lördag 26 augusti 2017

Värk och smärta fortsätter

Smärta och värk fortsätter. Undrar om man tvingas åka in till sjukhuset och kanske göra röntgen för att få reda på vad i helvete som onnes i bröstkorgen bak i ryggen det har varit smärta sedan 17 augusti ja cirka 10 dagar. I upprätt läge inga problem men framåt böjande åt höger smärtar som satan. Nåja det är som det är men aldrig som det ska vara.

Köpte en "ny" mobil igår, en senior modell som funkar bra men operatörjävel fjantar med laddning av kontantkortet, till slut fick man fram det man ville. Tanken med den är främst att ha en fristående enhet tillgänglig för helgjobbet samt kanske något annat, man får se hur man gör. Den gamla Nokia 2330 knappmobilen hade gjort sitt och batteriet höll några dagar inte ens en vecka i beredskapsläge så den är tagen ur bruk. Det blev fjärde mobilen som man bytt ut eller kasserat i år. Det blir dyrare att skaffa batterier än att kassera dem när de dessutom är inaktuella och inkompatibla. Så är det för den fattige arbetaren bara betala och se glad ut och man får nöja sig med det lilla. Ja hTc One var en otur att displayen knäcktes den förutom Samsung B2700 och hTc Wildfire mocha är de enda helt nya mobiler/androider man haft. Behöver man dem alla? Nä, det har blivit så när en blev abonnemang rätt tidigt och de andra har man skaffat på senare år. Dyrt? Jo, att hålla alla "aktiva" kan kräva kapital men det löser man genom att ladda när möjlighet finns.
Köpte till en "penna" som gör att man slipper kladda med fingrarna och istället skyddar display mot eventualiteter. Det tog lite tid (och kapital) att få igång internet eller webbläsare som det så vackert heter men nu funkar det och då kom även somliga andra funktioner igång. Finns en trygghetsknapp men den är inte aktiverad då man får se ifall man behåller mobilen. Kanske blir någon julklapp. Det vet man aldrig det beror på den närmaste framtiden kanske.

torsdag 24 augusti 2017

SATAN! Vilken vecka

Nacksving så in i helvete! Ryggjävel onnes men det ska bli intressant att se vad en del nytt gör. Omega 3 och probiotika ska ju göra gott. Sedan får man se. Bild 2 visar del av översvämning p.g.a. ludd mm i avloppsrör men kvick som man alltid är löste man problemet, övriga eventuella komplikationer bryr man sig inte om då det är chefers ansvar! Än så länge finns ingen lösning ifall man själv är ledig eller sjuk då inträder automatiskt kaoset som på beställning ibland imbecilla sk "medarbetare" man tar dagen som den kommer.

tisdag 22 augusti 2017

Sämsta tider i demokratur

Tragiskt dessa tider när bajs inte blir arresterade för ignorans och idiotism. Tillbaka till 1930 talet och deportera patrasket omedelbart!!! Störta helvetes regeringen, krossa dumheter och kicka ut all ohyra och snyltare. Avgrunds byråkrati och det värsta av allt kommunismen! Den ska utrotas omedelbart. Alla bredkäftade grodor (TROLL) som gömmer sig bakom märkliga pseudonymer på somliga alternativa mediesidor men inte är annat än ordbajsande fegisar med uttryck gemensamt "varför göra något alls som någon annan kan göra så slipper jag göra något". Dessa kan deporteras först värsta snyltgäster i landet. Mer kan tilläggas men det får räcka för tillfället.

fredag 18 augusti 2017

Senaste tidens och veckans händelser

Vet inte ifall man laddat upp bilden tidigare men en eftermiddag när man var på väg hem tog man fram andra mobilen och upptäckte till sin förvåning att skärmen var svart när man tryckte på och då startade den kort och tillfälligt utan att man hann reagera så man upprepade proceduren och upptäckte att batteriet var utan ström och med bägge powerbank inne på jobbet så fick man vänta tills man kom hem med att ladda den och då såg det ut såhär
Så en liten bildserie eller flera bilder av samma motiv (eller produkt) och var föreligger skillnaden i dessa bägge burkar med likadant lock, likadan burk till utseende och färg? Jo, snart skulle även den blinde upptäcka skillnaden varför gula pastiller i en burk och vita kapslar i den andra - GURKMEJA i de gula pastillerna inte GURKMEJA i de vita kapslarna. Nåja de är säkert minst lika bra som de gula.


Så till sist upptäckte man något i akvarium fyra, en Mini Elefantsnigel! Helt otroligt att man lyckats igen och den här gången ska den (eller de?) få vara kvar i samma akvarium som de andra sniglarna, räkorna och fiskarna för trots allt måste det vara ganska bra klimat där även om det inte är gnistrande rent och helt genomskinligt utan något grumligt och det är ju inte en själv som bor där så varför ska allt vara gnistrande rent men kanske fiskdöd, snigeldöd, räkdöd när det faktiskt är bäst som arterna som lever där vill ha det.

Och så var det med det för denna vecka. Dag två av två ledig efter helgjobb. Känns mycket bra och sedan får man se hur de närmaste dagarna ser ut men det blir som vanligt, inga direkta förändringar.

Mobil och abonnemang utan surf

Det ser mörkt ut när man tittar på mobil operatörer och abonnemang. Oavsett vad man väljer kallas det för abonnemang. Har man både nyare androider som äldre fullt fungerande knapp mobiler kan det vara positivt att kunna ha de förstnämnda med surf och de äldre helt utan surf och endast för samtal samt textmeddelande. Idag finns inte en enda operatör som erbjuder detta, inte ens i närheten. Människor oavsett barn, ungdom, äldre, vuxna och pensionärer dras alla över en och samma gräns. Det betyder kort och gott att fyra gynnas av operatörers erbjudanden medan sistnämnda kategorin missgynnas! Det skulle kanske för många vara intressant när någon operatör dyker upp med erbjudandet 'fria samtal, fri sms, ingen surf, enkelt att ladda kontant från butik eller via internetbank'. Det kanske är komplicerat men borde funka och kanske det skulle bli en bra affär för landets pensionärer. Det vet man aldrig.
Telia är gammalt och välbeprövat. 
Comviq inte så bra täckning i Norrland tyvärr 
Telias systerbolag, använder Telias nät 
Tre, har eget nät 
Enkelt, billigt kanske men inte alternativ i norr 
Ingen laddning via internetbank eller direkt, inget alternativ 
Telenor, har aldrig haft 
Beror på täckning, laddmöjligheter 
Fogg, alternativ för resande 
För företag
Lycamobile från Sverige till utomlands

torsdag 17 augusti 2017

Hycklare med mera

Betvivlar inte orsaken till bilden. Den talar sitt tydliga språk! Denna sökmotor har på kortare tid än Bilderberg maffian skapat "ägare och tjänare" tragiskt. Så är hur som helst fallet. Yttrandefrihet skall aldrig kränkas! Då väljer man alternativ vilket man gjort för länge sedan. Likaså med social media och snart också mobiloperatör. Det är bara en tidsfråga. XX för svinpatrask är helt lämpligt. Vad är XX? Det vet man själv och det stannar hos er själv till......tids ände.
Världen har blivit ett enda stort rxvhål sedan somliga ska ta makten och dominera FEL folk! Det är inte det minsta märkligt allt som händer när människor inte får utlopp för lustar, aggressioner och vrede, frustrationer med mera! När dessa sedan inriktar sig på dessa organisationer finns ingen räddning lika lite som medan islamiska staten fanns och offren för denna terroristorganisation. Mer behöver nog inte tilläggas, missförstånd, vantolkningar och missbedömningar är och förblir vardagsmat världen över och problem som inte fanns i Europa eller USA, Ryssland, Kina, Japan kommer att importeras med nyanlända och illegala, utvisade som gömmer sig och övriga.

lördag 12 augusti 2017

Trevliga överaskningar

Arbetshelg idag och imorgon. Hann i morse med att vattna växter och blommor och upptäckte förvånat 2-3 små jordgubbar i urnan där några plantor fått plats. Det var ju trevligt tyckte man. Det mesta är som vanligt och på helgjobbet ser det sämre och sämre ut, konkurrens från andra butiken kanske?

fredag 11 augusti 2017

Sanningen

Faller inga insekter in att flyga dit när det bara rör sig om konstgjord skit! Hela hålet är detsamma (skit)

lördag 5 augusti 2017

Vackra blommor

I Umeå.

Ekologiska drycker och nyttigheter

Varför inte? Dyra? Kanske det. Vilket som är det värt kostnad då man har ett liv, ALLTID är och förblir ENSAM!

Denna värld av hycklare, lögnare och genomfalska avarter tyvärr inkluderade i kategorin Homo Sapiens. På arbetsplats, i städer, i samhällen, i byar ja, överallt finns alla opålitliga odågor och parasiter. Än värre har det blivit med alla droger som florerar värre än ogräs men de tillsammans med "psykisk ohälsa" har funnits så länge man själv levt! 70 talet 80 talet 90 talet 00 talet. Alkohol och droger avlöser varandra ibland i kombination ibland var och en. Inget man brukar eller använder själv. Med befintlig regering som föregående regeringar får samhällsmedborgare fler som börda. När ska det ta slut? Kanske somliga undrar. Aldrig! Så länge 87% av befolkningen i landet väljer totalt fel! Deportering är en lösning.
Karma Kombucha grönt te bra och kanske nyttigt? 
Ekologisk choklad och lakrits gott men kanske mindre nyttigt? 

fredag 4 augusti 2017

Hjärnslött hjärndött

Somliga transportföretag tycks ha mer än en pall borta. Beställde ett paket förra måndagen 24/7 bockade för SMS avisering vilket betyder att de ska skicka sms när paketet kan hämtas, som även framgår av orderbekräftelse från postorderföretaget!. Fick ett pappersbrev från transportföretaget den 1/8 att paketet fanns att avhämtas. Ringde postorderföretaget på onsdag 2/8 och fick veta att paketet ankom till avhämtningsstället  27/7 kl.11:54! Hämtade ut paketet onsdag eftermiddag kl.16:45. Idag fredag 4/8 fanns ett redan öppnat kuvert med påminnelse om paketet man redan hämtat!!! TALA OM MUPPAR! Tejpbiten satt på kuvertet med påminnelsen. Aldrig mer beställa om leverantör är detta företag!

tisdag 1 augusti 2017

Bland godare läskedrycker

Det måste man ju hävda att den Cola man köper hos EKO butiken i Umeå. Den är tydligen etablerad (eller något?) 1967 men den är absolut törstsläckare, läskande och mycket god. Det enda negativa om man nu är fattig är att den är dyr. I övrigt handlade man en större burk Cocosolja, Cola burken, havregryn, osaltade pistagenötter och av misstag en påse tranbär. Tog påsen med tranbär för den med lakrits godis. Nåja, tranbär är nyttiga också så det funkar till frukost och det drygar ut frukostmålet.
Tre av fyra burkar totalt, fjärde lämnades på jobbet då man innan semester tog med sig en som måltidsdryck  p.g.a. idiotjävlar som inte ser till att det finns att köpa!