lördag 26 augusti 2017

Värk och smärta fortsätter

Smärta och värk fortsätter. Undrar om man tvingas åka in till sjukhuset och kanske göra röntgen för att få reda på vad i helvete som onnes i bröstkorgen bak i ryggen det har varit smärta sedan 17 augusti ja cirka 10 dagar. I upprätt läge inga problem men framåt böjande åt höger smärtar som satan. Nåja det är som det är men aldrig som det ska vara.

Köpte en "ny" mobil igår, en senior modell som funkar bra men operatörjävel fjantar med laddning av kontantkortet, till slut fick man fram det man ville. Tanken med den är främst att ha en fristående enhet tillgänglig för helgjobbet samt kanske något annat, man får se hur man gör. Den gamla Nokia 2330 knappmobilen hade gjort sitt och batteriet höll några dagar inte ens en vecka i beredskapsläge så den är tagen ur bruk. Det blev fjärde mobilen som man bytt ut eller kasserat i år. Det blir dyrare att skaffa batterier än att kassera dem när de dessutom är inaktuella och inkompatibla. Så är det för den fattige arbetaren bara betala och se glad ut och man får nöja sig med det lilla. Ja hTc One var en otur att displayen knäcktes den förutom Samsung B2700 och hTc Wildfire mocha är de enda helt nya mobiler/androider man haft. Behöver man dem alla? Nä, det har blivit så när en blev abonnemang rätt tidigt och de andra har man skaffat på senare år. Dyrt? Jo, att hålla alla "aktiva" kan kräva kapital men det löser man genom att ladda när möjlighet finns.
Köpte till en "penna" som gör att man slipper kladda med fingrarna och istället skyddar display mot eventualiteter. Det tog lite tid (och kapital) att få igång internet eller webbläsare som det så vackert heter men nu funkar det och då kom även somliga andra funktioner igång. Finns en trygghetsknapp men den är inte aktiverad då man får se ifall man behåller mobilen. Kanske blir någon julklapp. Det vet man aldrig det beror på den närmaste framtiden kanske.

1 kommentar:

  1. Otroligt vad mycket reklam och avfall tidigare bra och intressanta nyhetstidningar har blivit. Oavsett vilken infalls eller utfallsvinkel de än tar kommer man aldrig falla för annat än gratisläsning utan inloggning inbetalningar eller annat som de kan försöka locka med. Det enda egentligen intressanta är ju händelser som olyckor eller identifiering av dem. Avfallskuriren liksom Aftonhoran och många liknande avfallsbringare kopierar varandra och Avfallskuriren är nog värst de kan nästan skriva reportage om hur många myror som springer i sprickor i asfaltvägar! När det kommer till sociala medier är det tunnt sållat och sparsmakat vad gäller besök på dessa. På abonnemangmobilen har man installerat otalet appar och somliga är kopplade till ID, e-post konto medan tre sociala medier appar är installerade men ej aktiverade ur vinkel ifall man säljer den mobilen så finns apparna för ny ägare att aktivera. På andra mobilen är det endast nödvändiga appar installerade. På nyaste senior mobilen finns appar men inga är aktiverade och så förblir det. Uteslutna sociala medier som Facebook, instagram, twitter med flera förblir uteslutna så länge de innebär och nästan bara är problem problem och åter problem. Så vilka varningar och hänvisningar, händelser och nyheter som än presenteras om sociala medier i olika fd nyhetstidningar är det ändå inget som berör det är bara okej att känna till. Hur många miljoner människor runt om i världen saknar inte internet? Hur många miljoner saknar vad de inte vet? Just därför är det idioti, fördummande och tidsförsummande att vistas frekvent eller missbruka sig själv genom att vara uppkopplad och inloggad på sociala medier längre än 60 minuter per vecka. Vuxna har ansvar och därmed bör avhålla sig från sociala medier och endast besöka dem med oregelbundna tider per månad eller helst år.

    SvaraRadera