lördag 29 november 2014

Bilen och gör det själv handboken

Lossade förseglingen och öppnade boken man köpte onsdags. Gör-det-själv handbok för bilen. Förvånansvärt mot de falska rykten man hörde långt innan man köpte den, den innehåller allt möjligt och någon så att den inte var så detaljerad men ack vad FEL den personen hade!

Även om det främst är av intresse att läsa, känner man igen en del msn gjort och utfört. Däremot lär man aldrig renovera motorn men det är alltid intressant att läsa sig till innan än när något uppstått och man behöver få fram det snabbt.
RÄTT BILD! SOM SKULLE VARIT, MEN BLOGGERSKROT BIFÖLL EJ DÅ DE INTE KAN HANTERA BILDER DIREKT IFRÅN ANDROID, KLANTSKALLAR ELLER RÄTTARE SAGT PRIMITIVA PROGRAM.

 BILD SOM MAN TVINGADES FOTA PGA ATT "ALBUM" EJ FINNS I BLOGGERS VALALTERNATIV FÖR BILDKÄLLA. USELT!
Så ser den ut, och sidorna är många. Det tackar man för.

Trevlig lördag! Och första advent alla skyltsöndag tittare.

fredag 28 november 2014

Svart snökristall - så blev det!

Tänkte visa hur vackert det blev med den svarta snökristallen upphängd och med lämpligt "värmeljus" i. Klart mysigt första advent dekoration!.


 SVAG LÅGA I ETT ELEKTRISKT VÄRMELJUS.


 STARK LÅGA I ETT ELEKTRISKT VÄRMELJUS.

 Det är så sjukligt tragiskt, då man inte lyckas med avsikten att skicka upp bilder direkt ifrån mobilen. NÄHÄ då, Blogger ska ha skit för många misslyckanden då det faktiskt är de som orsakar en hel del. Men inte inbillar man sig att de bryr sig, annat än ifall någon miljon användare skulle klaga på vissa funktioner som saknas eller felar. Nåja så blev det i alla fall. Som tur är har man andra medier att använda och är inte låst till androiden.
Ja så kan det se ut. Och den får nog vara kvar vintern ut. Då den passar så bra där i hörnet.

Reflektioner på mindre lyckade generationer 1980-2014

Visst kan det uppfattas märkligt, när människor ska bli mordhotade för åsikter, då dessa endast rör sig om rätt kritik mot en ideologi som grundades av en pedofil!!! De som efterlyser den borde konvertera och tolka den som den mentala sjukdom den är!!! Bränn dess litteratur och skapa en egen filosofi. Jo man råkade se debatt igårkväll och den egna reaktionen är att allt är sant, vad den utsatte sa. Man hade inte kunnat drömma ens hur många blåsta idioter det finns i vårt land!!!

Tacksamt nog byttes ämnen och lyckligt var ju det. Oavsett ifall det finns opposition kan en lokal händelse ifrågasättas. Varför är det så många olyckor som måste hända kvällstid? Ungdomar ligger och sover till mitt på dagen och beger sig sedan ut kvällstid för att ha "kul" och spinna med bilar, ibland kör de ihjäl sig. Frågan är varför måste de använda orter som tillhåll för sina aktiviteter av detta slag, varför inte använda sig av ensliga öde vägar och ytor som sällan eller aldrig trafikeras? Då hade långt färre olyckor behövt ske.

Skönt är att man själv vuxit ifrån sådana aktiviteter, mognat och använder bilen till vad den är avsedd för. Vad man märkt är att en större skala ungdomar fastnar i en mentalt skadad sfär, lever i sin egen lilla värld, oavsett ju äldre de blir är det som om mognad aldrig någonsin inträder! Tragiskt är det enda man kan tycka, men det finns i alla former som kategorier.

torsdag 27 november 2014

Torsdag 27 November

I morse var man till "schtan" igen. Ja, igår blev man så trött på den tilltagande värken i knäet så man höll på att baxna! Därför missade man en affär som man MÅSTE till där det finns somliga varor, och ENDAST där! Lidl. Ja man handlade nästan vad man skulle ha, gick runt och kollade på olika saker bortsett ifrån livsmedel. Det blev en väghyvel till modellbilssamlingen. Såg den i appen och den ville man definitivt ha!
 Det är märkligt att bilens glödtrådsvakt verkar leva sitt eget liv eller så är det något som inte riktigt stämmer för somliga gånger lyser den inte alls och då är det okej, andra gånger börjar den plötsligt lysa och det är rätt irriterande. Man får kolla upp det innan besiktning mitten av december så att man slipper att det uppstår där.
Fina föremål man fann i butiken man länge gått och sneglat på men aldrig haft möjlighet, tidsmässigt, att besöka - Patina. Nu blev det ett besök och som den man är går man aldrig in någonstans för att endast "titta" som sjukliga snåljåpar gör!!! Nej det blev både det ena och det andra, till bra priser!
Ibland behövs mer än en bild för att göra föremålen rättvisa. Paris Café är en vacker glasformation likaså Richmond rose även om den ena är kvadratformad medan den andra är cirkelrund, en svart snökristall ser det ut som ljushållaren, tre ljusmanschetter tror man att det heter? och slutligen den söta lilla träskeden. Fantastiskt rogivande butik, precis lagom.


 Ja Dulux lamporna var inte avsedd för en själv utan för modern. Toapapper behövs.

Så blev torsdagen, men allt lyckas ju inte. Efter man tvättat vindrutan på bilen krånglade höger vindrutetorkarblad i fästet. Nåja, det får man fixa till helgen. Väl mött! Torsdag 27 November Alla glada, trevliga, positiva och kreativa läsare som fluktare.

onsdag 26 november 2014

Onsdag 26 November

Idag åkte man med bilen (vad annars?) till arbetet med läkarintyget. Därefter blev det Godishuset och månadens inköp av tobak, blev 4 rullar Taboca White extra strong och en Rulle Byron gul. Portionsnus det bästa! Sedan blev det en tur till Biltema och retur på fjädrarna som man fick pengar tillbaka, innan hade man sett på appen en rephandbok så den blev det.

Efter det blev det Jula och en del produkter man behövde. ICA kvantum blev sista anhalt för fil, mjölk och Tassimo kaffe.

Väl mött! Onsdag 26 november.

tisdag 25 november 2014

25 November 2014 - aktiviteter

Det första man gjorde i förmiddags var att hämta ut medicin och komplement. Sedan blev det lite annat som också behövs när värken tränger sig på vilket den gör och har gjort under antalet år, dock utan en sjukskrivning som denna.
 
Visst kollade man upp och har för mig att man köpt den tidigare. Då fanns nog endast sötlakrits och det var inget vidare. Nu får man prova ett och annat. Ja ja...
Efter Kronans droghandel blev det ICA och handla lite, och allt under 100 lappen då finns ingen som helst egentlig anledning att handla alls. Man kostade på sig, då man inte orkar gå och handla stup i kvarten som rastlösa och de utan egna liv gör. Allt för att få träffa sina bekanta.
Jo den chokladen är underbart god. Rekommenderas! till den kräsne.
Efter man ätit en baguette och så åkte man (buss) och löste ut bilen. Ja det blev billigare än man anat då fjädrarna var fel, de var avsedda för framvagnen och inte bak. Innan man körde vidare blev det att tanka. Tidigare år har man sällan tankat fullt men nu känns det tryggare att göra så, med tanke på vad som kan komma framöver. Månader när ekonomi tryter är det skönt att ha bränsle i bilen så att man kan använda den, oavsett hur situationen ser ut. Det enda som saknas nu är besiktning så kan man känna sig lugn sedan.
Ja, blyersättning och K-skydd får man fylla på i efterhand. Macken hade inte den förstnämnda så då fick det bli ren bensin. Trevlig Tisdagskväll alla läsare och fluktare.

Tisdag 25 November ingen snö!

Blir det några musik Magazine den närmaste tiden blir det absolut inte! från ockerbyrån. De gjorde bort sig och får klara sig utan mig som kund. Vilket varken gör till eller från och man slipper helst handla hos såna dårar.

Nä,då får det, om det ska bli,OKQ8 sist man var in där hade de några olika sorter. Vid närmare eftertanke blir det nog inte av så tillvida de inte har samma prisläge som ockerbyrån eller lägre.

Ska bli intressant att få tillbaka bilen. Får se vad det landar på kostnadsmässigt. Det är absolut värt det i alla fall!

Leva är livet, Musik är givet!

Mozilla Firefox allt annat än reko, eliminera och gör om gör RÄTT!

Äntligen! Dagen man väntat på i cirka 2 veckor, här. Varför har Firefox låtit buggar och annan skit tränga in i operativsystemet, Firefox borde vara försett med AV och allsköns buggtillägg så att man som användare slipper alla former av virus, maskar, buggar och övrigt oönskat. Men säg det nöje som varar fläckfritt? Nåja, INGET program tycks kunna ta bort/eliminera skiten, kanske man får rensa hela laptopen och starta om ifrån början, precis som med alla katastrofala digitala enheter skapade av superklantar av högsta amatörmässiga nivå.

Hur i hela fridens dar blev det såhär!? Endast sabotörer och terrorister vet.

SKIT var det, SKIT är det och SKIT förblir det, som icke görs GRATIS i hopp om livet!.

Väl Mött! Alla med hjärnan i behåll att undvika sopor som datorer och annan digital dynga.

Halebop långt ifrån bra! i övrigt dräglig måndag

Ibland tröttnar man. Mellan klockan 17:50-18:10 var det omöjligt att på något sätt besöka Internet med Androiden. Sedan verkar Halebop funka uselt i samhället man bor i. "4G" har aldrig existerat! Endast 3 mil bort i stan funkar det. Vilken skit och vilka sopor!!! Kan aldrig skyllas på väderlek oavsett!
Även om det är "atmosfäriska störningar", snöar 100.000 ton eller regnar 1000.000 kubik skall täckning ALLTID finnas! Om så solstorm inträffar skall elektronik och täckning ÄNDÅ finnas och vara oberörd!
DÅ är det unikt och till yttersta nytta för mänskligheten! Telia funkade utmärkt, så varför funkar Halebop uselt under lite regnoväder???

Det skall aldrig göra sig till att skylla på mobilenheten!

Nä, SKÄRPNING operatör av tidigare stolthet!

måndag 24 november 2014

Del 2: Måndag 24 November 2014

Igår fixade man en cykelbelysning BAK till mammas rollator. Fixade tidigare en FRAM så nu har hon både och ifall hon är ute efter mörkrets inbrott.
Ja som tidigare nämnts så är vädret inte på topp, men man är van vid dessa väderstreck så man gjorde vad man skulle, trots allt. Man tog bilen till verkstad i Vännäsby, därefter blev det en smärre promenad till närmaste busshållplats. Väl där (om än blöt) så upptäcker man att busskortet glömt hemma. Så typiskt! Tack och lov hade man råd att lösa enkelbiljett.
Ur guld butiken stängde och på dörren stod en hälsning. på andra dörren stod en för barnfamiljer intressant A4 information. Skulle nu detta bli reklam må det vara hänt! Till förmån för butiken.
Lite rörliga bilder på BAK belysningen till cykel, och väderleken idag i samhället man bor i.





Knaster eller missljud i klipp nummer 2 berodde på kameramannen. Inte klimatet!

Så genomblöt blev man efter en skapligt lång promenad på cirka ett par hundra meter till närmaste busskur. Jackan och sweatshirten var genomblöt respektive delvis blöt. T-Shirten som synes delvis blöt.
NOKIA 2760 VAR MOBILKAMERAN DÅ hTc One VAR UPPTAGEN (urladdad).
  Väl mött! Alla och en var som inte tröttnat på bloggen utan ser den som ett tidsfördriv precis som man själv gör!.

Måndag 24 November 2014

Så var det måndag och ett rysligt oväder i den del av landet man bor i. Som det ser ut enligt pent.no varar det dagen ut. Man är sjukskriven sedan 11:31 i torsdags förra veckan då det skär till i höger knä först baktill sedan framtill. Man får allt se vad det kan vara, senare idag.

Det känns helkonstigt att vara sjukskriven för något sånt här men
räknar man 38 år låghaltande och dessutom artros på insidan av knäet är det nog mindre märkligt. Faktum är att hjärnan säger "jobba på, det är nog inget fel" men kroppen säger tvärtom. Här under flertalet år haft värk i ländryggen, höger höft så resultatet av allt är nog detta!

Att känna det som att vara "först och sist" gällande jobbet sätter press på en och då sliter man mer än kroppen hinner med, övervikt är ett stort minus men det har man dragits med i 38 år vilket bidragit till skador, förslitningar och mera skador!.

Som den man är har man tyckt "äh, lite smärta ska ju en man tåla!" det har man fått höra i familjen och tog fasta på, som barn. I vuxen ålder fick man inse att det var det
mest felaktigt dumdristiga som sagts, av vuxna!!! Nåja, mycket har korrigerats och det är ju en väldans tur det!

Väl mött! I ett gråtrist men dock ljust landskap, alla och en var.

lördag 22 november 2014

Lördag 22 November 2014

En lördag om än ovanlig då man inte varit skadad på det sätt man är. Fann ett kontoutdrag som man ibland kollar ställningarna så att allt går till som det sig bör. Man hoppas att det inte blir något bestående som gör att man blir sjukskriven, skulle bli en total katastrof i sådana fall.
Frukosten var mager och tunnsådd. Så blir det när man för närvarande inte har råd med mycket mer. Ja sanningen att säga kommer man sig inte ut (ännu) annars hade man nog haft flingor av något slag. Det fick dock duga, och KAFFET var utmärkt!
Baklyktan till cykeln som man "renoverade" med vad man hade för några helger sedan. Trots allt är man nöjd med resultatet för NU HÅLLER det ett tag till, bara man är försiktig vilket man tydligen inte varit samt att väder och vind tagit på plasten, men nu är den hel igen.
Aloe Vera växer fint och man vet inte mer än att man sällan tar något från den, ja det är ju en medicinal växt som man kan ta bladens innehåll en geléliknande vattenbaserad olja att smörja in på kroppsdel som är skadad eller dylikt.
Sådär kunde det ha varit med de dosor man tvingades köpa i veckan (onsdag). GRATIS PROV 0 kronor. Med den sort man använder. Det hade underlättat en hel del. När man behöver medicin men nu fick det bli vad kris var på.
Den sorten är bäst! Taboca Red White Extra Strong. Ja man får satsa på Byron med Anis den är fin den med, ja finare! Men den är dyr så man kan inte använda vardagligt utan främst på helger.
En bild på ropelight Red från Sandbergs El, som man köpte för två veckor sedan eller något. De har utförsäljning och det visste man men man var ute efter lampa till en Saturn glitter lamp. Den hade de slut på, och det märktes att butiken inte var för vilka som helst. En ljusstake kostade 1390kr och trevliga små dekorativa lampor tingade prislapp på 295-800kr!!! Man nöjde sig med Ropelight Red.
Och så ser den ut när den är tänd, fin som fan och skönt att man monterade den i tid, istället för att stå och gillra och krångla när det är minusgrader ute! På måndag kör man ner bilen för skifte av dämpare och fjädrar bak (får se hur blodigt det blir kostnadsmässigt). Tack och lov är lönen inne på tisdag och man kan leva ett tag till.

Det var andra inlägget i femte bloggen. Man får se ifall det faller med någon av de fyra övriga. Som med de övriga bloggarna lär det nog bli helgerna som man orkar skriva på, så tillvida man inte är sjukskriven. Då kan det bli lite när som helst. Mästaren i Allt!

Som ett tillägg fann man ett kvitto på vad som blev på Söndag 23 november, en Pizza för  80kr.

Ja, så var det med den veckan.

fredag 21 november 2014

Första inlägget i Femte bloggen! Känns lite tjatigt

Första inlägg i femte! Bloggen...suck fick nåt skit med knäet. Får gå till VC på tisdag se ifall det finns någon läkare tillgänglig. Känns som en återkommande tidigare skada 2011. Man får väl se...

Jaha vad ska man nu med den här till? Kanske en "hur man mår" blogg? Ja, somliga gör det så varför inte.