söndag 28 november 2021

Valfrihet med vad man haver

Söndag 28 november men inte första advent personligen. Det får komma senare om än alls! De där vill ta livet av befolkningen då är allt åt avgrunden.

Över till bättre positivare än mycket annat. Handlade i fredags eftermiddag - och tur var väl det! Vardagar hinner man inte pga slithelvetet jobb! 9-16 varit jobbigt och detta pga klientelet!!! Orkade med nöd handla i fredags och tänkte då framåt. Så det blev 2 sorter espresso 1 färdigmalt pulver den andra hela bönor vilken man malde i eftermiddags.
Luktade aningen syrligt om bönorna men det är sannolikt för färskheten. Provade sedan brygga och visst var det smakligt och kanske givande (känner yrsel svindel och hjärtat i olag) men som det färdigmalda var det inte! Hann inte fota den påsen som tömdes över till 2 gamla konfekt burkar. Fann dock bild på paketet.
Naturligtvis är det välkänd klassiker man köpte för åtskilliga år sedan när man hade en liten 2 eller 3 koppars espresso bryggare, den man tvingades kasta förra året. Då köptes plåtburkar svarta med vit text och det var 👌 superbt espresso som höll sig fräscht länge tack vare tättförslutande lock! Burkarna är borta medan locken funkar utmärkt att använda till annat 😀👍. Cannabis.

lördag 27 november 2021

Lördag 27 november 2021

Vaknade tidigt som de flesta vardagar och helger. Lämnade "pirran" till syrran. Åkte till schtan för att handla tobak samt något eventuellt annat. Annat det blev när parasitjävel till busshelvete åkte ifrån en när man strax skulle stiga på!!!!!!!!!👿 Den chauffören borde få sparken samt löneavdrag och skuld på 100.000kr! KLinje 15 avgång 12:57 från Vasaplan. Kom 13:09 och gasade iväg på hållplats Skolgatan framför Korskyrkan!

Nåja, lösning blev raska steg och köpte en billig eller prisvärd Mokabryggare 6 koppars för spisplatta.
Tur man är uppmärksam, annars hade priset landat på 400 kronor. Det stod ej i annons utan 199:90 och så blev det!😀
Går precis som Bialetti att brygga även vanligt bryggkaffe med. Härligt att ha 2 såsom perkolator bryggarna då alternativ är att föredra. 3 mått kaffe eller espresso pulver till 1 6 koppars kanna.
Jordgubbskaka typ chokladkaka satt bra efter en okej falafeltallrik i väntan på sölkorvjävel nummer 2. Linje 15 avgångstid 14:57 kom försent 15:07!!!👿
Var hyfsat goda trots allt. VEGAN som man allt som oftast letar numera.

Iskyla, snö och Umeås katastrofala hållplatser och Tramsdevs lata, kompetens bristande chaufförer. Hade hellre sett förverkligande av tidsprecisionära robotar istället för fysiska chaufförer! Cannabis.
Lite dyrare än tidigare men så blir det vid komplettering för utdrygande inför kommande brist när ekonomi beräknas svikta pga total kompetens brist avseende fullkomligt ovetande uppdragsgivare. Komplicerad beskrivning? Kan måhända vara.

fredag 26 november 2021

Fiendens Fiende Hycklerisvin!

Diktatur på Avfall AB! Jo, så är det en sk arbetsplats vars fasad falskt hävdat rehabilitering men verkligheten varit är och sannolikt förblir totala motsatsen. Finns varken uttryck, spaltmetrar eller mardrömmar som bäst beskriver den bittra verkligheten man upplevt och upplever de senaste 11 åren! Sluta och söka annat hos annan arbetsgivare? Riktigt så enkel är inte situationen. När hälsotillstånd är hjärtsjuk kan sjukersättning vara 1 slutligt alternativ. Man får helt C när så blir verklighet.
För att få någorlunda drägligare fritid att eventuellt kunna rehabilitera sig vecka för vecka krävs minst 2 dagar total frikoppling från katastrofen! Samt intellektuell litteratur och det finns, naturligtvis tvingas man betala dyra priser för behovet man har föga och inget är gratis! Så idag blev det ytterligare 1 nummer (senaste?) av tidskrift med intressant innehåll...
Livsmedel för att överleva och försöka fortsätta leva skapligt sunt men ändå trots allt kunna unna sig smått&gott.
Så är det, kostar det kanske det smakar när nu bilen får stå och mediciner är lösta (för något tag framöver). Därmed kan man unna sig lite om än ytterst sparsamt.
Allt finns inte hos livsmedelsbutiken så det blir externt men handsprit och mästerliga rengöringsmedel tillhandahåller man från extern källa när arbetsgivaren inte lyckas hålla med hand desinfektion av kvalitet om ens alls!!!👿 rengöringsmedel för hushållet när man varit och är miljömedveten för att dra sitt strå till stacken...Rapsodine ny förpackning och sannolikt utvecklat  innehåll. Visst kan det vara så att man handlar vad ekonomer skulle kalla "lyxigt, dyrt, slöseri" mm men att gynna hushållet och samtidigt skona miljön kostar! Cannabis.

torsdag 25 november 2021

Förlust och Förtjänst

Ja de har nog funnits länge kanske för länge. Priser oftast dyrare än många men ibland drar man vinst.
Glasflaska funkar till förmiddagsfika. Hellre än pappmuggarna som är samma pris.
Förlust pga falsk kassörska! Julkorten är helt okej pris.
Vinst!😀 baguetter egentligen dyrare men bra när det funkar som det ska! Ockrare för övrigt och en räv bakom varje öra men denna gång kunde man småle åt deras förlust 😏

Klart man ska ha rabatt även hos ockrare! Ju mer desto bättre. Tyvärr är vi inne i den lömskt smygande inflation som stolpskottet borde fått pynta med avgångsvederlaget helt och hållet! Cannabis.

Om någon månad

Är det som bekant det barnen längtar och trånar efter. Passade på att köpa några trevliga sk vykort som likväl kunde bli dekorationskort beroende på hur man haver det...
Det blir nog lämpligare att skicka dem för personligen blir det ingen jul med avkopplande ledighet i år. Julglädje avtog och i princip dog år 1978! Dekorationer står sig dock ännu och med nostalgi i sinnet har man sådant i överflöd vilket enkelt betyder att man inte har utrymme för allt. Sedan blir det på enssm nivå och det är skönt! När allt förändrats och inget någonsin är sig likt.
Passade på för några minuter sedan att plåta den enda filterräkan i stora akvariet som främst syns tidigt på morgonen och sedan håller sig undangömd resten av dagen när de flesta av fiskarna är aktiva.

Visst kunde man håva över den till 65 liters akvariet men det är trevligare med en i varje även om bägge ryms i 1 akvarium. Cannabis.

tisdag 23 november 2021

Alternativ som intressant!

Tidigare år har man sakta och säkert provat sk alternativa livsmedel, varvat med traditionella livsmedel. Med tiden har man upptäckt att kroppen mått bättre av de "nya" livsmedlen. Förr när man var yngre (tyngre?) blev det mycket snabbmat, skräpmat som dröp av fett, socker, oljor och till det värsta läskedrycker att skölja ner avfallet med! Oftast mådde man pyton men då fanns inte vidare mycket alternativ som man kände till. Idag 30 år senare finns nästan hur mycket som helst. Tankeställare fick man för drygt något år sedan när man plötsligt drabbades av diagnosen man har idag som resten av livet.
Upptäckten av breddat veganskt sortiment i butiken man handlar gjorde att man sedan januari i år satsat närmare 90% på dessa och absolut växtbaserade livsmedel, med tanke på vad som dök upp mars 2020 tänkte man att man trots allt ville fortsätta leva åtminstone ett tag till och med diagnos i åtanke blev det de utmärkta alternativ som finns i allt fler livsmedelsbutiker.
Pålägg exempelvis, växtbaserade och mycket annat.
Att produkter dessutom innehåller D, B2 och B12 vitaminer samt kalcium källa känns som bonus. Denna kan nog lämnas som önskemål till butiken.
liksom denna. Sedan finns även nyttiga alternativ till något man älskat sedan barndomen.
Hoppas kan man alltid att dessa finns i butikerna annars blir även de önskemål att finna. Prova nya grepp är alltid rätt aldrig fel! Livet blir bättre och man ser andra fortsätter sina liv med samma invanda mönster OCH livsmedel mår sämre och sväller likt jästs ballonger. Nåja, där inkompetens frodas vet samvete och moral rotlöshet medan dumhet och tanklöshet inga gränser har! Cannabis.

måndag 22 november 2021

Så lite mera ha ha ha

Brittiska bandet A.B.H. gjorde låten "don't mess with the SAS". En regering som inte förstår vad de felar med är och förblir en permanent icke-regering! Samtliga politiker är noll kompetenta imbecilla bär de inkompetent gör strutsen genom att blunda och hålla för öronen mot sina väljare!
Sanningen är: om regeringspolitiker säger "ta detta vapen rikta emot er tryck på avtryckaren" så gör vaccarna detta utan tvekan för att fullfölja sina förtroendevalda! Vaccarna var är och förblir regeringspolitikers Kasperdockor. Cannabis.

Äntligen! Kaffe med sting och styrka!

Köpte första espresso bryggare för 15-20 år sedan. De har hållit bra och funkat utmärkt till respektive ändamål, upptäckte tyvärr förra året att en av dem var defekt då vattenbehållaren var grön och ärgad inuti det gick inte på något sätt att få bort så det blev ett ÅVC objekt helt enkelt.
Slog till på lämpligt objekt i eftermiddags. Märkesvara visserligen men bättre något än inget! Diskade ur den och gjorde test med vanligt mellanrost kaffe ☕ som premiär för den lille. ÄNTLIGEN! fantastiskt gott, smakrikt och aromatiskt blev det 😋 delikat enkelt uttryckt 👌👍
Absolut värd priset, även om 6 koppars hos Clas Ohlson är 335 kronor billigare och den/de som vill ha den får köpa bäst de vill. Finns inget som talar för hållbarhet, kvalitet eller korrekt funktionalitet när något är så billigt! Har någon fler koppars som prydnad man fann i soprum hos en brf och den var locket till kannan vind på så den funkade inget vidare! Då betalar man hellre vad det kan kosta. Cannabis.
Så ser pjäsen ut
Jämförelse 6 koppar "hittad" med 3 koppar köpt.

söndag 21 november 2021

Meira Meira Onterhallning ha ha ha!

Mer underhållning mindre toksvammel från den skorrande kvacksalvaren ha ha ha.
Media som enda skriver om detta har uppenbarligen hektiskt fullt upp. För den personliga delen gäller samma som tidigare. Egna strategier och förhållningssätt. Hade det varit gällande så allvarliga sjukdomar som Mjältbrand och Rabies då hade det varit panik katastrof och sannolikt över halva länder som strukit med utan någon utväg alls! Detta på rekord kort tid!!! Så tills vidare får vi väl 👀 se vilka som ligger bakom detta. Cannabis.

lördag 20 november 2021

Kombination lunch middag mitmira

God kväll i stugan sa myggen till flugan, det har varit en skön lördag med rehabilitering och god sömn så man känner sig mer harmonisk och trygg i hemmets ljuva vrå. Middag blev kombinationen av 2 sorters k*ttbullar, sötpotatis ringar och till detta delikata potatiskroketter. Utmärkt halvfabrikat när man varken känner för eller vill spendera timmar vid spisen tillaga från grunden maten för tidigare ikväll och kommande veckomiddagar!
Tips till den som tröttnat på de flesta charkprodukter. Det finns (ibland får man söka) nästan oändliga mängder alternativ till charkprodukter, mejeriprodukter och glutenfria produkter för de som behöver dessa i de flesta butiker. Själv "mixar" man växtbaserade produkter mejerifria och glutenfria produkter när ekonomi så tillåter. När kontot går mot skralt blir det per automatik enstaka charkprodukter, för överlevnad.
Intressant läsning när man själv bär ansiktsmask dels av rutin samt i trånga utrymmen såsom kommunikationsmedel och eventuella andra osäkra passage. Med de smittade på behörigt avstånd gör man vad man kan (officiellt: vi måste låtsas vara PK trots att vi vet...) Sedan får SS, Gestapo och officerarna fantisera vidare. Cannabis.

Kapital sinar till fördel för hälsa och liv!

Situationen har varit strävare, tyngre och motstridigare så man har erfarenheterna i färskt minne trots allt. Som impuls människa blev det handla livsmedel för kommande vecka/or...och för närvarande.
Stod vid kryddhyllan och granskade och tittade, stirrade (när man är trött efter veckans hårda jobb!) men fann ingen askorbinsyra! När man kollade närmare sötningsmedel och socker, syror så fann man slutligen sökningen! Puh, köpte genast 4 påsar för förvaring 1 i burk 3 i original påsar. Visst, blir det att komplettera med vad som för tillfället glömdes (kom ihåg när man kom hem) men så är det att leva trots motgångar, politiska bluffar (Covid19) och smygande inflation. Cannabis.
rosa = absolut nödvändigt! Övrigt komplement med mera, salt aldrig köft på 5-6 år då man köft grovkornigt och malde i kaffekvarn (diskad naturligtvis!) hade 1,5kg sådan. Jodå så vare äre och värre bli ne!

fredag 19 november 2021

Borde Vara Bättre än förra borde ha vart nåt

Köpte (kanske slöseri?) senaste numret av tidskrift. Kan knappast vara sämre än föregående nummer man får vad man betalar för...
Blir säkert intressant om inte bättre än föregående nummer. Mycket skiljer sig.
 förmodligen tema i numret föräldrar och back
Fortsättning följer...

torsdag 18 november 2021

Lögnarna bedriver Hyckleri!

Naturligtvis är det så, denne skorrande toksvammel mumrik ljuger! Allt för spridandet av... Ja det får vem som helst räkna ut själva! Mindre bemedlade och imbecilla var de idioter som icke kunde detta. Så är de ej heller det minsta belästa eller informerade. Dyslektiker har allt emot sig, inget i gengäld oavsett tjänster och gentjänster. De som icke begripa/ förstå nedanstående må gå sin död till mötes.
somliga drivkrafter och "makthavare" byråkrater som påhittade myndigheter försöker totalt vilseleda som förleda sin befolkning till döden. Fanns demokrati annat än som substanslöst uttryck verkställdes omedelbar OA omfattande samtliga obekväma och funktionslösa låtsas makthavare, byråkrater och myndigheter. Cannabis.

lördag 13 november 2021

Meyra Auvfaill! hau hau hau

Fortsättning på elände, katastrof och avgrund.
Lika yr som den ser ut! 500 miljoner dog 1918-1920 i Spanska sjukan. Då är denna rysare löjlig!
Spekulativt kanske...
Föga intressant möjligen för..ja vem eller vilka som läser? Idag finns majoritet av analfabeter dessa är potentiella spridare av listan från A till Ö!
Den ena total bojkottad permanent den andra snart likaså. Blir svårt att kartläggas när man växlar intressen och "följer" ungefär 800 gånger kvickare än 1500 kameleonter tillsammans = omöjlig, obekväm, obestridlig, oövervinnerlig. Cannabis.

fredag 12 november 2021

Ha Ha Ha!!! Jävvla Idioter-r-r-r-r-r!!!!!!!

Naturligtvis läser man intressant som spekulativt, tyvärr även mycket imbecillt nedan följer lite sjukligt!
Hade man inte brytit med "de" vännerna hade man varit död för länge sedan! Så det ÄR lögn 100%!
Orkar någon bry sig längre? Spanska sjukan tog 500 miljoner människoliv mellan 1918-1920, och nutidens?
De försöker, inte alla men många vet.
Föga förvånande! Terrorism och sabotage även då. Bra "folk" svinträcken släpper in i landet...😱
Som somnade på 1 möte...ersättare för 100.000 gånger bättre! Hur i hvete är väljare skapta? Födda i farstun!
-hur ska de då föröka sig likt fästingar? 😂 kommer att bemötas av idiotvänster och liberalcenteravfall!
Tur man inte läser dessa öht! Bör bojkottas omg av alla logiska. Cannabis.