lördag 4 april 2015

Musik för 40 år sedan!

God afton!

Musik för 40-45 år sedan var inte riktigt likadan som dagens dito. Svensk musik var både inne i den välkända "proggen" en musikform med politiska förtecken sedan fanns ju naturligtvis alla den andra musiken ja de som växte upp där och då vet. Ett band man själv kom i kontakt med, genom syskon, var Norrbottens Järn och albumet "drömmarnas värld". En känd man vid namn Ted Ström var upphovsman, medmusiker och textförfattare.

Med trevliga, käcka och sköna låtar som "drömmarnas värld", "Mode-Frank", en av de mer lokala hitsen "konserverad gröt". En personlig favorit "Sune Violent & the Glassbreakers", "den ökände soldaten", Puttes barn", "du&jag", "samma vindar, samma dofter", "balladen om våra vanligaste myter" och "diskoplast&hippievadd" var albumet nästan helgjutet.

Det finns eller fanns en del liveframträdanden från återförening år 2010 eller nåt på den framgångsrika kända sajten Youtube, men några länkar här blir det inte! Det får den intresserade kolla upp själv.

Enligt kännedom via Internet, gavs även ett andra album ut "järnet" år 1977, detta har man tyvärr aldrig fått tagit del av, dessutom var "drömmarnas värld" albumet som Ted Ström var med på.

Första albumet har man däremot på EN egenhändigt tillverkad CD-R. Ja, genom en nerladdning från nätet för otalet år sedan kom man över en bra överföring från LP till dataformatet Mp3. Hade för ytterligare flera år sedan möjligheten att scanna in LP:ns konvolut och innerpapper eller skyddspåse så att det finns som komplement för att göra CD skivan så lik LP skivan som möjligt.

Nä dags att lägga igen ögonen och sova ett par timmar. Åtnjutandes Bl a Norrbottens Järn!

Väl mött! I den verkliga musikens värld från innan 1990!. Vilket rör sig om den härliga musiken som strömmade ur radio, TV, hemmastereo anläggningar och fyllde dansgolven och rotundor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar