söndag 11 juni 2017

Lördag spenderardag

Åkte till Blomsterlandet och handlade planteringsjord, tanken var väl att köpa lämplig blomma och eventuellt något annat till en bekant som fyllde år. Det blev två säckar då man var lite osäker hur mycket som behövdes, men när man kom hem blev åtgången mindre än en säck. Såg mycket trevligt men när plånboken är för trång, vägen för lång så blir det bara nödvändigt för varje gång och så även denna. Det blev i alla fall fem trevliga växter till balkonglådor två, urnan är bara jord påfylld än så länge. Resultat? Det framgår av bilderna. Trevlig fortsättning på helgen. Det lilla kapital som finns kvar ska räcka till framåt midsommarhelgen så det var begränsat och det är det ju nästan alltid. Fröjd för ögat blir fort tom plånbok eller konto.
Blomsterlandets planteringsjord, plusmineral. 
Ej planterat, Sinnings Mixed och Blodfingerört. 
Dorotea, Ormöga och Tobaksblomma. 

Visst såg den rätt torr ut, jorden, men det kan ha sin orsak då det var varmt igår så kanske jorden i säckarna kanske dunstade, den lilla mängd vatten affären duschat på. Det gör ju iofs inget då man har tillgång till vatten och lät jord och blommor få tillräcklig mängd så får man hoppas att det blir klimat för dem framöver.

1 kommentar:

  1. Det blev även en blomma, en keramiksten och ett kort till någon bekant, två mindre keramik krukor och en mellanflaska BioBact åkte dessutom till netonnet på Esboda och köpte en powerbank på 5000 mAh, två USB fläktar, en gaffelpärm, 2-pack batterier, 10 pack bläckpennor och dryck. Det känns nödvändigt med två powerbank då situation i busseländet är oförändrat katastrofalt, då gäller att inte vara utan ström till någon av mobilerna heller och vad är då bättre än en powerbank med dubbla USB uttag? Sedan åkte man till bekant med blomman, stenen, kortet och en av USB fläktarna. Därefter åkte man hem och lastade ur planteringsjorden och det övriga, åt lite sen lunch eller tidig middag och planterade i balkonglådorna. Idag ser det fint ut i lådorna och finare kommer det att bli när man fått tag på lite fler blommor och dekorera ute på balkongen. Ska bli skönt med långledighet om cirka tre veckor då man kan avnjuta fyra avkopplande veckor i följd men det blir då det.

    SvaraRadera