torsdag 30 april 2015

DVD och bok

God dag!

Så fick man hem beställningen och kan avnjuta antingen en barnserie Tv anno 1970 talet eller en svensk thriller från 1978 där även boken manuset baserats på medföljde lite som en "bonus". Förutom dessa köpte man "Monica Z" som naturligtvis handlar om jazzsångerskan och skådespelerskan Monica Zetterlund och hennes liv. Som rökare hon var blev hon innebränd i sängen i lägenheten, kan ha varit självmord också.

Väl mött! I filmernas magiska värld.

Uruselt katastrofalt värdelös lagerhållning de flesta nätbutiker har!!! De ska ju för helvete ha de filmer man söker och förkasta allt nytt. Kan ju inte finnas någon levande själ som är så hjärndöd att de beställer eller köper nyproducerade sopor!?!? Då kan de lika gärna dö de jäwla idioterna!

1960, 70, 80 tals serier och filmer är ju vad man vill beställa!

måndag 27 april 2015

Mystiska händelser...

God afton!

Tidigare idag fick man sms från posten om ett paket från Telia Sonera. Naturligtvis fattade man misstankar att man fått identiteten kapad och att någon beställt i ens personnummer. Döm om ens förvåning när man öppnar paketet och det är "Urbanears" hörlurar!

Jag som sällan eller aldrig använder hörlurar ja bortsett från några gånger på jobbet, lunchtid. Aldrig hemma. Har alltid köpt egna lurar och har haft nåt antal. Om nu detta har med fortsatt abonnemang att göra vet man inte.

Väl mött! Så väl skött.

söndag 26 april 2015

33 år är aldrig försent!

God afton!

Ja då har man sett en film man bara såg affischen på när det begav sig "E.T." bättre sent än aldrig!

Väl mött! I Sverige.

När logiken får tala

God morgon!

Söndag och man vaknade i lämplig tid. Tvätt av kläder arbets och privata. Skönt att kunna torka plaggen i lägenheten.

Beställde två DVD filmer när det var ett bra tag sen sist. "Män kan inte våldtas" från 1978 av Jörn Donner och en klassisk Tv serie sedan barndomen "Fablernas värld" hela serien. Läste att den innehåller 1640 avsnitt och producerades 1968-1992, ifall nu hela serien är med, varje avsnitt är hela fem minuter långt ha ha ha.

Nåja, det ska bli intressant att se ifall man känner igen den förstnämnda filmen men titeln känns inte igen.

Väl mött! I Sverige.

lördag 25 april 2015

Så var fredagen...

God morgon!

Härligt med lördag igen. Frihet man inte har under veckorna men ändå långt bättre än tidigare!

Igår morse tog man ut bilen (precis som på torsdag) och åkte till macken och tankade upp och det blev ju några liter. Därefter rullade man vidare i lugn och ro, utan jäkt eller stress till jobbet. Hur underbart det var att komma fram i god tid och hänga av sig jackan!
Stämplade in en halv timme innan och tog itu med arbetet. Vid lunch åkte man och skaffade tobak, det blev mer än tidigare, men det är nödvändigt! Efter jobbet åkte man till Ica Kvantum en riktig butik och handlade för 1133kr nödvändiga livsmedel då man nästan hade som det heter "frys och skafferitomt" väl hemma och varorna i kyl och frys blev det en pizza till middag och sen blev det en lugn och stilla kväll framför Tv:n.

Det bästa är att få vara självständig därför blir kostnaderna desto större men det är det Satan i mig värt! Sedan får man se hur det blir framöver strax under 1000kr kvar att handla övriga livsmedel för. Det löser sig eller helt korrekt uttryckt: Det löser man! För så är det i alla fall på denna planet inget löser sig av sig självt utan människa måste lösa det och DÅ löser det sig!.

Väl mött! Alla och en var

fredag 24 april 2015

Tarantino Collection DVD

God afton!

Skönt med helg! Åtminstone fredag och hela helgen att vila upp sig på. Köpte en DVD idag, billigt och schysst. Inte för att man skulle vara Quentin Tarantino fan, snarare tvärtom men en del filmer har man eller har haft. "Quentin Tarantino Collection" innehåller filmerna de hänsynslösa (reservoir Dogs 1992), Pulp Fiction (1994), Jackie Brown (1997), Kill Bill volume 1&2 (2003&2004) Death Proof med Kurt Russell (2007) och Inglorious Basterds 2009. Första, andra, fjärde och femte filmen har man sett de tre andra kan bli intressant att se...framöver, gäsp.

En absolut kalkon av Tarantino var "Hell ride" från 2008, hade den varit med hade man ignorerat boxen men nu var fyra ej tidigare sedda filmer med så då kunde det vara värt 199kr eller 28,42kr/film.

Hell ride gav man bort till någon, och vill inte veta av den! Lika bra som kalkon filmen "blå måndag" en svensk skräpfilm som måste haft 1kr i budget eller liknande!

Väl mött...kanske.

torsdag 23 april 2015

För Sverige i Framtiden !

God morgon!

Det är exakt vad den är! Utomordentligt hyperfantastiskt god trots att det är torsdag 23 april. Kan ingen human själ släppa en atombomb över skithålet spymeå!? Så att vi blir kvitt detta avfall en gång för alla. Det hade varit underbart!

Man står på ekonomins ruin innan ersättningen som är oskäligt SEN! Den skulle skäligt ha betalats ut var 14:e dag. Men under de rådande förhållanden i sverabien som regering som måste störtas och avrättas omgående! Så fördärvas landet i dess helhet - må vi kunna mobilisera ett försvar som störtar regering och självstyrande blir verklighet. Nuvarande politiker, byråkrater och myndigheter måste sättas ut i Sahara öknen på verklig livstid och vi övriga måste bränna och eliminera alla vilsna och tyvärr tillkomna lagar sedan 1990 så att etniska (o c h etiska) Svenskar blir de enda att räkna i rättigheter och dräggen (negrer, zigenare, araber och övriga parasitangrepp) deporteras i godsvagnar till något arabiskt IS land där de får leva under förtjänat slavförhållande (och barbariska avrättningar!) som de strävar efter och anser som "det nya spännande och kapitalbringande multikulti". Sanningen: de stjäl skattebetalarnas säkerhet och blåser hela svenska folket!

Det är en önskan av normal människas innersta.

Väl mött! Alla etniska Svenskar av mod, styrka och makt.

lördag 18 april 2015

Lättare för var dag som kommer och går kanske det...

God dag!

Så var det lördag igen och morgonen började tidigt. Skönt att kunna hinna en hel del. Hann med att rengöra pumpen i balja #1, deklaration avklarades på några minuter och hämtade ett paket på utlämningen. Efter det blev det en sen frukost jämfört med vardagarna men därefter skiftade man däck på bilen och luftade den en bit. Skönt att kunna ha vad man saknat ett bra tag. Sjukskrivningen i december gjorde att ekonomin rasade nästan i botten och det var höger knä som gav upp. Efter antal turer till vårscentral, sjukgymnast(?) och röntgen fick man slutligen veta att det rörde sig om kombin artros+Baker cysta. Men det kostade kapital.

Även om den ekonomiska delen fick sig en rejäl stöt så har man tillräckligt med bränsle för fredagens strapats för nödvändiga inköp. Duschen väntar.

Väl mött! Någonstans i Sverige.

måndag 13 april 2015

WTF

God afton!

Dagen blev inte vad man förväntat sig. Fick jobba helt ensam (vilket inte är något man är ovan vid tvärtom!) Man hann mer än vanligt men nu är det Big Bang Theory.

söndag 12 april 2015

Uncut april och Mojo april numren

God afton!

Upptäckte att aprilnumren av Mojo och Uncut passerade nästan obemärkt. Skivorna tog man upp med ett inlägg för någon vecka sedan men aldrig magasinen. Inga bilder på konvolut blir det. Mojo hade Led Zeppelin special, The Fall och något om Rolling Stones. Ja och så om The Gun Club med vackra Patricia Morrison.

Uncut innehöll Joni Mitchell special, Pink Floyd, Dave Clark Five, Jim Kerr från Simple Minds. Bägge tidningarna skrev om Kim Fowley som nyligen avled (VEM?)
Så var det med de magasinen. Tämligen ointressanta men skivorna dessto bättre!

Väl mött!......i. ja vad man nu vill.

God men dyr!

God morgon!

Så hade man skickat in beställning på hushållstvättmedel och hudvårdsartiklar. Upptäckte att den senaste beställningen var i juli eller augusti förra året. Då var det absolut nödvändigt att göra en nu!

Livsmedel är nödvändigt, då får det mesta stå sig bi, ja alkoholister, knarkare och övrigt pack ser det inte så men det får stå för dem. Köpte något nytt och ej tidigare provat. Det visade sig vara bra om än dyrt för den lilla förpackningen, 30kr! Som tur är lever man ensam och har en skaplig lön från en aldrig nämd arbetsgivare! Med de intressen man har borde lönen varit det tolvdubbla men då hade man bara jobbat något halvår och sedan kunnat livnära sig på att sälja överflödet. Det hade varit frihet om något!

Väl mött!......i de vilda skogarna.

lördag 11 april 2015

Into The Mystic CD'n...

God afton!

Äntligen lördag! Om än kväll då man under dagen försökt snurra igång gammdatorn men den ville sig inte. Sedan blev det att rippa CD'n i mediaspelaren då Windows7 inte godkänner Audio Catalyst. Det funkar i och för sig men verkar dock bli större än när man rippar i Audio Catalyst.

Nåja, av 15 bitar totalt kan man säga att åtminstone 11 var okej och hörbara, 2 var mindre bra och 2 var rena tidsutfyllnad. Har lyssnat igenom den och kommit fram till det. Ovanligt var att första spåret är ett gammalt band Jon Spencer Blues Explosion. Den som verkar nyfiken kan man absolut rekommendera att köpa magasinet och lyssna på skivan!.

Väl mött! I musikmagazinens magiska värld alla öppna för nya grepp dock aldrig inom politiken!

onsdag 8 april 2015

Ytterligare ett nummer av Uncut

God afton!

Ikväll blev det ytterligare ett nummer av Uncut. Mer om det närmare helgen. Då man läst av intressanta artiklar. På allra  sista sidan reklam för någon film om Kurt Cobain låter lika intressant som sopor på en soptipp, menar låt den i livet olycklige nu bortom livet förbli lycklig men det är klart, det finns alltid de som vill dissikera någon i alla dess molekyler. Skivan däremot verkar rätt schysst. Med samma härliga och underbara variationer i musikstilar som skivorna hade 2011, 12, 13 och delvis 2014. Mycket verkar lossna och det är endast några strötal avstötande spår.

Man får se ifall det blir ett liknande år som tidigare med Classic Rock, Mojo och Uncut som 4 år som passerat. Lite tråkigt att februari-mars inte blev inköpta men då den ekonomiska situationen är kärv blir det så. Förlorade förblir förlorade så tillvida man inte annonserar efter de nummer man missat men då kan frågan bli: oavsett pris/nummer är det värt det? Kanske inte.

Det sämsta är att gammdatorn inte funkar, står bara och stampar på Windows XP loggan och verkar inte finna starten av någon anledning. Kan bli aktuellt att fimpa den och rensa lite vid tid och tillfälle. Kanske installera Windows 8 eller nåt. Windows 7 funkar på laptop datorn och tur är ju det. Sedan får man se vad de månde bliva. Har en del litteratur ej läst, även fast man hade 6 ljuvliga, strålande dagar i påskhelgen så blev det mest vila, och DET behövdes då jobbet är som det är! Men......hellre det befintliga än inget alls och definitivt hellre än föregående slaveri som man fick uppfattningen själv. Har hört fler som delar den uppfattningen och det är ju alltid positivt.

måndag 6 april 2015

Allt blir inte som man tänkt sig

God afton!

Igår kväll var det tänkt att man skulle se filmen man hade redan 1993 eller 94 men man hade inte tid att se den då. Filmen "inte utan min dotter" från 1991 kanske hade gått bra då att se, med allt som hänt och händer i världen den senaste tiden samt att man för några år sedan såg den barbariska verklighetsskildringen "Soraya M" och har mer än fått nog av allt det där. Därför knäppte man av DVD spelaren och knäppte av Tv'n. Dessutom var man trött så det blev inget annat än något påhittat skräp de visar på SvT1 på söndagskvällar som man inte engagerat sig en sekund i.

Filmer är trevliga, underhållande, intressanta och ibland tidsfördriv. Vinnare Bästa Film var en bra box med sex filmer: när lammen tystnar, plutonen, rain man, Titanic, Braveheart och French Connection. Tre från 1980 talet, två från 1990 talet och den sistnämnda från 1971. Minns att man köpte boxen på Ica supermarket på Teg år 2007. Visserligen har man sett de fem förstnämnda otalet gånger men som sagt så är det intressant med film, därav har det blivit ett ofrivilligt samlande. Somliga filmer blir det att sälja bort då intresset svalnat, hoppas kan man att någon intressent finns.

Hade varit lyckat ifall man fått tag på somliga filmer (längst ner) men de finns antagligen inte på marknaden längre...

Väl mött! I verkligheten bortom den grå vardagen.

söndag 5 april 2015

En tripp med bilen denna fina dag

God dag!

Vid 10:30 snåret beslöt man att lufta bilen lite. Tog med de lånade filmerna och återställde dem. Därefter blev det en tur bort till paradiset, där vägen dit var rätt blöt och lerig men väl framme möttes man förväntat av snöhögar. Man återvände och tog itu med en enkel bagatell. Släcka glödtrådsvakten på instrumentkonsolen. Det var enkelt och nu känner man sig nöjd med den insatsen. Bilden på bilens baklykta för att den kollade man först då förra gången glödtrådsvakt lyste hade backljuslampan hoppat ur hållaren. Den här gången var det mest troligt glapp kontakt i lamphållaren till parkeringsbelysningen höger fram.

Väl mött! I avnjutningarnas alla tecken.

lördag 4 april 2015

Musik för 40 år sedan!

God afton!

Musik för 40-45 år sedan var inte riktigt likadan som dagens dito. Svensk musik var både inne i den välkända "proggen" en musikform med politiska förtecken sedan fanns ju naturligtvis alla den andra musiken ja de som växte upp där och då vet. Ett band man själv kom i kontakt med, genom syskon, var Norrbottens Järn och albumet "drömmarnas värld". En känd man vid namn Ted Ström var upphovsman, medmusiker och textförfattare.

Med trevliga, käcka och sköna låtar som "drömmarnas värld", "Mode-Frank", en av de mer lokala hitsen "konserverad gröt". En personlig favorit "Sune Violent & the Glassbreakers", "den ökände soldaten", Puttes barn", "du&jag", "samma vindar, samma dofter", "balladen om våra vanligaste myter" och "diskoplast&hippievadd" var albumet nästan helgjutet.

Det finns eller fanns en del liveframträdanden från återförening år 2010 eller nåt på den framgångsrika kända sajten Youtube, men några länkar här blir det inte! Det får den intresserade kolla upp själv.

Enligt kännedom via Internet, gavs även ett andra album ut "järnet" år 1977, detta har man tyvärr aldrig fått tagit del av, dessutom var "drömmarnas värld" albumet som Ted Ström var med på.

Första albumet har man däremot på EN egenhändigt tillverkad CD-R. Ja, genom en nerladdning från nätet för otalet år sedan kom man över en bra överföring från LP till dataformatet Mp3. Hade för ytterligare flera år sedan möjligheten att scanna in LP:ns konvolut och innerpapper eller skyddspåse så att det finns som komplement för att göra CD skivan så lik LP skivan som möjligt.

Nä dags att lägga igen ögonen och sova ett par timmar. Åtnjutandes Bl a Norrbottens Järn!

Väl mött! I den verkliga musikens värld från innan 1990!. Vilket rör sig om den härliga musiken som strömmade ur radio, TV, hemmastereo anläggningar och fyllde dansgolven och rotundor.

fredag 3 april 2015

The Boiler Room och War in the Air

God afton!

Har nyss sett både "The Boiler Room" och "War in the Air". Det känns märkligt att tiden flytt så kvickt, det var 15 år sedan man såg den förstnämnda och den är enormt tidsanpassad. Det handlar om casinoägaren Seth Davis som får möjlighet att börja jobba som börsmäklare hos J.T. Marlin, ett skumt "företag" som blåser investerare och oskyldiga människors liv splittras. Seth är skarpare än de flesta och genomskådar hela "företaget" och hur grundaren lurar hela börsmarknaden. Den som inte sett filmen - SE DEN!

Sedan var det dokumentären från andra världskriget. Den är bra även om den är svartvit och väldigt flammig och kan ta en del på synskärpan.

Väl mött! I filmernas magiska värld.

Ååååhhh vad bra!

God dag!

Innan man lämnade de gamla arbetsuppgifterna (av uttråkad, utslitenhet och misslyckade kollegor) köpte man något nytt och intressant. En förpackning, den på bilden, innehållandes en plastask där det låg otalet ark av något man stoppar i munnen och......

Det smakar inget vidare, ska vara uppiggande och skärpa sinnen och syn. Det funkar säkert, har inte märkt någon nämnvärd skillnad. Den kostade 35kr (jag skrev det på förpackningen) och måhända att det funkar för de som tror på det.

Låååång fredag har inträtt! Äggstra Väl mött!

onsdag 1 april 2015

Magasin och gratis CD skivor...

God dag!

Magasin man köpt har varit väldigt, låt säga, varierande. Första magasinet, med gratis CD skiva, måste ha varit MOJO september/oktober 2010. Det var en ren slump att man köpte det då. Kan hända att magasinet finns kvar, i samlingen. CD skivan finns kvar i alla fall. Magasinen det handlat om är främst MOJO och UNCUT där emellan strönummer av CLASSIC ROCK, ELECTRONIC, Vive Le Rock samt kanske något man inte minns i skrivande stund.

Det som varit mest fantastiskt är att magasinen ofta innehållit intervjuer och/eller händelser som aldrig tidigare avslöjats, ibland riktigt smaskiga historier, mycket rolig läsning för den eller de som råkar vara intresserad av mesta möjliga av intressanta band och artister! Tråkigt för de som gillar det och gått miste om de högst intressanta artiklarna he he he...
Sedan har det rullat på. Somliga månader har det blivit 2-3 olika magasin där gratis CD'n medföljt. Andra månader har det blivit 0-2 magasin medan vissa månader har det blivit blankt. Även om CD'n skulle ha varit schysst har magasinet inte verkat tilltalande.

På senare tid (från juli-augusti 2014) har intresset för dessa tidningar/magasin svalnat till nästan is. Dels beroende på att de behandlat och avhandlat band och artister som inte är det minsta relevant i lyssningsfrekvensen alls! Dels är det platsbrist att förvara gamla nummer av tidningarna.

Nedan framsidan på ett antal olika av CD skivorna...bildernas varierande storlek beror främst på att man förminskat dem. Så enkelt kan det vara.

Glad och god Påsk! Tack ska jag ha!