lördag 11 november 2017

He gör int ont precis

Det är sällsynt att man handlar och fyndar. Det gjorde man 30/10 när man köpte dels inhalator och värmedyna till billig peng sedan blev det en del livsmedel och det måste man ju säga att det är inte var dag man finner något billigt och ändå bättre än bra men det gjorde man då. Kaffe dricks mycket måttligt men man känner att Tassimo kaffet börjar bli aningen slentrian och vad passar då inte bättre än att köra de sorter man har och brygga vilket man gjort den senaste veckan eller kanske två senaste veckorna. Som den impuls människa man är fattas beslut i sista minuten eller sekunden. Har en sk pressbryggare där man måttar i kaffet och därefter häller i hett vatten som man låter sjunka till botten. Det kaffe man använt semi frekvent är det på bilden. Bra styrka, bra smak, härlig mörkrost och billigt! Till skillnad från Mount Hagen som gick på mellan femtio till nästan sextio kronor påsen. Det är klart det sistnämnda är Fairtrade och då blir det betydligt dyrare som fjärde val finns det ett paket mörkrost med nötaktig smak och det är positivt även det. Säga vad man vill men det gynnar det egna hushållet att variera butiker man handlar hos sedan man bojkottade två  (R)Ica butiker och även dom har försämrats markant. Den i samhället på ett par år som somliga andra butiker försämras på fyrtio! Nåja, det löser sig då det finns många andra.

Uppdatering: Testade värmedynan och den funkade men som vanligt var spännrem för kort det får man kanske lösa med något. Annars är det mesta sig likt och den 21:a blir det återbesök till banken för att slutföra ärendet. Mycket händer och fötter bortom bloggen men den är mer ett tidsfördriv och kanske lite påminnelse om sånt som sker och det man anser fel i samhällen eller landet generellt.

1 kommentar:

  1. Frågan man aldrig ställer. När det där me too som är glödhett och på tapeten slocknat jodå det kommer det att göra! Vad händer med alla flickor, tjejer, kvinnor som deltagit och avslöjat hur de blivit "utsatta" kommer det bara godkännas? Och "männen" få stå till svars för all framtid? Knappast! Dessa kommer sannolikt...ja DET återstår att se men man har ändå vissa ageranden klar. Trist för många men världen är och förblir vad den alltid varit. Män är makten och kvinnor sällskap om än ibland giftigt sådant. Hur många som kommer att lämna landet, falla offer för lönnmördare manliga och kvinnliga, ta sina liv när allt me too tagit slut. Det ska bli intressant att se om det vänder som vindar och annat vänder kappan från med till motstånd. Tiden är knappast kommen att omvärlden med allas förtryck kommer att lämna sina maktpositioner och åtgärder.

    SvaraRadera