söndag 29 mars 2015

Aldrig rotlös! Alltid trygghet!

God dag!

Söndag och inatt växlade vi in till sommaren med tiden. Eländes elände för de flesta av oss normalt intelligenta att bryta mot den biologiska klockan pga någon imbecill nolla utan jobb fattade ett beslut som tyvärr kom att gälla hela landet. Nåja allt är ju ändå förstört trots allt.

Slutligen bojkottar man fascistdiktatur blaskan inte ens värd att användas som dasspapper västerbottens kuriren med dess sjuklingar. Demokratin är död i fascisthålan tre mil bort och dessa psykfall har medverkat till det! Må något gigantiskt och massivt falla ifrån ett plan över detta fascisthål.

Skönt att veta att man med bil, buss, tåg eller annat fordon kan fly denna mardrömslika håla.

Väl mött! Alla som flytt fascisthålan och bosatt sig där man kan bo tryggt, säkert och framförallt utan äckelstadens antidemokratiska fascism!!!.

lördag 28 mars 2015

Underbara gyllene Helg!

God morgon!

Äntligen Lördag! Som man längtat hela veckan efter. Sedan är det två dagar jobb därefter följer sex strålande dagar av ledighet varav två semesterdagar.

Då kan det bli aktuellt med lite bildredigering igen, så att man blir klar innan sommaren.
Vad händer under helgen? Det vet man aldrig men antagligen något angenämt och trevligt. Ja, vila och rehabilitering är både trevligt och angenämt!

Väl mött! Alla trevliga typer man slipper undvika pga olika anledningar trots den bistra tid och det virusartade politiska klimat vi tvingas leva med.

Visst ja! Höll på att missa att man köpte två musik magasin i torsdags. Uncut aprilnumret och Mojo likaså. Gratis CD skivorna tycks vara det hållbara denna gång. Januari numren av dessa bägge var senast och februari/mars numren fanns inte kapital till. Hade dessutom glömt dem där och då, så kan det bli, så kan det gå...nåja, man kan inte gynna allt här i världen.

Uppdatering

I onsdags när man handlade månadsranson tobak gick man in på djuraffären och köpte 3 växter till akvarium 2 och foder och Wafers till sten och ancistrus. Får se ifall fiskarna lyckas ge fan i växterna så att vattnet blir klarare än nu. Även fast det blivit betydligt bättre redan.

Man satsar inga större pengar på akvarierna numera bara det nödvändiga, orsaken är bilen som fått stå utan åtgärder och den är viktig så därför får akvarierna vara.

fredag 27 mars 2015

Fina Bilaj...

Lämplig bil (med krossad bakruta) för en tiggare, socialdemokratta, morderat, mupppartist, krisdemonkrat, Folkpartist, byråkrat eller annan avföring. XD

Och den står eller rinner för alla era tillvalda hur mycket ni än bönar och ber bölar och ger! Ja fy fan! Så underbart med helg sedan två dagar sedan 6 dagars frihet!.

tisdag 24 mars 2015

Jaa Vad Fan Säger Man Då?

God afton!

Jo, en hel del. Bl a att tider försämras snabbare än man egentligen hinner med. En intressant sida nere, om än temporärt. Jobbet är för ojämnt och stressigt. Men är det någon alls som bryr sig? Nä.

När allt är som det är kan det varken bli bättre eller sämre.

måndag 23 mars 2015

Tillbaka till förvärvsarbetet

God dag!

Ja då var det måndag men till skillnad ifrån många andra varken började den uselt. Små ovanligheter kanske men inget nämnvärt. Får bara se hur slut man är ikväll när man gjort sitt för dagen. Man hoppas det mesta löser sig med tiden.

Somliga borde dö knall och fall. Det vore underbart! Tyvärr är så sällan fallet, de sjukaste svinen är oftast de att sko sig längst som de parasiter de föddes till.

lördag 21 mars 2015

The Final Cut skruvad framtid!

Robin Williams som Alan Hakman  en "klippare" av återupplevelser. Föreställ er att ett implantat som opereras in i ett barn och "spelar in" allt barnet gör, hur det växer, blir äldre, händelser i dess liv till vuxen ålder. När personen avlidit tas implantatet ut och det inspelade kan redigeras, där tragedier klipps bort likaså våld, drogmissbruk, övergrepp  mm. Robin WIlliams spelar "klipparen" Alan W Hakman som får ett uppdrag att klippa samman en man som var något stort på företaget där implantaten framställs, Eye Tech. En fd kollega söker upp Alan och kritiserar honom för hans sätt att omvandla grymhet till hjältebragd och att han framställer skitstövlar till rena helgonen...Uppdraget blir förstört men kollegan v e t att Alan s e t t det mesta av alla "återupplevelser" han klippt. Alan återgår däremot till sin barndom och lyckas bli kvitt sina tvivel. Kollegan Fletcher fångar tyvärr inte vad han vill komma åt.

Detta var en väl skruvad film även för en själv! Även om man sett ofantligt mycket film och vridna produktioner (film, TV) var detta i det mesta laget skruvat.

Att Robin Williams tog livet av sig hade nog inte b a r a med den annalkande sjukdomen att göra. Alkoholismen hade sin beskärda del men garanterat även rollprestationer kan också göra sitt till. Många dramatiska filmer hade han bakom sig. Ja, man själv upplevde The Final Cut udda, skruvad och för fantasifull. Då uppskattar msn "One Hour Photo" från 2002 desto mer. Enligt information (se länken) hann Robin Williams medverka i inte mindre än 70 (!) filmer,  dessutom TV produktioner så det var nog inte märkligt att han dog som han gjorde. Vila i frid Robin Williams.

Android och Appar...

Lördag underbara solskensdag! Man undrar i dessa tider: vad ska man med alla otalet appar till?

Man är fullt nöjd med de befintliga och de man valt själv. När uppdateringar meddelas undviker man av naturliga skäl tre. Dessa används sällan eller aldrig, en började ta längre tid och krångla ju mer den uppdaterades vid tidigare uppdatering. Därmed avinstallerades de uppdaterade versionerna och fabriksinstallation fick vara kvar. De appar i dagsläget befintliga är följande:

Den ende fantastisk!

God morgon!

Ett smärre urval av fotografier ur familjealbum från 1950, 60,.70 och 80 talet. Några av dem fanns tidigare med i två skilda album i ett s.k "socialt medium" på Internet. De albumen avlägsnades därifrån då medlemmarna var sovande Törnrosa typer. Nu finns de endast i de privata datorerna och strö antal här. Så...

Grafiska objekt från 1950 - 1980... Varsågod!

fredag 20 mars 2015

Ghost Ship underhållande

Så hade man sett en film. "Ghost Ship" från 2002 som handlar om ett bärgningsfartyg som finner ett spökskepp vars hela besättning omkom 1962 inklusive resenärer. Vad ingen vet som framkommer i filmen är att bärgningsfartygets kapten "Murphy" befunnit sig på detta skepp tidigare och kvinnan i bärgningsfartygets besättning får via en av passagerarna en flicka vid namn Katie som är "fast" på oceanångaren veta sanningen om vad som verkligen hände på skeppet, även tipsaren som i början utger sig för att vara pilot. Han visar sig vara "insamlaren". Filmen är en typisk rysare men en man inte sett tidigare.

Soldier Blue från 1970 blir att kanske se om då man skulle se den stördes av något. Boiler Room från 2000 har man sett tidigare och tror man har den men den kan vara värd att se igen. Tromafilmen Cannibal! the Musical från 1993 känns i n t e värd att ses då man inte är något Tromafan. Har sett och haft "Tromeo and Juliet" från 1996 och det räckte! The Final Cut från 2004 med numera bortgångne Robin Williams blir något att se framöver vid lämpligt tillfälle. Kanske ikväll? Eller imorgon kväll? Det vet man aldrig...

Väl mött! I paradiset alla lyckliga.

Minnen återvänder till Lyckliga Tider!

God förmiddag!

Fredag morgon och tredje dagen guld! Det är så det känns när det inte är ens i närheten av skapligt på det andra kallar "jobbet".

Men nu är det nostalgi som gäller. Där har man en stor skillnad i vad man åsyftar. Det är varken hemlängtan, sjukdom eller annat trams som "psykologer" och övriga bättre vetande påstår utan en tillbakablick till en tid man minns med glädje, vånda, oro, skräck, panik, förundran och somliga med kärlek.

När man tittar på bilder vare sig det gäller fotoalbum eller tidningar, Internet eller eventuella utställningar som berör 1980 talet blir man oftast varm inombords. Känner man i n t e igen det på bilden är det för att det aldrig uppmärksammades när det begav sig! Så enkelt var, är och blir det.

Ibland tar man fel på år. Man har bilder alltså fotografier scannade Dvs inlästa digitalt som togs på 1960, 1970 och 1980 talet. De bilder man har är de som är personligen berörda, igenkända och kan vara tagna på en själv, den miljö man vistades i och/eller där man föddes, var bosatt eller tillfälligt bosatt.

År som människor generellt minns är inget som kan garanteras! Därför är det bra att själv ha det mänskliga minnet i behåll. På Internet finns såvitt man känner till inga grundläggande bas minnesbanker, det olika människor laddar upp och tillskriver minnets historia är vad som en del sökmotorer samlar upp. Det är s å Internet enligt många oerfarna amatöranvändare upplever som "så fascinerande och fantastiskt!".

För en person med miljarder tankar i huvudet är det lätt att räkna ut. Det är även så sann information men även falsk och osäker s.k desinformation och även 'ryktesspridning' tillkommer!

1985 var förutom föregående inlägg året då SvT visade "Live Aid" galan under tre dagar. Den pågick direktsänd dygnet runt och dåtidens populära artister och band avlöste varandra. Man har en ringa del från det i form av en DVD video kopierad till dator där man omkodade det hela till mpeg format. Det kan hända att det finns på någon social media webbsida vars namn man inte behöver nämna. Skulle däremot i n t e ladda upp det här då det överstiger flera 100 megabyte, länkar gör man inte heller!

torsdag 19 mars 2015

Härliga Minnen för 30 år sedan

God Afton!
 
När man minns den tid som var minns man både bra och mindre bra. Samma år bilderna togs var man på en ofrivillig klassresa till dåvarande Leningrad. Det var trots allt smått intressant och någon nypa imponerande. Det bästa på något sätt var nog själva båtturen i kanalerna eller vad det hette?

Lite tråkigt att man inte hade någon kamera där och då samt att ingen för övrigt hade någon sådan med heller. Kommunisten...eller läraren hade någon super 16 eller något men den filmen såg man aldrig, kanske lika bra att bara ha minnena kvar?

En som däremot hade kameran med överallt var väl pappa. Man lyckades läsa in bilder med multiskrivarens scannerdel och bilderna blev tillräckligt skapliga att även en mildare synskadad kan se vad bilderna föreställer. Det man finner tråkigt är att ingen s.k medmänniska alls förstår vad man lyckats prestera. Nåja, idioter är de allihopa.

Pappa hade sannolikt varit nöjd och stolt om han vetat att yngste sonen scannat in papperskort och postat dem på en blogg på Internet. Hade han levt kanske han suttit vid någon dator eller läsplatta och spelat spel och poker kanske, vem vet?

Väl Mött! Alla glada, trevliga och positiva medmänniskor.
 

onsdag 18 mars 2015

Det som var bra när det var...

Man undrar ibland vart tog allt bra och bäst vägen? Musik naturligtvis.

Den uppstod i slutet av 1970 talet, rörelsen som kallades Oi! och var något helt nytt där och då. Band som bildades efter att skämtet (punkrocken) nästan dött ut. Arvtagare? Nä knappast bättre kallade nyskapande fortsättning på att stryka medhårs blev det ett bättre uttryck att stryka mothårs. Några av alla som poppade upp från främst England var bra från Usa lät de inte vänta på sig.

En tid då musiken hjälpte en att fly den trista vardagen och man fick information om vad som hände utomlands där och då. Nyheter tog inte upp vad banden förmedlade, likt censur och det var det. Skönt att man förstod det man kunde uppfatta ibland fanns texter med på skivkonvolutens baksida. Har på senare tid fått fullständig insyn i texter som då var mer eller helt otillgängliga. Ett litet antal av vad man lyssnade på då det begav sig men även nu. Tidlös musik med tidlösa budskap.

Skillnaden mellan sorg och Lycka!

Igår tisdag upplevde man ovanligheter men det blev likt vanliga i slutet trots allt. Självklart och naturligtvis blir man sne och negativ, nedstämd och ledsen då bra situation förändras till katastrofal.

Endast jävla idioter fattar aldrig detta. Arbetspolitiskt är man varje vecka i en katastrof. Man gör vad man kan men man ska vara helbrägdagörare åt svin och det blir man aldrig!!!

Skillnaden i bilder på sorgen och dess utseende bild 1. Glädjen och den oändliga lyckan bild 2. Så har man utformats att bli - och så klagar de jävla dräggen på minsta lilla...

måndag 16 mars 2015

Ytterligare en dag i katastrofens spår ort och område

Måndag och så var man inne i eländet igen. Starka överväganden att säga upp sig men helst hade uppsägning passat bäst. A-kassa inget som direkt lockar men hellre det än denna mardröm som det blivit. 1996-2006 var det chysst därefter något som funkade 2006-2010 därefter har det gått utför 'skutan' har sjunkit några mil under avgrund och dyn enkelt uttryckt!

Dårarnas paradis, avfall AB ja det kan ha många namn...

Dessutom känns det missriktat med anledning av den allergi mot damm och mycket annat man har så det immunförsvar man har verkar ansträngt och det känns som man fått damm i svalget. Den enhet man (tyvärr) är på har inget annat alternativ så man tvingas nog sluta och det är skönt om så blir fallet.

Uppdatering

Aaaaaahhhh 18:43 man är hemma och får vila HÄRLIGT!!! TV knappt någon timme framåt sedan är man dödstrött och inte ett piss har man för det sjuka slit man tvingas till. Tack och lov! att förmiddagarna börjar lugnt för att bli hektisk mot slutet men det är inte det grundläggande problemet utan hälsan och klimatet, arbetsmiljön och den urdåliga "ledning" som är.

Men......det är en annan historia.

söndag 15 mars 2015

Tragiska kontraster i händelselös helg

God eftermiddag!

Har flertalet gånger passerat en butik som har allt möjligt, även sånt som förefaller intressant. Visst är det trevligt med roliga ting och kunna inhandla framtida presenter så att man i sista stund slipper onödigt spring. Den tragiska kontrasten är att det inte finns kapital till något alls!
Tidigare, som förra året, handlade man där och de föremålen har man kvar. "Lagerrensning" står på en skylt i stora fönstret. Man hoppas absolut att butiken i n t e upphör inom en snar framtid utan att det endast rör sig om lagerrensning.

Annars blir det som med "Snåljåpen" att den upphör och det var väl den slöa, nonchalanta rökerskan (fy fan för såna drägg!!!). Det skulle bli tråkigt, tomt och det lilla samhället skulle bli utan ytterligare en värdefull butik som har cirka 25 år eller mer på nacken. Hoppas den blir kvar!.

I övrigt verkar det ha varit en mindre händelserik helg. Kan vara skönt det också.

Väl mött! I ett samhälle fjärran städer, stress men även kalhyggen.

lördag 14 mars 2015

Underbart förblir kort

God morgon!

Lördag underbara lördag! I onsdags morse i n n a n man åkte med busseländet till gettot och förvärvet hann man med att läsa in de sista negativfilmerna och överföring till en bra, alternativ och Eminent USB rese minne. När allt kommer omkring får redigeringen ta all tid den behöver. Ingen, varken syskon eller andra tycks det minsta intresserad så man får väl se vilken reaktionen blir när man kan visa upp lite resultat av arbetet. Någon utlåning av programvara eller enhet blir det aldrig ens tal om!

Det rör sig om cirka 10-15 återstående Filmappar med 36-38 bilder i varje så man har det man gör men det är mest nostalgiskt då det finns människor eller släkt som inte längre finns i livet. Sedan att kameran var allt annat än toppen gör att det blir en del fel exponeringar och den som knäppt bilderna har inte varit medveten om att pekfingret ibland varit för en del av linsen samt att mörkertagningar utan blixt förekommer med mera.

Vad man gör är att förbättra ljus, kontrast, mättnad, färg och lappar över repor, missfärgningar, prickar och annat oönskat. Man upptäckte att en del framkallat av fotofirman och överfört till CD skivor inte heller var redigerat. De hade endast läst in och överfört bilderna, i olika format som small, medium och large.

Nåja, vädret är fint för de som är hel i kroppen, en annan får använda knoppen vilket är och förblir toppen på sn... Nä det skriver man inte he he he :-D

Väl mött! I evigheters helg gott folk och fä.

fredag 13 mars 2015

Fredag eftermiddag YEZ!

Aaaaaahhhh, härligt. Fredag eftermiddag och hela helgen att ägna åt sig själv och naturligtvis det bästa av allt. Även om det tar på kroppen men i slutändan är det toppen!

torsdag 12 mars 2015

Funderingar...

God afton!

Usch vad man är slut i ryggen, knäet, leder och övriga kroppen. Frihet, ekonomiskt oberoende och slippa de lägst stående men även normala arbetskollegor vore klart underbart toppen! Vad skulle man då klaga på? Annat än uttrycka: STÖRTA REGERINGEN!!! UTROTA KOMMUNISMEN!!! LÅT OSS KROSSA DEN MENTALSJUKA DIKTATUREN LÅT OSS BEFRIA VÅR ÄLSKADE DEMOKRATIN!!!.

Många är de att försvinna, tråkigt för de kära men bäst för oss att vinna må vi innan tidens slut hinna? Naturligtvis! Må förrädarna bli till aska men dessförinnan i kammaren brinna!

MULLINUTT LA CARTE NOIR PLUM FU NO PK!

WTFRU!

Alla håller inte med!

Som man tvingas åka med trots allt. "Vinst varje gång" varken komfort, tidsmässigt, bemötande eller respekt från medresenärer (stinkbomber!) Men vad ska man ta sig till när tåg/rälsbuss bara är omöjligt!

tisdag 10 mars 2015

Vägunderhåll? Undermåligt!

Inga ord är tillräckliga...blank is oavsett inte ETT gruskorn! Dock massor där det i n t e behövs!!! Fy Fan helvetes jävla drägg av kapitalism född...

söndag 8 mars 2015

Slutligen klar!

God afton!

Söndag, klar med många Filmappar bilder från negativfilm, ett 10-tal återstår. Hjärnan kokar och ögonen brinner och svider. Kul att lära sig, förkovra sig som det kallas om än på eget bevåg. De flesta blir chysst men en del blir grynkorv, nåja ingenting hamnar i orätta händer. Vad som blir när allt är klart stannar hos en själv. Kopior på bilderna finns i normal format dock endast inlästa EJ redigerade! Så får eventuella intresserade prova på att redigera själva så att de får ta del av jobbet som ligger bakom varje bild. Inget är ju gratis!

Nyss Anticimex så nu väntar sköna timmar djup sömn till imorgon.

Väl mött! Alla verkliga människor. Tack ska jag ha.

lördag 7 mars 2015

Vad fan...ska det se ut sådär?

Gator, vägar i samhället översvämmas av vatten, ingen ansvarig åtgärdar något. Tack och lov! berörs man inte nämnvärt men nog kunde ansvariga åtgärda så att folk slapp bli genomsura för att slippa gena mellan "sjöarna"!!!

Om ändå det bästa var avlönat...

God morgon!

Härliga lördag! Jobbade måndag-tisdag ryggen pallade inte mer. Upplägget blev kanske fel men kroppen säger ifrån när man överansträngt sig vilket man sannolikt gjorde. Influensan som man dras med tycks gynnas av svettig ut i kylan och det behövs inga märkvärdiga matematiska ekvationer för att räkna ut dä!

Nåja, man fortsatte med det bästa "jobbet" för närvarande. Digital Scan av negativfilm, det sämsta är att det är frivilligt, H e l t  oavlönat!, tar på kroppen och man blir otroligt trött efter sådär 12-15 timmar (!) av inläsning, ljus, färg, kontrast redigering och redigering av repor, prickar och defekter. Slutligen återstår förminskning till normal foto format, då inläsning har 2 storlekar 1800 dpi (stor) 3600 dpi (dubbelt större). Storleken underlättar redigeringen och "reparationer" av bilderna.

För närvarande vill inte gamla burken (datorn) starta normalt så man får göra något åt det. Helvetes skit! när den fan trilskas men men...

Väl mött! i grafikens och negativfilmers omständiga värld.

tisdag 3 mars 2015

När allt kommer omkring betyder avfall AB ingenting!

Mystiskt är att DC och OC tycks ha väl dolt förflutet (tror dom) som det ser ut verkar samtliga ha blivit avskedade från föregående arbetsgivare. Bekräftelser finns men konfronterade man dem skulle lögner och dementeranden hagla likt värsta väderleken. Att samtliga verkar ha medfödda Hjärnskador har klart uppenbarats!

När något lämpligt dyker upp på arbetsmarknaden, kommer man omgående söka och visar det sig att man får "napp" lämnar man sonika avfall AB omedelbart! åt sitt ruttna öde.
Kommer aldrig sakna avfallet. En ledning av katastrofala mått, "kollegor" som passar bättre än bäst någon helt annanstans! En total katastrof till DC men så bor de ju i samma råtthål också.

måndag 2 mars 2015

Avskeda det sjuka så får man sedan det fina mjuka!

God afton!

Terrorn upphör aldrig, hela tiden dessa strida strömmar av terror och sabotage! Vart? Jo på avfall AB så klart. Två imbecilla askhögar misslyckade i det sociala livet visar uppenbarligen sina totala brister! Deras bräckliga barndom avspeglar varje bristfällighet i uruselt uppförande, inte självupptäckt då flertalet påkallat samtliga brister som förmodas överstiga 50-70 per askhög.

Så tragiskt. Hoppas de snarast möjligt får foten så slipper vi sjuklighetens diktaturroten!
Väl mött! Arbetare i verkligheten utan imbecilla psykoser i ryggsäcken.

söndag 1 mars 2015

Mera inläsning i stormars himmel!

God kväll!

Så hade man avverkat 8 foldrar negativfilm, ej redigerat bara ljus, kontrast och färg fixat. Dubbelsparar på externa hårddisken så att redigering kanske kan ske på stationära datorn när alla (20-25) foldrar är inlästa.
Dax att Anticimex så att kroppen mår bättre.

Väl mött! Angorakatter och bengaler tigrar och lejon.