fredag 30 juni 2017

Lurad? Knappast!

EKO butiken fick besök. Handlade lite grann kosttillskott, god läskedryck, alkoholfritt öl (1 butelj), saltlakrits, pistagenötter och en på ingefära tärningar. Hälsoguru? Knappast bara intresserad att kanske bli kvitt diabetes  (jodå det går) och  leva lite mer hälsosamt. Har läst om Omega-3 så det kan bli intressant att prova. Krom är bra mot sötsug bland annat. Cola drycken är den absolut bästa på år och dar och rekommenderas varmt men bör avnjutas väl kyld! Som mer naturmänniska är man medveten och rädd om natur och sig själv. Kör bil? Några enstaka gånger per år. Cyklar? Frekvent när man är ledig eller har semester. Promenerar? Alltid till och från jobbet mellan hållplatser.

torsdag 29 juni 2017

Jättebra!

Beställde pjucks förra veckan och igår hade de kommit. Sköna och hållbara och framförallt splitternya! Två dagar kvar sedan helg därefter fyra veckor långledighet. Läsa böcker när vädret inte är lämpligt för att vara ute. Såg något kul genom ett skyltfönster.

lördag 24 juni 2017

Växter på plats verkliga midsommarafton

Vatten pest bakom okänd växt på första bilden. Andra bilden visar vatten pest till höger och okänd ny växt till vänster i akvarium två. Något sorts gräs lämpligt till akvarium tre där nano räkor har sitt hem. Akvarium fyra fick en gammal javaormbunke från akvarium två. I akvarium ett hade en Guppy tydligen dött så nu är det fyra kvar. Vet inte hur de går ihop med ancistrus men det kan också ha med humlafisk att göra. Kanske dalmatiner molly som är väl så livliga och kanske för våldsamma i rörelser för Guppy? Svårt att veta när man själv sover nattetid. Trevlig Midsommar får man väl säga när dagens datum är det rätta enligt något ursprung historiskt. Enligt ursprung ska 24 juni vara midsommarafton men stången med kransar har sitt ursprung från Tyskland och härrör till 1400 talet eller 1600 talet.

torsdag 22 juni 2017

Skynda fynda eller din H.nda

Visst blev det lite handlat såsom tobak även om det bara var delvis. Sedan blev det lite växter, fiskar, foder och växtnäring ja inte att glömma bubbelpumpen. Dessförinnan var man på Grolls och köpte två par strumpor passande de skor man har på jobbet. Får väl se hållbarheten samtidigt passade man på att beställa likadana skor endast för att det är rätt storlek och kvalitet samt att man kan ha ett par hemma och ett par å jobbets vägnar. Allt kostar ju så det viktigaste är att man får tag på sköna pjucks att kunna ha privat. Väderjackan är även den ifrån Grolls köpt för 8 år sedan och passar utmärkt fortfarande så det kallar man kvalitet!. Sedan åkte man hem nöjd och belåten.
 tre växter till vilka av de fyra det nu blir
Bubbelpump ljudlös, då ett av akvarierna saknade en så blev det att skaffa någon ny.

Dalmatiner Molly (tidigare) och nya Guppy som liten färgklick.
 En udda bild på Hane till vänster, Hona till höger av Ancistrus!
Fyra nya Svart Neon tetra. Den gamla var kvick att visa dem runt.

onsdag 21 juni 2017

Strålande tider strilande tider

Beställde en femma silver och en burk EMS kräm så nu är sommaren räddad. Ledig fyra sköna dagar. Perfekt att ha det bästa att dricka och en skön kräm. Får se ifall det blir att besöka aqua warehouse eller om man sparar det till semestern. Det vet man aldrig.
Bilderna är ifrån tidigare beställning 
men vad gör väl det när nu är nu då var då! 

måndag 19 juni 2017

Snabba ryck 70 knyck

Måste säga att man förvånas över hur snabba leveranser kan vara. Beställde tre böcker i torsdags och i eftermiddag stod paketet utanför dörren! Mindre än tre dagar. Det ska bli intressant att läsa dem men först blir det att läsa ut "hotet mot din hjärna". Semestern är räddad oavsett väder och vind. Sedan får man se.

söndag 18 juni 2017

Söndag 18 Juni

Så hade man jobbat helg, lördag 17 och idag 18. Det känns skönt att ha gjort bort det för denna gång. Sedan blir det tre dagar jobb och sedan ledig efter helg torsdag och fredag. Får se vad ersättningen blir då man beställt böcker och lite annat för drygt 1500kr. Det löser sig nog alltid på något sätt. 

I morse satte man sig och lagade byxorna till och från arbetet. Tänkte att man skulle prova hjälpstart batteriet och dess strömfunktion och - DET FUNKADE! Jodå, alldeles förträffligt men symaskinen är det något fel på så man funderar på att lämna in den och se ifall det är något att repa. Annars blir det att skaffa något annat, synd om så är fallet för den har varit fantastiskt bra tillgång. Det var tyvärr klantar som sabbade den vilket känns nedrigt. Nåja, man får se hur det blir.

Igår eftermiddag började glödtrådsvakt lysa, sedan slocknade den, likadant idag och det var endast på väg hem det uppstod. Ingen av belysningslamporna är trasig varken strålkastare, bakljus, blinkers, backljus, parkeringsljus så det skulle vara intressant att få veta ifall det är generatorn som spökar. Det vet man aldrig annat än erfarenhet från gamla generatorn.


Såg något trevligt i morse. En av mina Wizard White sniglar gled upp längs glaset på långsidan, en av de andra på kortsidan och det är ju ett viktigt livstecken att klimat och förhållanden kan vara rätt okej. Det borde det vara när tre red onion, två zebra, två military helmet, en lava, en gul elefant snigel och klasar av Malaysiska sandsniglar lever och frodas.
Gynnarna inringade är två av fyra Amanoräkor. Lustiga krabater det där, har dock inte sett Mountain Rock räkan på någon vecka nu men den finns nog där någonstans.
 

onsdag 14 juni 2017

Intressant litteratur

När man tänker efter kunde man ha beställt litteratur motsvarande summan man spenderade på blommor men då hade ju inte bekant fått det man gav. Sedan kan ju möjlighet finnas att göra en beställning inom kort då man aldrig har för avsikt att resa bort under långledighet med tanke på allt oroligt som händer i södra delen av landet samt utomlands. Naturligtvis kunde man ladda upp bilder på kommande litteratur men med tanke på nätspionage, troll och annan ohyra är det bästa att låta bli. Hotet mot mänskligheten består av åtskilliga volymer litteratur och det är väl en skaplig begynnelse det man lyckas få tag på.

Litteratur som finns på bilder är bara bråkdelen av vad som är för avsikt att beställa. Kan bli intressant att läsa och bilda sig egen uppfattning om läget i den presentativa tid  (vi lever i för närvarande, för de som begriper). Man märker vilken tidsålder vi lever i och många är de som råkat illa ut för mildare obetydligheter.
Sedan får väl de som vill tro vad de vill, men bilda sig egen uppfattning är trots allt det bästa. Lika förvånad lär man kanske inte bli som när man för närvarande läser "Hotet mot din hjärna" men det ska bli skönt att kanske kunna förändra livsstil och förhoppningsvis bli kvitt diabetes typ 2 som man tyvärr har. Det återstår ju att se. Författaren vänder upp och ner på de flesta påståenden till myter där hela sjukvården (?) i princip talar motsatt språk men det är klart de alla är ju köpta av läkemedels industrin och värnar om vacciner likt alla andra "sjukvårdare" vars rätta namn vore nyttiga idioter.

söndag 11 juni 2017

Lördag spenderardag

Åkte till Blomsterlandet och handlade planteringsjord, tanken var väl att köpa lämplig blomma och eventuellt något annat till en bekant som fyllde år. Det blev två säckar då man var lite osäker hur mycket som behövdes, men när man kom hem blev åtgången mindre än en säck. Såg mycket trevligt men när plånboken är för trång, vägen för lång så blir det bara nödvändigt för varje gång och så även denna. Det blev i alla fall fem trevliga växter till balkonglådor två, urnan är bara jord påfylld än så länge. Resultat? Det framgår av bilderna. Trevlig fortsättning på helgen. Det lilla kapital som finns kvar ska räcka till framåt midsommarhelgen så det var begränsat och det är det ju nästan alltid. Fröjd för ögat blir fort tom plånbok eller konto.
Blomsterlandets planteringsjord, plusmineral. 
Ej planterat, Sinnings Mixed och Blodfingerört. 
Dorotea, Ormöga och Tobaksblomma. 

Visst såg den rätt torr ut, jorden, men det kan ha sin orsak då det var varmt igår så kanske jorden i säckarna kanske dunstade, den lilla mängd vatten affären duschat på. Det gör ju iofs inget då man har tillgång till vatten och lät jord och blommor få tillräcklig mängd så får man hoppas att det blir klimat för dem framöver.

torsdag 8 juni 2017

Nja e inte alls

Handlade lite mer men tyvärr föll det inte riktigt i smaken. Vit vaniljchoklad smakade inget annat än gammal sötröra, apelsin mandel chokladkakan var okej, Karma Kombucha smakade som den alkoholfria citronölen som finns på livsmedelsaffär minns inte vad den heter för närvarande, kanske sur vin och Cola burken har man nog smakat tidigare men den funkar till dagens lunch. Det är synd att det är så knappt om tid mellan busseländes ankomst och att hinna välja vad man ska ha i den butiken. Busselände borde avgå 17:00 istället för 16:50 jävla klantskallar!!!
 
Och vänta tills 17:15 är sämre. Nej, det blir nog att spara pengar tills mer finns på kontot så att man även kan handla där man städar på helgjobbet. Sedan behöver man ju inte så mycket mer i kylskåp, frys och skafferi.
Inte billigt kanske men tyvärr är det ju så när man bor i det verkliga Norrland!
Ekologiskt och rättvisemärkt, Nyttigt och gott - kostar skjortan ja. 

måndag 5 juni 2017

Proffs som vanligt

Kom till jobbet i morse och upptäcker att man är ensam där. Med vanan vet man hur man hanterar situation som denna. Det mesta flöt på och allt landade där det skulle när det imorgon är röd dag, Svenska flaggans dag gäller rutiner för onsdag istället. Det var inte många på bussen från jobbet idag så man lyckades hinna med att besöka EKO butiken och handlade några varor. Chokladkakan var underbart god precis som ekologiskt alltid är, åtminstone vad man provat. Ska bli intressant att använda de andra varorna men Agave sirap blir mest spännande att se hur den ekologiska varianten smakar - garanterat utmärkt. Det var mycket produkter i den enkla byggnaden och det kändes som att man var stamkund redan vid första tillfället, lite märkligt men kassören var liksom "du är kund" inte någon främling alls mycket trevligt bemötande och positivt. Där lär det bli att handla fler gånger för den hade mycket intressant på superkort tid. Alltid trevligt med butiker med varor utöver det traditionella och bra priser. Sedan man gick med i en grupp på en social media har man upptäckt en annan värld full av överraskningar och det är glädjande.