söndag 29 april 2018

Blir nog bra

En liten uppdatering till föregående post. Tidigare i morse rensade man pumpar två av tre samt satte ner växter. I akvarium tre blev det en växt, i akvarium två två växter eller en växt samt gräs. Den skillnad mot tidigare hantering av nyinköpta växter man gjorde var att man blandade kokat avsvalnat vatten med en mängd kolloidalt silver. I morse när man släppte ner växterna var de "förpreparerade" med rent vatten och kolloidalt silver. Ett experiment så får man se hur väl växterna står sig. Alltid intressant att se hur man lyckas eller ej med olika metoder. Det blev sparsamt p.g.a. ekonomiskt lidande.

lördag 28 april 2018

Lördag 28 april

Lossade hjulmuttrar på bilen igår för att underlätta fortsättning idag. Sagt och gjort så skiftade man däck i förmiddags och var klar på cirka 40 minuter alla däck gick lätt utom vänster bak som verkade fastklistrad vet inte varför men man fick vicka loss det sedan gick allt relativt smärtfritt . Sedan tog man ihop redskap och begav sig hem och lastade ur vagnen redskapen man använt plus snöskyffel och kupévärmare och sedan blev det någon timmes vila därefter efterdra hjulmuttrar och de var inte ens dragna emot så det var ju en helvetes tur att man gjorde det! sedan bar det av till schtan och handla lite. Köpte två rullar snus när klantskallarna inte hade hemma precis den sort man skulle ha!,  Fiskfoder har man inte haft på cirka 14 dagar till tre veckor så det blev en burk sånt, 3 växter för 99kr, 10 neontetror för 69kr och ett sepia blad  (kalk för sniglar och räkor) även fast det fanns kvar bitar är det bra att ha nytt.  Därefter blev det Lidl och lite livsmedel till lägsta summa man någonsin handlat där för att sedan åka hem. Känns rätt okej trots allt.
Gjorde faktiskt enligt rekommendation och hällde i några koppar akvarievatten och lät det vara en stund i påsen. Sedan åkte fiskarna i akvariet. 
EN butik hade första maj blomma och denna krans och den var dyr så det är lite märkligt att människor kan tappa den som låg på stengolvet i entrén. 
På de flesta vägar är det bortsopat vinterns grus men här är det kvar, inget man störs mycket av men de kunde fått bort det i fredags. Kanske det blir till veckan? 

fredag 27 april 2018

Vårtecken vinter väck!

Med öppna ögon man finner vad för många i hasten försvinner. Några tar allt för givet förstörelse i något av kliven men det man inte visste alls kan göra gott för hälsan och hals. Poetiskt? Kanske det men tussilago måste vara bland det finaste vårtecken vi har, denna lilla spröda växt. Fick se den i onsdags eftermiddag och idag fantastiska fredag fick man se en annan växt maskros. Inte helt utvuxen men ändå ytterligare ett vårtecken. Kunde inte låta bli att fotografera dessa två. Maskrosen är nyttig och bra mycket nyttigare än man tror och vet. Anledningen att den är impopulär är antagligen att somliga ser den som ful och stygg. Då kunde man ju se alla blommor och växter likadant. Det gör man emellertid inte, maskros är en sorts medicinalväxt som även Aloe Vera är även om den inte växer likt ogräs. Fina är de i alla fall.

Bättre än bäst

Ultra bussfan kom inte på avsatt tid, må du råka mycket illa ut chaufförjävel!!!! Igår eftermiddag så det blev buss nummer två och därmed missade man den man brukar åka hem med stora marginaler så jävla typiskt! Men istället för att bara vänta och bli än mer rasande gick man vidare ner till Umeå EKObutik, för att uppdatera sig om vad han hade nu. Det var det bästa på hela dagen! Visade det sig. Det blev en påse utsökta chips, god om än söt lakrits, god mörk choklad, fantastiskt utsökt choklad med nötter och en man köpt tidigare samt glödlampor till dels saltstenslampan men även en del andra glödlampor. Det blev förvånansvärt bra pris dessutom. Nöjd med det man köpt remmade man till busshållplats och hann precis med bussen hem. Nöjd och glad toppen choklad kan man med enkelhet säga. Förutom det man handlade fanns det en del annat intressant så det kan nog bli minst en vända till i butiken, när man får vad arbetsgivare är skyldig (bannade Idioterrrr!!!). Får se när under helgen man skiftar däck på bilen.

söndag 22 april 2018

Fantastiska succén fortsätter fira framgång

Tog en härlig dusch igår förmiddag och använde Ion Silver Deo. Den är mycket bra och verkar väldigt verksam! Silver cremen är minst lika bra och verksam den. Det blir att beställa flera av vardera så att man är "garderad". Har inte hunnit prova gasbrännaren än men det kommer tids nog.

Hade för avsikt att skifta till sommardäck på bilen idag men med all snö som är kvar och kommande veckas märkliga snöfall så ställer man in det. Man vill inte åka av vägen någonstans. Sedan får man se när det blir lämpligt klimat framöver. Söndag morgon och man tar det lugnt och får se vad man gör under dagen.
Likt tidigare för de med Android kan tumma på bilden och förstora den ifall man inte ser vad den föreställer. Fritt att spara för att kunna eventuellt läsa det finstilta. 

fredag 20 april 2018

Visst blev det så

I onsdags dök så försändelsen upp, innehöll precis vad man beställt. Provade deon lite lätt och den liksom cremen verkar lovande. Bra att kunna ersätta den gamla som innehåller aluminium med mera ohälsosamma komponenter. Likadant med cremen som innehåller rapsolja och ekologisk mandelolja. Blir att prova dessa till helgen. Har inte öppnat dunken silvervatten ännu då man hade någon halvliter kvar i en flaska. Hälsan framför allt, visst händer det att man äter godis och chips och sånt som är mindre hälsosamt men till 95% blir det ändå hälsosamt kanske i överflöd men det är det värt!

söndag 15 april 2018

Helg 14-15 april

Igår lördag blev det "helgnöjet" koka vatten att tappa upp i hink, dunkar och flaskor. Ja, det blev väl cirka 50 liter totalt och när man tittar på ett av kärlen man använder till det upptäckte man att det antagligen inte är så rent det som kommer ur vattenkranen. Beläggning. Ekonomiskt bakslag som gjorde att man ligger 1500 kronor back och utgör handlingsstopp men man får göra vad man kan för att överleva. Livsmedel finns det är endast fika och frukost för närvarande som saknas. Nåja, det kan lösa sig under dagen. Däckskiftet på bilen får bli nästa helg.

torsdag 12 april 2018

Dessa mindre bemedlade

Sicka göjva till busschaufförer det ena lyckes inte å få bussen i rullning å den annern sög in vägdamm vi varje hållplats satans klatterskalla!!! Dessutom kör in där idiotn int skull kör in. Katastrofalt milt uttryckt. KR trafik är det sämsta sedan linje och swebus. Åka container med ledbussarna, dammigt, skitiga fönster och lev om nanting se hellvittes! Skrota avtalä ve töcke nu!

lördag 7 april 2018

Hej vad det går i Harrsele!

Lördag hela dagen skönt med helg. Tog metformin och magnesium, efter att ha fyllt kannan med vatten kändes det i ryggen så man tog först Glukosamin med vatten sedan tog man MSM och askorbinsyra. Det märktes för man var sjöblöt i svett av en mildare promenad till affären och därefter till modern. Det är metformin som sätter fart på kroppen. Nåja, känns mycket bättre i ryggen (den styggen). För övrigt är det en delvis seg lördag men det känns att man jobbat hela veckan från måndag till igår fredag. Blir att ta det lugnt resten av helgen. Andra preparat man konsumerat och konsumerar, på bilder nedan. Ja, det saknar betydelse hur mycket livsmedelsverk, styrelse och andra ögontjänare åt läkemedelsindustrin (giftindustrin) vill försöka man kommer för all framtid att hänge sig åt de verkliga läkemedel som FUNGERAR för kropp och knopp liksom gör att man kan jobba och tjäna ihop till dräglig levnadsstandard. Det få räknat ut är att läkemedelsindustrins avsikt är att koka ihop väl dolda brygder för att alla ska inte kunna vara friska, krya och arbetsföra. det ska inte vara alla förunnat att leva lyckligt med jobb, fritid, ett liv bortom sjukdomar och ibland misär. Tråkigt för de som inte heller förstår att hur kroppen mår på insidan självklart påverkar utsidan! Så var det, är det och förblir det! Ifrågasätt gärna men kanske ni får till svar lika som de stora företagen, industrierna och makthavarna de ondskefullaste som ser till att människor mår pyton gånger tusen tillsammans med allt avfall de skyfflar i sig, pålurade av de stora instanser de inbillat och inbillar sig talar ett enda ord sanning! Inte ens hälsning "Hej" är sann!.

torsdag 5 april 2018

Bra dag för Kärnmjölk!

Fick i måndags tag i gasbehållare till gasbrännaren en kostade 19:90 den andra 24:90 vet inte skillnaden men bra att ha två sedan blev det två påskprydnader, en 85% kakao kaka och ett lämpligt kort till modern. Igår onsdag gick man och handlade livsmedel och fann ytterligare en delikat kaka, en mjölk paj med kanel. Så nu har man smakat tre sorter blåbär, kokos och mjölk med kanel. För 20 minuter sedan såg man något bekant genom fönstret, en väghyvel. Äntligen! Någon som förstått när tidpunkten lämpligast äro. Den får arbeta ifred utan störande trafik samt att den inte blockerar trafik. Visst, det är inte några mänskliga arbetstider men så var det även för snöröjare på 70 talet och kanske del av 80 talet men så var det skottat och röjt när övriga trafiken skulle ut också.

söndag 1 april 2018

Påskafton

Lite saker man har i skuffen eller bagageutrymmet som andra kanske uttrycker det. Tog en liten repa med bilen i eftermiddag och solen ligger på och gör vägar med mera nästan oframkomliga. Passade på att hacka bort is som bildats tidigare då vädret varit milt, hårt, milt, hårt om vartannat. Den handikapp parkeringen lär inte locka alla handikappade. Sjöslag milt uttryckt. Nåja, handlade lite livsmedel och så