torsdag 31 maj 2018

Klart Äntligen!

Köpte"ny" mobil förra fredag. Tidigare hände det ofta att när man loggade in på Internetbanken kom meddelande om "juni 2018 krävs Android version 5.1 eller större" dessutom var BankID appens tid på väg att rinna ut. Så det blev en lämplig från 2017 som räcker till (och kanske blir över). Idag tog man ledigt så i morse körde man igång den nya enheten. Är väl inte riktigt färdig ännu men en bra bit på väg iaf. Nu har man det viktigaste för närvarande. Resten tas antagligen till helgen. Sedan blir det att rensa gamla Samsung till fabriksinställning och se vad man gör med den (hamnar i låda?) det vet man aldrig. Så var det med det.

söndag 27 maj 2018

Söndag 27 maj

Jippot mors dag bryr man sig mindre om det blir en växt som modern lär gilla. Köpte en av två Dvs golvmopp med sprejfunktion och mycket mer behöver man ju inte. Ångmoppen är för dyr även om den hade varit bra att använda vid städning av lägenheten. I butiken såg det ut som att den knappt haft någon åtgång då flera stod kvar trots att det är ett par veckor sedan den var ute i annons. Det kanske funkar med ångtvätten man redan har? Det återstår att se. Blir att tanka bilen lite  (beroende på hur hutlöst dyr bränslet blivit!) Sedan kanske...det blir att dammsuga ur den. Golvmoppen var lättmonterad och det mesta föll på plast...plats  och nu saknas bara lite livsmedel så är allt okej.

lördag 26 maj 2018

Galenskaper men inte här

God morgon! Idag är det den enda goda morgonen på länge. Med nyare android, en ovanlig men skön pelarfläkt och andra positiva saker känner man sig nöjd för ett tag. När SIM-kortet kommer kan man byta enhet och börja utforska den "nya". Lite märkligt att nyare LG K8 är 300 kronor billigare än Samsung Galaxy S4 mini var 2015. Nåja, nu har man den och gamla LG L FINO blir kvar lixom Doro'n. Lysrör funkar utmärkt i armatur till kommande projektet och DET får lov att bli ett projekt som tar längre tid, man har allt annat än någon brådska med det. Vatten ska tillföras, acklimatiseras, doppvärmare finns och ska även den tillföras, därefter blir det att finna lämplig cirkulationspump och slutligen inköp av vattenväxter.
Ja, förnyelse är ibland ett måste. Liksom alla onödiga uppdateringar av appar. Lär väl bli många med K8:an antar man. Nåja den får duga. 
Det var vid byte av SIM kort som man upptäckte idiotin: Nano! så helvetes typiskt! Nåja, kommer inom ett par dagar. Blir kanske intressant att utforska den. Har ett Nano i Doro'n men det vill man inte flytta och det är inte anslutet till e-post och bank app, bankID mm.
Tre hastigheter, oscillerande, timer och "mode". 
Mera sand i projekt akvariumet samt nytt lysrör. Köpte två då det är bra att ha ett i reserv. 

fredag 25 maj 2018

Vad händer egentligen?

Inget märkvärdigt personligen annat än att en kanske lagom "ny" android köptes med version högre än befintliga  (Samsung android 4.4.2 eller något) och kravet från bank app 5.1. Hade först tänkt en annan modell  (bilden ovan) blev dock en som verkar okej  (till utseendet) ja den på bilden. Kände att det var dax för en pelarfläkt och så blev det  (bild 3) med fjärrkontroll, kan bli skönt när värmen blir olidlig i sovrummet. Gamla golvfläkten platsar schysst i vardagsrummet har två bordsfläktar varav en var mindre hel i fästet till kugghjul för oscillering men den funkar för övrigt. Det blev även två lysrör till blivande växtakvariet och sand ja en liten blister röda mygglarver till dalmatiner molly och ancistrus sedan åkte man hem.
Q6 Astro men den var slutsåld 
K8 och väntar på Nano SIM-kort 
Pelarfläkt funkar perfekt, lite instabil men det löser man vid tillfälle. 

onsdag 23 maj 2018

Förändringar? Inte mycket

Vet inte riktigt vad som föreligger men man har sedan omställning till sommartid varit kroniskt trött. På jobbet funkar det bra men helger har man däckat och sover nästan hela tiden. Har antagligen att göra med glasögon, brist på en del annat även om man tillför tillskott. Det är säkert vätskebrist med mera. Försöker trots allt att förbättra intag på jobbet där man svettas ymnigt emellan varven. Kan ha med vattnet man dricker hemma som är kokat och nerkylt i kylskåp. Närmast blir att tjacka annan telefon och ladda ner appar för det nödvändiga, i juni kan det k a n s k e bli vattenrenare om man får tag på en till rätt kurs (pris). Hälsan är viktig så också kommunikation, bilen, akvariet det fjärde. Det kan mest troligt bli något för växter och inga djur. Det kunde bli en utmaning om något, känner mig nöjd med tre akvarier med ettan fiskar, tvåan fiskar räkor och snäckor och trean snäckor. Lyckas man bibehålla växter så kan de så småningom få ta plats i de andra tre akvarierna så är i alla fall tanken. Grodor kanske? Man får väl se. Kommer tid kommer råd som det heter i det här fallet blir det tids nog kan det komma öppning nog för utveckling.

Bra som bäst

Gjorde en blyg beställning i söndags, silvervatten 5 liter, flingor och en burk magnesium, med erfarenhet av sämre tider som ovisshet om kommande tider. Dessutom är det hög tid att kolla upp inköp av "ny" android. År 2015 blev det två en bra strax under tusen kronor och en sämre för cirka 1800. Nu närmast blir det max en. Är temporärt ledig idag onsdag och man får väl se om man lyckas (även ekonomiskt) få tag på något på fredag. Det vet man aldrig. Som tidigare nämnts behöver man en med android 5,1 eller högre p.g.a. av BankID appen som även den måste förnyas. Satans idioti! EN app EN gång för alltid hade varit önskvärt. Allt möjligt skit detta år vilken tur att man uteslutit allt "nyårsfirande" för länge sen då de senaste 18 varit mer och mindre katastrofer.
Blixten är okej, belysningen släckt och Dalmatiner Molly aktiva. 
Flera arter här. Tetror, räkor och snäckor. 
Här bor 9 stycken snäckor Zebra oc Red Onion. Än så länge. 
Liten utveckling då man fått ner den silade sanden som kommer att bli mer av och detta blir antagligen ett växtakvarium. (Då man är nöjd för övrigt). 

lördag 19 maj 2018

Helvetiskt svindyra vattenrenare!!!

Hur i helvete är man funtad när man tar tusentals kronor för vattenrenare????
Som privatperson ska man aldrig behöva betala mer än 1500 kronor för något sådant, inkluderat filterpatron naturligtvis! ALDRIG att man betalar ett öre mer. Då får "kroppen vara filter" någon överbetald kontorsråtta är man inte så SÄNK PRISER era idioter!

Det ska kosta likvärdigt som att koka och filtrera vatten själv. Så länge det är kapitalistpriser på såna produkter så skiter folk i såna kapitalistföretag! Så enkelt är det. Sedan kan ingen garantera säkerhet eller fullständighet ej heller är det någon "evighetsprodukt" därmed faller allt.
Den på bilden var överkomligt pris, så den kan eventuellt skaffas i framtiden då man lyckats spara undan några luskronor av en lön som nästan är sämre än socialbidrag! Nackdel är att man behöver en ny mobil skit för att android version är utgången så SATANS typiskt!!! 

fredag 18 maj 2018

Rövhål är vad allting är!

Arkebusera all skit omedelbart! Allt bra behålls. Så ska det vara.

Emottog ett större akvarium, än det mindre 15 liters. Blir intressant att se vad man kan använda det till. Finns inga planer på något alls när man tyvärr arbetar hos avfall AB! Där terrorister och annat avfall verkar. Lite mindre än hälften av ettan som är 69 liters man får helt enkelt måtta och se vilken volym det erhåller samt fastställa säkerhet på lördag. Tog med det i måndags men beslöt att inte ha bråttom, dessutom ska sand rensas från smuts mm. Det är tur att man är den man är och har kvar bra saker. Stora och lilla noppborttagarna batteridrift gjorde bra jobb, på material. Ja, det parasollet funkar utmärkt trots över 28 års till och från bruk. Skönt att ha ifall det blir olidligt varmt i sommar. Inte spritt nytt, lite smutsigt kanske men ack så väl fungerande! Duger gott och väl för en själv och det är det enda som gäller och räknas.

lördag 12 maj 2018

När vårvärmen tar fart

Trevligt när vårvärmen tar fart och ger en fin skjuts åt björkar och andra träd. Början av maj och så varmt, varmare blir det framåt veckan medan nästa helg och veckan därpå blir det lite svalare. De under vintern och kylan så stela och livlösa träden, buskar och marken visar tecken på liv och det är klart skönt efter den vinter vi haft. Ute i byarna är det säkert en hel del vitt kvar som kan komma att smälta så sakteliga. Skönt att ha fordon att kunna ta sig fram med, dit man avser att åka. Pank som en lus nästan men bränsle i tanken så att man löser den delen när man behöver. Känns bra trots allt sedan får man se hur det blir. Otroligt vilka stolpskott det finns, likaså med en del av de som fick sätta livet till pga sin eviga naivitet. Känner absolut inget för dessa det var ju trots allt självförvållat. Sedan finns de med psykisk ohälsa som bedövar sig med droger och begår brott mot närstående för dem finns inte mycket kvar. Nåja, lördag är härlig söndag likaså emellan varven känns det drägligt men aldrig såsom då.

Lördag hela veckan lång

Inte alls men det var en kul melodi. Av vem? Vet man inte det får man söka! Så enkelt som det är. Över till något helt annat. ECS alltså easy care substrate som det stavas (och skidor?) Har gett ett fantastiskt resultat! Även om 2-3 tetror åkt på kuppen men det har sannolikt inte med tillförande av sand (?) eller substrat att göra utan något annat skäl. Akvarierna ettan, tvåan och trean ser gnistrande klara ut och fiskar, räkor och snäckor ser ut att klara det bra. Kanske man får tag på ett lite annorlunda akvarium till veckan, någon som vill bli av med ett med lock så får man se hur det ser ut. Om det blir så blir det att tömma fyran och det kan bli något intressant av framöver. Det vet man aldrig. Som den infalls person man är, är det bästa med plötsliga infallsvinklar än något traditionellt. Ogillar allt enligt mönster socialt då har man hellre sin egen stil och vad det innebär. Ettan till fyran i ordning. 

SATANS GOOGLE! KLARAR NI INGENTING??? TILLÄGG AV TEXT SKALL ALLTID VARA MED NÄR DET SPARAS. MIFFON!!!!!!!!!

torsdag 10 maj 2018

Vindarna vänder som en 22 tons oljetanker

Det är ju så att somliga saker har otrolig vändradie vilket medför att en vändning tar i liknelse lika lång tid att vända till ändrad kursriktning som en 22 tons oljetanker vilket är allt från veckor till månader. Till dess gäller försiktighet, lugn och återhämtning av styrka.  Svåra krypteringar? Kan tänkas men det finns inte många andra möjligheter. Översättning av krypteringar? Finns men kan av säkerhetsskäl aldrig presenteras här eller internet för övrigt. Så var det är det och förblir det!

Kristus fanns lika sannolikt som att Eiffeltornet, frihetsgudinnan och lutande tornet samtliga är belägna i Sverige. Därmed var det avklarat. Trevlig röd ledig dag alla anti globalister tillika realister.

söndag 6 maj 2018

Jodå resultat verkar lovande

Släppte ner ECS i samtliga fyra akvarier och tre av dem har på något dygn eller halvt klarnat förvånansvärt fort från delvis grumligt till nästan gnistrande klart. Det blir betydligt mindre mängd foder från och med denna helg då man upptäckte att det blir en del gegga i cirkulationspumparna vilket betyder att fiskar och räkor och snäckor inte alls äter tidigare mängd då blir det en gång per vecka max två. Somliga morgnar hinner man inte utfodra baljorna och då blir det eftermiddag istället vilket går alldeles utmärkt. Anledningen att fiskar dör inom kort från djuraffären till den egna baljan är mest troligt att djuraffären håller fiskar mfl precis på gränsen att de svälter och omställningen till att få mat varje eller varannan dag blir för stor.  Nej, då blir det lämpligare med bra upplägg. Så får det bli hädanefter. Lite bilder kan ju alltid visas hur det blev. Lite trist att man inte fick tag på substrat tidigare då kanske växten i trean hade klarat sig. Det vet man aldrig. Som tidigare nämnts är och förblir akvarium projekt.

40 20

40 år sedan var studio 54 på tapeten, aldrig att man hörde talas om någon sån då. 20 år senare gjordes filmen och släpptes på DVD naturligtvis köpte man den och den var helt okej. Mycket musik man kände igen. Att det var så galet och laglöst som det berättats och man läst om hade man ingen aning om. Alla var där stjärnor i musik, film, idrott. Disco, Sex, Party, Drugs, Death är en kort beskrivning av filmen och sannolikt hur det var. För åratal sen fann man dubbel CD 'n och självklart köpte man den, på någon returbutik. Där märker man hur tiden springer iväg men denna musikstil och mycken annan består sår och år. Jämfört med musiken från 1990 talet och fram till idag som ingen vill minnas för oftast är musik dåliga kopior på det bra från 70 och 80 talet! Så var det är det och förblir det!

lördag 5 maj 2018

Sanslöst svanslöst!

Svårt me nå jävla rubrik. Trams, glizch å hippla hoppla me hele hellwitte. Nojja, åkte etter jobbe å köft nalta mer tobak vål no räck ändå. Gack sen till djuraffären  o köft töcke bränt lera fint kallat "substrat" å nalta sann. Jå, tänkt byta te trean å fyran då bägge har vit Sand så sug man upp he som ä te en och he te den annern. He få bli då sann ha torke. Gjort som traditionellt å blött upp ömsom hett ömsom kallt å spole ur så nu bli ne te å törk he å sen he te lämplig balja. Få si hur man jöör ve leran men he bli nock å tillsätt te alle fir baljen. Hä bli nå brau te schlutt. Pumpen te snäckbalja höll på å onnes men man lyckese å fån å schnurr. Schlutt i ruttan.

tisdag 1 maj 2018

Första maj

Jobbade igår,  gick rätt bra. Efter jobbet åkte man till MM och handlade lite, inget planerat men det blev lite grann lagom och bra priser för många har de. Hade tänkt köpa någon bal men iddes inte utan det blev annat. Ibland är det bättre att handla där man sällan handlar. Fick i söndags tag på ingefär shot, starka grejer men ack så nyttigt! Lidl har vissa varor man vill ha som inte finns där man bor då är det utmärkt att ha ett fordon att ta sig till och från dit man behöver åka. Det skulle bli förödande tidsmässigt att åka bussar. Gjorde besök till åtminstone tre butiker i lördags. De som tar allt för givet kan helt sluta läsa för här är en som uppskattar det stora i det lilla. Ja, ÖoB blir ytterst sällan besökt när de dels finns längre bort och har ändrat priser till vad många butiker runt om har. Då är MM bättre och butiken är trivsam att strosa runt i.  Så länge man har ett fordon som funkar kommer man att åka dit man behöver för att handla.