fredag 20 mars 2015

Minnen återvänder till Lyckliga Tider!

God förmiddag!

Fredag morgon och tredje dagen guld! Det är så det känns när det inte är ens i närheten av skapligt på det andra kallar "jobbet".

Men nu är det nostalgi som gäller. Där har man en stor skillnad i vad man åsyftar. Det är varken hemlängtan, sjukdom eller annat trams som "psykologer" och övriga bättre vetande påstår utan en tillbakablick till en tid man minns med glädje, vånda, oro, skräck, panik, förundran och somliga med kärlek.

När man tittar på bilder vare sig det gäller fotoalbum eller tidningar, Internet eller eventuella utställningar som berör 1980 talet blir man oftast varm inombords. Känner man i n t e igen det på bilden är det för att det aldrig uppmärksammades när det begav sig! Så enkelt var, är och blir det.

Ibland tar man fel på år. Man har bilder alltså fotografier scannade Dvs inlästa digitalt som togs på 1960, 1970 och 1980 talet. De bilder man har är de som är personligen berörda, igenkända och kan vara tagna på en själv, den miljö man vistades i och/eller där man föddes, var bosatt eller tillfälligt bosatt.

År som människor generellt minns är inget som kan garanteras! Därför är det bra att själv ha det mänskliga minnet i behåll. På Internet finns såvitt man känner till inga grundläggande bas minnesbanker, det olika människor laddar upp och tillskriver minnets historia är vad som en del sökmotorer samlar upp. Det är s å Internet enligt många oerfarna amatöranvändare upplever som "så fascinerande och fantastiskt!".

För en person med miljarder tankar i huvudet är det lätt att räkna ut. Det är även så sann information men även falsk och osäker s.k desinformation och även 'ryktesspridning' tillkommer!

1985 var förutom föregående inlägg året då SvT visade "Live Aid" galan under tre dagar. Den pågick direktsänd dygnet runt och dåtidens populära artister och band avlöste varandra. Man har en ringa del från det i form av en DVD video kopierad till dator där man omkodade det hela till mpeg format. Det kan hända att det finns på någon social media webbsida vars namn man inte behöver nämna. Skulle däremot i n t e ladda upp det här då det överstiger flera 100 megabyte, länkar gör man inte heller!

2 kommentarer:

  1. Ha ha ha! Visst hade man mindre rätt i en del av inlägget. Live Aid galan var 13-14 juli men året 1985 stämde! Året efter 1986 släpptes Depeche Modes "the singles 1981-85" men den behövde man inte köpa (dessutom hade man som fattig student inte råd heller!) Men man köpte massor av andra skivor singlar, maxisinglar, mini-LP och naturligtvis LP skivor ifrån REA backarna såklart!

    En bra och stor mängd singlar, maxisinglar, mini-LP och LP skivor finns ännu kvar från den tiden. 1980-87 var tiden man minns främst och som verklig a l l ä t a r e har man lyckats komma åt mängder i längder i Mp3 format via Internet. Den bästa tiden musik- och klimatmässigt var helt enkelt 1980 talet!

    SvaraRadera
  2. Nähä skivan släpptes i november 1985 enligt Wikipedia men den fanns i skivbackarna 1986. Nåja, minnet må svikta såhär efter 30 år. Trevligt är det däremot då många andra bloggar om sina upplevelser från 80 talet. Ibland är det rätt mycket i likhet med ens egen erfarenhet och/eller kännedom.

    SvaraRadera