tisdag 30 juni 2015

Va!? Tisdag redan!?

Hej!

Tisdag, igår när man kom hem hade fann man kuvert från halebop. Yes, kortet hade kommit och monterades i LG enheten. Dessförinnan stängde man av Nokia mobilen med gamla kortet i. Pinkod till LG blir knepigt att minnas **** men det löser sig nog.

Så nu har man 2 fungerande enheter och htc'n får vänta något tag till innan reparation. Den känns mindre relevant för närvarande då de andra två är chysst.

Väl mött! Någonstans.

söndag 28 juni 2015

Mobiltelefoner man haft och har

God morgon!
Presenterar nedan de mobiltelefoner man haft mellan 2001 och 2015 och har ännu.

Motorola Microtac 5000 2001 (av en dåvarande kollega)
Nokia 3330 2001 (Splitterny)
Samsung GSH-X600 2003 (kampanj)
Motorola C39 2005 (lågpris)
Sony Ericsson T10 2006 (erbjudande Ginza)
Nokia SGH-X460 2008 (fick!)
Nokia 2760 2008 (Clas Ohlson)
Samsung SGH-X160 2008 (Ny)
Samsung GT-B2700 2009 (Ny)
  
hTc Wildfire Mocha 2011 (Fick vid abonnemangsförlängning)
hTc One SV LTE 2013 (Ny)
Samsung Galaxy S4 Mini GT-I9195 2015 
LG L Fino 2015 (Lågpris)
Samsung GT-E1150 Ruby Red 2012 (Lågpris)
Nokia 1209 2009 (Lågpris)
Nokia 2330C-2 2009 (REA)
Blev lite fel ordning årtalsmässigt men de flesta borde förstå ändå...kanske. 

lördag 27 juni 2015

Som det sedan blev

God afton!

Veckan fick ett Slut och det blev lördag. Härlig, givande dag när man gör vad man behöver. I torsdags tog man bilen till jobbet tyvärr tvingades man byta bränsleslang, den hade spruckit i en böj och det sprutade bränsle. Det var av slumpen av ens reaktion man upptäckte katastrofen! Sent om äppelcider lunchtid åkte  man iväg  till netonet och köpte  både Samsung Galaxy S4 GT-I9195  (vilken man skriver det här med) och en LG L Fino samt en liten flaska Dittol.

Därefter blev det Godishuset och månadens ranson av Taboca därefter blev det ett superskrovmål på Alanya.

Efter jobbet var man som vanligt helt slut fysiskt och med all värk i leder och muskler orkade man inte åka till affären och handla som man vanligtvis brukade göra tidigare månader därför fick det bli idag istället.

Beställde ett mikro SIM-kort till kontantkortet igår morse så det ska bli intressant att snurra igång LG mobilen och se hur den funkar.  Visst är det en dyr lärdom då htc'n display knäcktes men samtidigt nyttigt, då det är risk att man "låser" fast sig vid e n modell samt att man inte har någon egentlig semester i år, 4 veckor i augusti. Därför spelar det mindre roll vad "semesterlönen" går till.

Bilderna nedan visar kartongerna av telefonerna.

Väl mött! I Androiders värld.

onsdag 24 juni 2015

En kan bli två om det blir så...

God afton!

Ja så var det onsdag, och man skriver lite i sin trötthet. Fick ersättningsarket och det blir en fin slant att eventuellt köpa två Android mobiler för eller så satsar man på en och spar resten ja det kan man göra i vilket fall som helst. Man får se vad man gör som det man är kan det bli två.


Har dels abonnemanget och dels ett kontantkort så bägge kunde bli användbara. Dessutom lär det där knappast bli besökt i år då "semester" är förlagd åt flanders fel!!! Det är och förblir vakuumskallarnas fel fel och åter fel!!!

Nåja, nu gäller att vila sig till imorgon då det blir ett litet break mitt på dagen för egna ärenden.

Väl mött! Någonstans i landet.

söndag 21 juni 2015

Lucy förvirrande och mindre intressant...

God afton!

Då hade man sett filmen Lucy, av Luc Bessoon med Scarlett Johansson och Morgan Freeman i huvudrollerna. Lucy är en kvinna som dras in i något märkligt, det rör sig inte om en vanlig drog utan något typ cph4 som gör att en människa exploderar invärtes. Lucy blir utsatt för denna drog men utvecklar märkliga krafter och slutligen uppnår 100% kontroll över sin hjärna, kropp och slutligen hela omvärlden. Tiden är det viktiga och inte matematiken...

Ja filmen och dess handling kan ses som underhållande men knappast givande eller minsta barrolin trovärdig! Den gick väl att se men inte mycket mer.

En sammanslagning av handlingarna i Prometheus och Lucy kunde ha blivit något i hästväg kanske, tillsammans med någon annan film med abnorm fantasy handling.

Väl mött! i dårars förlovade land - USA!
Var man inte dåre så blir man oavsett kön!

I Valet som Kvalet...vad som finns och inte om utifall...ja!

God dag!
 
Söndag och några timmar återstår på ledigheten. När hTc'n inte funkar äre bra att få tag på ersättning för den. Ja, displayen kom aldrig före midsommar vilket iofs inte har det minsta betydelse. Man får nog lämna in skiten och få fanskapet åtgärdat. Tills dess står man i klar funderation vilken av tre modeller man finner, i synnerhet, så tillvida inte alla tre finns där man har för avsikt att köpa någon.

En är en LG L Fino för 990kr...
Den andra är en Samsung I9195 Galaxy S4 mini för 1790kr...
Den tredje är en Samsung S7710 Galaxy X cover 2 för 1690kr...
Vars baksida påminner om den gamla B2100...lite knepigt.
Om det nu är en skruv för att öppna locket för insättande av Micro SIM kort, SD Minneskort och tillbaka med batteriet? Ja det får man väl se vad det blir. Den vita ser inte så attraktiv ut, neutral är vad man strävar efter och även hTc'n erhåller en totalt anti-personlig färg på locket men kanske man kan spraylacka det eller helst beställa något nytt i rätt färg. För FÄRG är viktigt liksom rätta funktioner och appar som fattar kommandon blixtsnabbt och korrekt!

Som tidigare nämnts beror det mesta på vilken eller vilka modeller som finns tillgängliga, övrigt får man lära sig. hTc Wildfire var ingen större match att lära sig ej heller hTc One SV LTE. Missnöjd har man dock varit med bägge två. Därför kan det bli både LG och Samsung S7710 Galaxy X cover 2, så har man en till vardera SIM kort, abonnemang och kontant kortet, det vet man aldrig. Den som lever får se...


Väl mött! I Android idioternas välsignade och förlovade värld (snurrigt värre!).




fredag 19 juni 2015

Midsommarafton Utländska traditioner...hå hå ja ja

God dag!

Så var det...ja Satans uppenbarelse - Fredag! men man är fri från det där...förvärvsarbetet. Inga andra förändringar än att gamla Nokia 2760 funkar SIM kortet i och det är väl positivt. Något från självskrytande mytrendyphone.se har man varken sett röken av eller har anlänt. De kan väl för gud i brallan inte skicka om 15-30 dagar för då äre sista beställningen därifrån!!!

Nåja, man brusar inte upp eller blir jesus skit för det utan hoppas det kommer någon dag till veckan. Idag äre misommarafton ja inte midsommarafton för den infaller 24 juni! Läs gärna på historia genom boken "Svenska traditioner" av Jan Öyvind Swahn så får ni (eller jag) den korrekta historien om svenska traditioner bekräftade!

Gör bort tvätten f.n. så slipper man den under övriga helgen. Sedan får man se vad som blir under dagen, något firande blir det aldrig tal om då ersättningen inte tillfaller rättmätigt i mitten på månaden alltså senast 15:e och inte svinmässigt 25:e!!! Störta regeringen och utrota mupppartiet det är århundradets fatala misstag att de ens existerar!!!

I slutet på veckan blir det att kolla upp en annan Android mobil så att man får fram internet och övriga funktioner som är av nödvändig art. Inte för att man direkt saknar hTc'n då ögonen inte är avsedda för den men vem orkar bära på en läsplatta eller än värre laptop i byxfickan!?!? Inte en själv i alla fulla avfall!

Väl mött! i Sverabien i söder och Sverige (ännu) i norr.

tisdag 16 juni 2015

Kanske lika bra det!

God afton!

Tisdag kväll och snart dags för bbt på DVD. Men först lite annat. Någon ny display till hTc'n har inte synts till ännu, förvisso tisdag beställde den i söndags har dock inga förhoppningar på innan midsommarhelgen...


Fann lite litteratur man beställde för 2-3år sedan, intressant även om den är av eventuellt kontroversiell art, hellre läsa än utöva våld eller annat likt motståndare till det man läser!

Oavsett någon eller några vill stigmatisera en för dessa bryr man sig inte! Ingen äro den att döma en människa för dess yttre lika lite som att döma en bok efter dess konvolut eller titel! Fåfänga, dryga och rena amöbor är de att göra det! (regering, myndigheter, rättsväsen etc.)

Hur kan man uttrycka sig så likt aska? Alla föddes inte tryggt somliga föddes i farstun!

Så kan det se ut om man vill något med någonting! Även om det kan vara emot lagar och tillstånd.

hTc'n är knappast vänlig mot MINA ögon, snarare tvärtom. Blir att kolla upp ifall det finns något lämpligt objekt till kontantkortet framöver. Kanske lika bra det, att slopa hTc'n och se ifall något annat kan vara bättre.

söndag 14 juni 2015

Olyckors Olycka! men vad förväntar man sig?

God förmiddag!

Söndag och tiden tycks nästan stå stilla, nåja när allt kommer omkring fattar övriga omvärlden ingenting så varför ens försöka?

Igår morse klev man upp och tog medicin som vanligt, gick tillbaka till sängen och somnade om. Vaknade av ett knäck under armbågen. hTc mobilen hade glidit ner från vänster sida och lagt sig under armbågen och man skulle vända sig i sängen och "KNÄCK!" tog upp den och kollade. Displayen var knäckt och var knappt läslig, kollade olika funktioner och dessa var tack o lov! intakta men undrar hur mycket en ny display kostar samt utbyte av denna? Det blir att kolla över närmare ersättningsdags. Hoppas inte alltför mycket, då lär man "knäcka" ekonomiska budgeten.

Väl mött! i verkligheten bortom sketna Androiders och annat skits bräcklighet.
Androiden i släckt läge...

Androiden i tänt läge, Dvs när den är på.

Nåja, blir det för dyrt är det lika bra att köpa en annan Android och lägga undan denna tills kapital finns att åtgärda skiten.

lördag 13 juni 2015

Veckans händelser...

God morgon!

Lördag ledig och då är det verkligen god morgon! Ja i veckan löste man en hel del. Pallar med förbrukningsmaterial röjde man undan på kort tid, uppgifterna för var dag likaså samt hann med en del extra uppgifter som inkluderar funktion i arbetet. Visst tar det på krafterna, rygg, höfter och leder värker men ersättningen modet stärker så att man står ut!

Sedan är helgerna fria och man kan njuta av livet. Tråkigt när alltför många problembarn och sk "vuxna" aldrig tar sina ansvar. Man tvingas brottas med dårar som bäst gjorde nytta långt bortom arbetsgivaren!

Idag är det dock lördag och dagen ser ut att bli chysst. Köpte ut i vår hage igår. Trevlig läsning när inga Musikmagazine längre är något. Filmer ikväll? Kanske det, fortsättning följer på bbt, sedan fem myror och fablernas värld och återstående filmer.

Väl mött! I den ljuva delen av Sverige.

måndag 8 juni 2015

Disc 2...

Gu dau!

Säga vad man vill men bbt är långt mycket bättre på DVD än någonsin kanal 5. Den kanalen tycks dessutom blanda ihop avsnitten.

Hann med 3 avsnitt igår och till helgen lär det bli fler Discar. Kvaliteten bild, ljud och upplevelse blir total med DVD! Somliga vill ha bioupplevelse men det är överflödigt.

lördag 6 juni 2015

Prometheus H.R. Giger framtid

Så hade man sett filmen Prometheus, namnet på rymdfärjan som tar besättningen till en planet där ondskan vilar i is, kan man säga. Det hela handlar om att rädda jorden från krig mot människoliknande varelser från andra planeter.

Doktor Charles Holloway är först att bli "rökt" dessförinnan är det två män som blir fast i grottan och attackerade av dödliga ormliknande reptiler. En robot möter tillsammans med uppdragsgivaren och en annan ur besättningen en krigare i kuvös, roboten försöker kommunicera med krigaren men får huvudet avslitet. Doktor Elisabeth Shaw blir den sista överlevande människan, och en varelse med likt en  människokropp men med dinosauriehuvud tycks också överleva...

Märklig men knappast billig framtids science fiction på nästan 2 timmar från 2012. Bra? Vet inte, effektfull och något tråkig handling kanske enligt "utomjordingar är fientliga" tema. Alien möter Hellraiser kanske? Har inte sett speciellt många science fiction filmer de senaste 20-30 åren så man kan inte avgöra men någon Stargate eller liknande rör det sig inte om ej heller Soldier eller något man tidigare sett.

Väl mött! I filmernas märkliga värld.

the Big Bang Theory

God afton!

Då hade man sett Disc 1 av 22 av the Big Bang Theory. Det måste vara cirka 8 år sedan med en nästan blonderad Penny, Leonard, Sheldon, Raj och Howard så unga och varken Bernadette, Amy eller andra ja Sheldons mamma då. Otroligt att man kan se hela avsnitt u t a n reklam!!! Äntligen!!!

Nu är man igång och det spelar mindre roll vad de visar på kanal 5, det kan man se under veckokvällar för att helger kan man se resterande säsonger och avsnitt. Då man inte började se serien på kanal 5 förrän 2012 eller 2013, så har man nog en hel del osett och det ska bli intressant! Bilden är bara bevis på att man verkligen har boxen.
Kanske, om orken finns, kan det bli ytterligare någon av filmerna. Vem vet?

Väl mött! I filmernas värld.

Nationaldagen

God morgon!

Naturligtvis vaknar man tidigt. Handlade glass igår efter hemorts komst, det blev en liters burk vanilj och någon nyhet Gevalia cappuccino mousse glutenfri vilket är bra då man blivit (eller alltid varit?) mindre tolerant (eller totalt?) intolerant mot gluten, laktos, socker mm. De enda ersättningar för socker kroppen tolererar är Agave och inom viss begränsning stevia. Vanilj är god och med hasselnötssås delikat! Gevalia kakan var hyfsat god.

Idag lördag är det nationaldagen och tidig morgon så man får väl se vad man hittar på. Etiketter är avsett södra Sverige som tvingas bemöta våldet, bilbränder, rån, personrån, mord mm. Tack o lov! Slipper vi dela det i vidare utsträckning som det blivit vardagsmat för dem.

Väl mött! I Rätt del av Sverige.