lördag 14 mars 2015

Underbart förblir kort

God morgon!

Lördag underbara lördag! I onsdags morse i n n a n man åkte med busseländet till gettot och förvärvet hann man med att läsa in de sista negativfilmerna och överföring till en bra, alternativ och Eminent USB rese minne. När allt kommer omkring får redigeringen ta all tid den behöver. Ingen, varken syskon eller andra tycks det minsta intresserad så man får väl se vilken reaktionen blir när man kan visa upp lite resultat av arbetet. Någon utlåning av programvara eller enhet blir det aldrig ens tal om!

Det rör sig om cirka 10-15 återstående Filmappar med 36-38 bilder i varje så man har det man gör men det är mest nostalgiskt då det finns människor eller släkt som inte längre finns i livet. Sedan att kameran var allt annat än toppen gör att det blir en del fel exponeringar och den som knäppt bilderna har inte varit medveten om att pekfingret ibland varit för en del av linsen samt att mörkertagningar utan blixt förekommer med mera.

Vad man gör är att förbättra ljus, kontrast, mättnad, färg och lappar över repor, missfärgningar, prickar och annat oönskat. Man upptäckte att en del framkallat av fotofirman och överfört till CD skivor inte heller var redigerat. De hade endast läst in och överfört bilderna, i olika format som small, medium och large.

Nåja, vädret är fint för de som är hel i kroppen, en annan får använda knoppen vilket är och förblir toppen på sn... Nä det skriver man inte he he he :-D

Väl mött! I evigheters helg gott folk och fä.

1 kommentar:

  1. Oj Oj Oj! Vad det värker i sätesmuskeln (baken) och huvudet yrar samt ögonen brinner och svider!!! Det är dock inte det minsta märkligt med tanke på att man avverkat cirka 12-15 timmar som det har tagit, otalet Filmappar med 36-38 kort i varje. Nu återstår "endast" 8-9 Filmappar och 36-39 kort. Det får bli en annan lördag. Nu får det vara nog för denna helg.

    SvaraRadera