tvätta utvändigt samt invändigt rengöra den, det borde vara obligatoriskt men tyvärr inte med de mindre bemedlade man åker med! Bussbolaget är antagligen som övriga profitörer och struntar blankt i hur fordonen ser ut samt att det skramlar, dunsar av sidoluckor och annat för fordonen ska bara "stampa på och rulla och dra in multi kapital". Tacka vet man det egna fordonet som är som det ska.

söndag 26 mars 2017

Som vanligt i dårars stad!

Man undrar hur många som inte parkerat på en parkering för att gå över till motsatt sida? I dårars stad råder byfånens lag och det är ju nästan allihopa. Idag som igår vände man och åkte hem. Handlade månadsranson tobak sedan bar det av hemåt. Handlade lite billigt på helgjobbet fil och tops var det man behöll själv. Satan vilka kastvindar när man blåste någon "länk" vilket även märktes av på hemmaplan.

lördag 25 mars 2017

Arbetshelg...igen

Inte hade man förväntat sig att det skulle bli liknande förra årets utbetalning där man fick för övertidshelg men inte ordinarie nu rör det sig om tvärtom man har fått för ordinarie helg men inte övertidshelg! En mycket sjuk men verklig kontrast eller motsats. Nåja, man lider inte katastrofalt av bortfallet även om det gäller nästan 2000kr. Antagligen för att man inte har samma intressen som tidigare som krävde stort kapital, beställningen har inte ens påbörjat att användas då man hade en bra skvätt kvar i flaskan från förra beställningen. Det är ändå skönt att ha en skaplig slant så att man kan tanka bilen och en del annat. Får se hur det går denna helg med jobbet. Lite humor på näst sista bilden kan aldrig skada, avfotad från Nya Tider vecka 12 2017.

Uppdatering

Ica i samhället öppet helg 09:00 åt helvete för sent! Ica i Schtan öppet 07:00-23 okej tid men kass i utbud då mackor förvaras bakom disk jävla klantskallar!!! Åt helvete med den. Nä då blev det preem istället och man fick sig två mackor och en drycka. Jobbet rätt mycket men blev klart för dagen sedan handlade man det man behöver och åkte till netonnet men där var det kaotiskt knökfullt med bilar så det blev att vända för att återvända hem. Allt väl bortsett från att ventilation är borta/trasig så man får väl se hur natten blir. Ja, även imbecilla tycks ha sin plats och funktion i samhället vilket framgår av sista bild.

tisdag 21 mars 2017

Bra för snar framtida bruk

Kände att man behövde fylla på "förrådet" som  och slog på stort (som en del uttrycker det) så denna gång beställde man en dunk på fem liter Ionosil. Räknade ut att man sparar ett par hundralappar på det men det bästa är att man blir mindre ofta sjuk när man konsumerar ämnet och tillsammans med MSM blir det oslagbart! Igår var man ensam på jobbet och det gick alldeles utmärkt, visst kändes det av lite både igår kväll som i morse men ljusår ifrån trötthet och utmattning som för bara något år sedan. Snart blir det dags för utökning i det egna "biblioteket" om lönen blir i närheten av beräkning. Det vet man aldrig säkert.

Dårars högtid!

Har existerat sedan 1970 och förvärrats för varje årtionde. På arbetsplats har tillsatts onödiga för att delge någon uppgift alls! Två icke fungerande plus en som mest går på värdelösa möten. Chefer som skulle haft en kick i röven och en i pallet och haft vad de delegerat anställda så att de haft uppgifter på olika företag istället. Så långt är det omoraliskt att begära att imbecilla fem-femmor skulle prestera som leverera. Det är bara att bita ihop och göra vad man ska för att få veckor och månader att gå ihop. Det är kapitalet som ger friheten tillsammans med ledigheten. Även om det finns en skuld är friheten och rörligheten bäst.

fredag 17 mars 2017

Skam är överskattat!

Har påbörjat boken massutmaning och den ser ut att bli intressant. Har även lite annorlunda literattur som man absolut aldrig skäms eller räds att ha. Mer lär det  bli pk samhället mfl, bara nu kapitalet räcker.

Det är inte av andra skäl än intressant hur somliga tänker varför man har de två längst ner. Det finns tillräckligt med anhängare till dessa ideologier men det är av yttersta vikt att läsa och bilda sig en egen uppfattning istället för att likt den skamlösa själalöse statsminister stolpskottet låta media och mindre bemedlade i nivå med den själv föra talan utan en enda promille verklighet.

söndag 12 mars 2017

Söndagstur med bilen

Idag har man varit ute en sväng med bilen och åkte dit där Sköldpaddsört brukar stå. P.g.a. en snöhög på vägen kunde man inte ta sig fram vilket framgår av bilden så man åkte vidare och passerade ett hus med ett välkänt djur i något material. Bilens kupé blev väldigt varm innan man hann hem och parkerade den i garaget. Asfaltvägen hade som "snitt" i vägen som att någon hade kapat tvärs över ungefär var 50:e meter. Bilen hoppade till varje gång man körde på en skarv dessutom var skogsvägen väldigt mycket svackor på.

söndag 5 mars 2017

Gynnar vännerna

Genom att byta vatten i deras hem. Elefantsnigel ett och två men de tycks trivas bäst på varsitt håll upptäckte att det var kvar tre Amano räkor i akvarium 1, de flydde när man närmade sig med håven man får se när man lyckas håva över dem till akvarium 2 där fjärde räkan är. Provade starthjälp Hamron och den visade sig hålla vad som står i bruksanvisningen. Satte i Discolampan och den snurrade på friskt utan problem pumpade även en cykelslang och kompressor funkar utmärkt! Strömstyrke lamporna funkar likaså nödbelysning så då vet man att den funkar tillfredsställande. Tog ut bilen en sväng då Hamron stod på golvet i bilen och åkte och ställde in den i lägenheten efter att man hade varit och handlat. Det blir sällan handlat på veckorna numera så då får man passa på under helger. Likaså städning. Leksaken elektriska snöslungan blir rätt lite använd men så blir det när snö röjning sker korrekt.

Allt i den ordning

Man vill ha. När man letade lappämne till cykelslangen fann man den adapter man sökte i december, då man har en adventsstake och en tomtefigur för bil men bara ett cigaretttändaruttag. Nåja, nu vet man var den var men inte ska vara länge till. Jo, lappämne fann man så slangen blev lagad. Det börjar ju närma sig vår och då kan det vara skönt att ha cykeln i ordning. Testade kompressor på starthjälp Hamron och den funkar utmärkt. Liksom övriga funktioner. Blir bara att se hur själva starthjälp funkar framöver. Annars är det mesta som det ska men det blir långt mellan gångerna man får ha det hyfsat bra.

lördag 4 mars 2017

Snart dags...

Att deklarera. Förutom det så kan det bli aktuellt att slipa bort lite ytrost på bilen då det snart är tio år sedan det gjordes sist. Excenter slipen var bra och funkar fint men man får se över slippapper och se ifall det finns att få tag på. Vinkelslip/ rondell (nä, inte trafik cirkulationsplats) har man förvisso men det är ju mer för att slipa svetsfogar eller kapa metall. Den kan bli använd för andra ändamål. Det får nog bli närmare vårkanten att slipa ytrost och sedan får man se ifall man får tag på färgburkar i rätt nyans så får man göra "fattigmans lackering" och slipper att den är rostskydds fläckad. Ja, allt är och förblir relativt.

fredag 3 mars 2017

HoM? Nä POSH!

I helgen går det årliga(?) House of Metal av stapeln i stan. Något som hade varit fantastiskt är ifall det hade gått POSH av stapeln årligen som hade betytt Punk Oi! Skinhead rock och old school Hardcore. Även om Metal musiken är schysst har alltid POSH musiken varit den främst tilltalande! Tyvärr är det ju så att många medlemmar i band från tiden när det begav sig har avlidit och det skulle kännas uppblåst och tillgjort att låtsas att icke original medlemmar i band skulle vara lika givna som originalen de ersätter.  PTTB där förvisso Peter och Del är ursprungliga medlemmar är väl mest ute för att spela så länge någon orkar lyssna och tjäna lite klös. Uproar är ett annat band som återuppstod 2006 eller nåt likaså The Four Skins men tyvärr saknas Hoxton Tom och det lät inget vidare. Infa-Riot, The Ejected, The Blood är andra som återuppstått. Man frågar sig ifall dessa har något att ge eller tilldela såsom på 80 talet när det begav sig? Svaret blir tyvärr oftast Nej! DISCHARGE var ytterligare ett höjdar band men oftast är medlemmar såna som blivit familjefäder och har yrken som skulle kollidera totalt med musikstil och livsstil de hade för cirka 35-37 år sedan. Ibland är det så att hur stor efterfrågan än skulle bli så kan vissa band aldrig återförenas som Blitz, Skrewdriver, Combat 84 mfl. Pga avlidna medlemmar som var grundare och de viktigaste i banden. Så det kan aldrig bli något värdigt evenemang om det skulle bli något. Sedan skulle garanterat arrangörer blanda in senare tids crust, kängpunk och vegan hardcore och det skulle misslyckas fatalt. Nej, då håller man till godo med den gamla hederliga musiken ifrån de odödliga skivorna och njuter av vad som var som absolut är lika heta ämnen nu som då. Politiker, byråkrater och myndigheter har aldrig lärt sig av historiens vingslag.

onsdag 1 mars 2017

Märkligheter...

Mupparna behöver man inte se någonsin mer på TV! Det får man mer än nog av på jobbet. Nu har man förstått varför regering och allt i skammen har så bråttom att släppa in av de enda logiska  icke önskvärda. Var och varannan ungdom går hos psykolog, orkar inte söka jobb eller ens utbildning och har såna personliga problem att de inte duger något till. Därmed blir det inga skattebetalare av dem. Därför måste arbetskraftsinvandring till. Med alla våldtäkter, droger, rån, misshandel, bostads och bilbränder bryter unga ihop och orkar varken mentalt eller fysiskt. Trist men sant.