lördag 7 mars 2015

Om ändå det bästa var avlönat...

God morgon!

Härliga lördag! Jobbade måndag-tisdag ryggen pallade inte mer. Upplägget blev kanske fel men kroppen säger ifrån när man överansträngt sig vilket man sannolikt gjorde. Influensan som man dras med tycks gynnas av svettig ut i kylan och det behövs inga märkvärdiga matematiska ekvationer för att räkna ut dä!

Nåja, man fortsatte med det bästa "jobbet" för närvarande. Digital Scan av negativfilm, det sämsta är att det är frivilligt, H e l t  oavlönat!, tar på kroppen och man blir otroligt trött efter sådär 12-15 timmar (!) av inläsning, ljus, färg, kontrast redigering och redigering av repor, prickar och defekter. Slutligen återstår förminskning till normal foto format, då inläsning har 2 storlekar 1800 dpi (stor) 3600 dpi (dubbelt större). Storleken underlättar redigeringen och "reparationer" av bilderna.

För närvarande vill inte gamla burken (datorn) starta normalt så man får göra något åt det. Helvetes skit! när den fan trilskas men men...

Väl mött! i grafikens och negativfilmers omständiga värld.

1 kommentar:

  1. Fy fan vad axeln värker vänster efter ett par redigeringar av korten men fan att det blir chyssta resultat är det ingen tvekan om! Synd, tragiskt och rent konkret katastrofalt att skiten kallar imorgon men......då är en annan dag, en annan plats, en annan tid, helt enkelt en annan situation.

    Nä, bara att fortsätta det extrema jobbet med oavlönad redigering...men ack så givande, belåtelsefyllande och utmärkt på alla sätt.

    SvaraRadera