torsdag 19 mars 2015

Härliga Minnen för 30 år sedan

God Afton!
 
När man minns den tid som var minns man både bra och mindre bra. Samma år bilderna togs var man på en ofrivillig klassresa till dåvarande Leningrad. Det var trots allt smått intressant och någon nypa imponerande. Det bästa på något sätt var nog själva båtturen i kanalerna eller vad det hette?

Lite tråkigt att man inte hade någon kamera där och då samt att ingen för övrigt hade någon sådan med heller. Kommunisten...eller läraren hade någon super 16 eller något men den filmen såg man aldrig, kanske lika bra att bara ha minnena kvar?

En som däremot hade kameran med överallt var väl pappa. Man lyckades läsa in bilder med multiskrivarens scannerdel och bilderna blev tillräckligt skapliga att även en mildare synskadad kan se vad bilderna föreställer. Det man finner tråkigt är att ingen s.k medmänniska alls förstår vad man lyckats prestera. Nåja, idioter är de allihopa.

Pappa hade sannolikt varit nöjd och stolt om han vetat att yngste sonen scannat in papperskort och postat dem på en blogg på Internet. Hade han levt kanske han suttit vid någon dator eller läsplatta och spelat spel och poker kanske, vem vet?

Väl Mött! Alla glada, trevliga och positiva medmänniskor.
 

2 kommentarer:

  1. Denna resa på semestern/sommarlovet 1985 var en av de mer sällsynta där mellanbror i n t e var med. Äldsta bror och dennes sambo åkte dock egen bil. Vi hälsade på släkt vi sällan såg (åtminstone jag) och det var trevligt, även om man var f e l ålder för att uppskatta det. Minns året tack vare att vi på kvällarna såg "Live Aid" galan. Underbart härligt att se och minnas tider som flytt. Tider som personligen betytt!

    Pappas kamera hade säkert 15-20 år på nacken men funkade även om den inte gav den bästa skärpan var den okej. Många var och är bilderna som blev suddiga typ 'flams' tagningar men......när allt kommer omkring betyder det mesta ingenting och för övriga i familjen är det ett okänt inslag att jag laddat upp nästan trettio år gamla bilder 2015 nu idag.

    SvaraRadera
  2. Kan verka förvirrande men kommentaren ovan behandlar Resan till Horndal i Dalarna juli 1985. Klassresan till St.Petersburg fd Leningrad var i maj 1985. Minns att det var lång resväg från Vasa i Finland till någon ort längst ut i öster i Finland. Rörde sig om 7-8 timmar eller mer med abonnerad buss. Vid ankomst fick vi stiga ombord på en mindre båt som tog oss, hela klassen, till 17 kanalslussar innan vi gled in på ryskt farvatten. Bensträckare var nödvändigt och efter en sådan upptäckte vi två ungdomar på motorcykel som körde om UTAN hjälm! den som åkte viftade med en sedelbunt. Väl framme intog vi hotellet PRIBALTISKA som byggts av Skånska cement.

    En katedral besöktes likaså vinterpalatset med 800 rum, vi hann besöka 2-3 av dem. Har mer minnen från den resan men det orkar man inte fylla ett kommentarsfält med.

    SvaraRadera