lördag 28 januari 2017

Helgjobb ordinarie

Så hade man kört en av två pass. Det månatliga fattigmans bidraget kom i mitten av veckan så det blev att ta bilen in och handla det väsentliga och lite till. Tankade fullt innan man ställde bilen i garaget. Blev tobak, fiskfoder och en artfrände till honan om den nu överlever återstår att se. Igår blev det KD och medicin samt ett dyrt mål mat. Bra med erfarenhet. För övrigt varit ungefär skaplig vecka med katastrofalt slut ja helgen räknas separat.

lördag 21 januari 2017

Veckotidningen

Fick man i onsdags och den innehöll något intressant eller rättare sagt ett av arken. Vad? Det avslöjas aldrig! De som inte kostar på sig en prenumeration får läsa lögn media och deras vinklade fantasier. Erhåller man prenumeration får man veta sanning med kärn källfakta. Så är det. Det var som på 1980 talet där herrtidningar som det kallades många gånger skrev ocensurerade reportage och artiklar. Så funkar alternativ media idag.

Ledig helgs funderingar

Så var det ledig helg och man funderar på ifall det blir att skaffa någon artfrände till den på bilden, Ancistrus honan. Hade också varit intressant att skaffa en platta av någon modell och eventuellt en snäcka till mobilerna. Man får väl se vad det blir. Finns två som kan vara tänkbara. För övrigt händer nog inte så mycket i helgen. Man måste ju tänka på rekreation och återhämtning också. Det är viktigt för att man inte ska "gå in i väggen" för fjärde gången eller om det är tredje. Hade varit intressant även med en eller två krabbor i tio eller tjugo liters akvarierna. Så långt lär det lilla gruset (lönen) räcka så man får kanske satsa på en eller max två av önskemålen, som en arbetare man är (och förblir...).

söndag 15 januari 2017

Söndag 15 januari

Då var man klar med jobbet för denna helg. Nästa nekas totalt för helgen efter är ordinarie helg och det får räcka. Uppgiften är städ med en Skurmaskin i en livsmedelsbutik och det funkar. Allt annat påstående är överdrivet. Handlat där? Jo, tredje och sista gången var nyårshelgen. Aldrig mer! Bättre att stödja lokala butiker på hemorten istället. De som har ordning och reda, inbjudande ej motbjudande och inga jätteberg av somliga varor. Man är nöjd med det man har.

lördag 14 januari 2017

Jobbar extra

Jo i helgen jobbar man extra övertid vilket ger lite mer i lön nästa månad och "dödar" de sjukdagar man hade. Sedan är det skönt att förena nytta med inkomst. Något nöje är det inte tal om! Efter plusgrader och snö och vatten så fryser det på vilket märks klart och tydligt på vägarna men även i garageportens lås men som den finurlige man är har man grafit låsolja vilket gjorde susen. Ja på första bilden ser man dålig snöröjning då trottoaren är 3 meter eller mer men endast 1 meter är röjd! Slöfockar! Andra bilden visar temperatur för närvarande och tredje en QR kod på den bästa snöskyffel man någonsin haft och har vilken man hade med igår morse när kladdsnön fortfarande var brukbar och man kunde skyffla bort mängder som låg framför garageporten för på eftermiddagen frös det på sanslöst nog!
Skönt att sova...

torsdag 12 januari 2017

Tala om Överraskning!

Insåg att man var utan halstabletter och fick för mig att gå och kolla där man sällan handlar. Tala om Överraskning! Fann halstabletterna men även en ask Barkley's ginger och tog två på en gång men oj oj oj!!! vad starka de är hade för mig att det var den man köpte för några år sedan men minns att locket var rött och det på den här asken är orange. Mycket riktigt den röda var cinnamon. Köpte en Hershey's och något som tydligen ingår i filmen "hundraettåringen som smet från notan och försvann" någon läsk kallad folksoda. Det sämsta var att busshelvetet blev stående i en korsning två kilometer från där man skulle kliva av. Så man fick promenera sista biten. Nåja, hemma efter cirka 40 minuter.

onsdag 11 januari 2017

Vilket skämt!

Köpte en pocket igår, trodde det var horoskop men det visade sig vara tarot  (uttalas "tarrå" för den oinsatte). Visserligen har man en lek men det är år och dar sen man tittade på den och än längre sen man använde den. Nåja, kul kan det ju vara med annat än horoskop i bokformat. 39kr kostade den och det må vara. För 22 år sedan hade man allt möjligt i "ockult" Ouija board, tarotkorts bok, flera tarotlekar, kristallstenar mm. Jo, det var ju intressant där och då och kanske spännande. Tider kommer och går somligt består...

lördag 7 januari 2017

Komplex men värd det!

Insåg att man var tvungen att gå ut och handla när vissa livsmedel tagit slut. Dessförinnan gick man förbi garaget och tog fram och kopplade leksaken man köpte förra vintern. Lilla elektriska snöslungan och den funkar alldeles förträffligt även om det var minimalt med snö så visade den sig fungera alldeles utmärkt. Vilket framgår av bilden. Kan nog hända att man tar bilen på en tur lite senare.

Det hade man inte räknat med!

Att man skulle vara ute i så god tid att klockan inte passerat 7. Idag gäller tvätta när tvättkorgen blivit överfylld p.g.a. att man själv varit sjuk och inte orkat eller kunnat ta hand om det hela. Det är vissa saker som blivit fördröjda och det har ju sina naturliga förklaringar. Tack och lov är det ingen strykning men allt lär ta den tid det tar men som tur är har man ytterligare en dag efter denna ledigt. Ibland prickar man rätt i datum och tid och då faller det mesta rätt. Permanenta fel begås som bekant av regering, 7 klöver med bihang och av myndigheter, byråkrater och annan onyttig kategori! Som tur är slipper man ingå i någon av dem.

torsdag 5 januari 2017

Svalare grader

Temperatur sjunker och det blir problem längs landets linjer. Minns förra vintern när det var -27 grader ute och bussen man skulle åka var likt en frysbox. Den höll på att frysa sönder och samman. Det var inte långt ifrån på hemresan. När man kom fram var det en bit innan man var hemma och naturligtvis halkade man p.g.a. de värdelösa vinterkängor som på sulan står 300 grader Celsius!!! Det skulle stått -300 grader Celsius!!! Sulorna blev ju hårda som plast och man halkade omkull vilket är katastrofalt!!! Efter det har halkskydd varit på permanent så länge snö, is och eventuell halkrisk förelegat.

Skönt att slippa denna vecka när det är liknande klimat ute. Hellre 2 cm högt grustäcke än minsta mm utan!!! De som omfattas av allmän halkbekämpning skall utsättas för halkan själva då kanske de förstår  (men troligen inte!).

onsdag 4 januari 2017

Allvar eller ovarsamhet

I lördags morse visste man att det var mycket glans på vägarna. Därför startade man i så god tid som möjligt. Det var nog lösningen varför man var i god tid även på helgjobbet. Man kunde ta det lugnt och känna sig för vad man hade att vänta gällande grepp på framhjul och även prova bakhjuls broms den sk färdbromsen. Både lördag och söndag kom man fram och åkte hem utan minsta komplikation. Det är därför man inte slutar att förvånas över hur mycket olyckor, avåkningar, voltande och annat som sker i söder och norr men det är klart om dårar och annat otyg kör om, signalerar och beter sig som första klassens fårskallar som alltför många gör även när man själv befinner sig längs vägar så är det än mer märkligt att de inte kvaddar fordonen mer. Att det sedan finns vakuum skallar som tar droger och sätter sig bakom ratten ja det är lika farligt som med alkohol i kroppen och bilkörning oftast farligare! Dessa borde amputeras armar och ben så slapp man någonsin dessa i trafiken annat än som passagerare. Som tur är har man sluppit vara med om någon olycka, endast kunnat bevittna vingliga färder men... det finns ju andra störande situationer - idioter som sitter i sin egen lilla värld med mobiltelefon! Alla borde få genomgå speciella lektioner för att se ifall de var kapabla nog att få ha mobiltelefon med. Den bör inte användas annat än i nödfall och obligatorisk bluetooth snäcka eller liknande! SMS och MMS endast i stillastående läge med färdbromsen dragen på parkeringsficka! Sedan har var och en sitt ansvar att behärska och ha kontroll på sina fordon vinter som sommartid.

tisdag 3 januari 2017

Så var det

Det är nog cirka 32 år sedan man upphörde nyårsafton som tradition. Sista året man kände trevlig stämning och allt som hör nyårsafton till var 1983/84. Sedan dess har åren bara avlöst varandra i allt snabbare takt. Det är med fördel man har barndomsklassiker som Kalle anka, Karl- Bertil Jonsson och grevinnan och betjänten inspelade på DVD. Såg de två sistnämnda igår kväll och det är ju det viktigaste dessa helgdagar förutom God mat och sällskap på julafton. Fyrverkerier är över reklamerat som utspelat för numera kan man ha eget i datorn eller på tv. Nä, sedan sju år tillbaka låter man hellre en varmluftballong i självförintande material sakta få stiga upp mot himlen en lämplig vindfri kväll om nu nyårsafton är blåsig. De skrämmer inga djur de förpestar ej natur de brinner upp och den lilla aska som blir driver med vinden. Uppdatering egen bild den tredje samt videoklipp från 2013 längst ner.
 

måndag 2 januari 2017

Läget starkt på bättringsvägen!

Härligt att få vara ledig och hemma! Vilken tur att man är så fantastisk. Beställde produkter strax före jul och de kom lagom i mellandagarna. Har en burk D Vitamin som reserv när eventuellt behövande är dårar och vakuumskallar så att de hellre är hemma och "sjuk" än provar lösningen. Det får stå för dem och man gynnar aldrig svin! Alltså blir gamla burken en reservburk. Många sätter i system att vara sjuka och ett mönster bildas genom arbetsåret vilken arbetsgivare kan nitiskt och kritiskt angripa som bluff och person ifråga hamnar under den så kallade "luppen". På vilket annat företag som helst hade den personen fått gå och snabbt blivit ersatt men i avfall AB daltas med bortskämda och ansvarstagande bränns ut!

Hur som helst så har man varit fackligt aktiv tidigare och därav erfarenhet av personer med dessa problem. Grunden till sjukskrivningen är oftast en helt annan men somliga lär sig fort hur man utnyttjar till den egna fördelen om än temporärt. Det är med de egna erfarenheterna av olika sjukfrånvaro anledningar man försöker att få tag på preparat som kan underlätta, stärka och ge kroppen den balans den behöver. Som i fallet nu med sjukdom. Man gör vad man kan.

söndag 1 januari 2017

Äntligen över!

Så hade man jobbat de timmar för helgen och genomlidit hosta men mest litervis rinnsnuva. Trots allt har man gjort bästa möjliga och allt är i den ordning det ska vara vilket det inte var när man kom igår morse. Det som frångår ens sinnen är att butiken satsar fel! De tycks tro att jättemängder säljer bäst. Oordning och skräp på golvet, tomma kartonger skulle leda till försäljningssuccé hur fel kan man ha!? Har inte sett liknande butik och dess klimat tidigare. De flesta livsmedelsbutiker man tidigare besökt har oftast haft bra ordningssinne.

Innan jobbet för säkerhets skull åkte man och tankade bilen och upptäckte lite förnedrande att dunken med T-röd var hemma i garaget. Det blev blyersättning och bränsle. Vid hemkomst fyllde man på med T-röd och hoppas att det går vägen i alla fall. Det är det lilla underhållet som gör att bilen funkar som den ska och vid lämpligt tillfälle blir det någon flaska K-skydd karburator ska ju ha sitt också. För övrigt blir det ingen bilkörning på ett tag när man är sjuk och krasslig. Då får den stå i garaget istället till lämpligare klimat erbjuds.