torsdag 11 augusti 2016

När det alltid är avsett

Det kunde ha varit men är däremot inte märkligt även om någon enstaka skulle ha fått den uppfattningen. Det skulle ha varit intressant att känna till vilken vacker fågel som tyvärr haltade på höger ben men en bild fick man i alla fall. I väntan på bussen fick man syn på den fina hunden vilken ras låter man var osagt men den såg rejält vilsen ut och sprang runt fram och tillbaka men slutligen verkade det som att ägaren fann den. Hade man inte varit sen till bussen hade man aldrig fått se den. Att skylla på de verkliga kalvskallarna som omedvetet bär ansvaret för att jag blev sen hem är som att ställa utvecklingsstörda ansvariga för brott eller felaktigheter de begår! Jo, avfall AB är långt mycket sämre än någon drömt om i sina värsta mardrömmar. Hade man inte jobbat med utvecklingsstörda vuxna för 28 år sedan hade man antagligen skakat galler på obestämd livstid!

Det som gör att man står ut är erfarenhet av utvecklingsstörda vuxna och allt som poppar upp som fångar ens uppmärksamhet samt det grus till bidrag som skänker en bra bostad mm.

2 kommentarer:

  1. Arbetshelg 13-14/8 skönt att slippa dårhuset två dagar, önskar man slapp permanent när kalvskallar är det enda som helt realistiskt finns där. Bortsett från en själv och något strötal är de övriga dömda att vara kvar till pension. Med ovanligheten kallad "tur" kan man lyckas ta sig därifrån. Hoppet är det som aldrig sviker! När det kommer till förtroende är det helt och enbart en själv det finns det för. A l l a övriga har man minus 1000000 på skalan -1000000 till +100. Kommer att tacka nej till samtliga "erbjudanden" från vem det än gäller! Oavsett retorisk avföring. Bättre upp att ansöka hos förhoppningsvis friskare organisation. Tidigare jobbade man med utvecklingsstörda vuxna nu är det mindre bemedlade eviga barn vars IQ kan uppskattas till 5-25. Evig försämring aldrig förbättring noll % framförhållning noll % ambition noll % engagemang noll % kännedom osv.

    Nej man skulle ha slutat för nio år sedan. Tjugo år varav 9 månader sömnad, två månader ifrån tio år i grafisk verksamhet. En bra om än slitsam tid, fastighet på brf nästan 4 år hyfsat bra, andra brf cirka fyra år sedan dog allt därefter 1,7 år annan verksamhet nuvarande med andra ord. Det enda som håller en kvar är pissbidraget + viss annan ersättning.

    SvaraRadera
  2. Idag är det strilande från skyn. Skönt att man bara märker av det mellan turerna. Inomhus köra maskin och sedan fylla upp och hem. Lite stril imorgon sedan solsken under veckan och regn nästa helg. Tack och lov blire en liten extra slant och ledighet efter. Får se ifall det blir något extra jobb nästa helg, det dyker man gärna på som övertid. Ger goda slantar. Ska strax iväg.

    SvaraRadera