söndag 18 juni 2017

Söndag 18 Juni

Så hade man jobbat helg, lördag 17 och idag 18. Det känns skönt att ha gjort bort det för denna gång. Sedan blir det tre dagar jobb och sedan ledig efter helg torsdag och fredag. Får se vad ersättningen blir då man beställt böcker och lite annat för drygt 1500kr. Det löser sig nog alltid på något sätt. 

I morse satte man sig och lagade byxorna till och från arbetet. Tänkte att man skulle prova hjälpstart batteriet och dess strömfunktion och - DET FUNKADE! Jodå, alldeles förträffligt men symaskinen är det något fel på så man funderar på att lämna in den och se ifall det är något att repa. Annars blir det att skaffa något annat, synd om så är fallet för den har varit fantastiskt bra tillgång. Det var tyvärr klantar som sabbade den vilket känns nedrigt. Nåja, man får se hur det blir.

Igår eftermiddag började glödtrådsvakt lysa, sedan slocknade den, likadant idag och det var endast på väg hem det uppstod. Ingen av belysningslamporna är trasig varken strålkastare, bakljus, blinkers, backljus, parkeringsljus så det skulle vara intressant att få veta ifall det är generatorn som spökar. Det vet man aldrig annat än erfarenhet från gamla generatorn.


Såg något trevligt i morse. En av mina Wizard White sniglar gled upp längs glaset på långsidan, en av de andra på kortsidan och det är ju ett viktigt livstecken att klimat och förhållanden kan vara rätt okej. Det borde det vara när tre red onion, två zebra, två military helmet, en lava, en gul elefant snigel och klasar av Malaysiska sandsniglar lever och frodas.
Gynnarna inringade är två av fyra Amanoräkor. Lustiga krabater det där, har dock inte sett Mountain Rock räkan på någon vecka nu men den finns nog där någonstans.
 

1 kommentar:

  1. Utanför ämnet. Läste om någon som ansåg att Ebba Gröns gamla bit "beväpna er" var ett frikort i konfliktkänsligt Sverige. Faktum är att då var då och där och då kunde nästan vem som helst skriva och uttrycka nästan vad som helst. Det fanns betydligt råare, grövre och mer eller mindre absurda texter av och med näst intill lokala band som aldrig kom ut offentligt såsom Ebba Grön. Att ens ta upp något som var en total kontrast mot "Die Mauer" och Joakim Thåström som skulle "totalvägra" är lika bra som att åka bil rakt in i en bergvägg och hoppas man klarar sig oskadd!

    Fanns andra band som var och förblev nästan okända som ibland inspirerade såna som Thåström men den senare var den som uppmärksammades offentligt och fick således "äran". Tack och lov! Fanns bra band som bl a Bitch Boys som åtminstone 1979-80 gjorde bra musik och tusen gånger bättre texter än "de stora drakarna". Just "beväpna er" släpptes väl 1979 så det känns tämligen förlegat att kritisera den på något sätt idag. Nästan lika patetiskt och löjligt som att kritisera "runka mig med vita handskar" som kom i slutet av 60 talet.

    SvaraRadera