fredag 3 april 2015

The Boiler Room och War in the Air

God afton!

Har nyss sett både "The Boiler Room" och "War in the Air". Det känns märkligt att tiden flytt så kvickt, det var 15 år sedan man såg den förstnämnda och den är enormt tidsanpassad. Det handlar om casinoägaren Seth Davis som får möjlighet att börja jobba som börsmäklare hos J.T. Marlin, ett skumt "företag" som blåser investerare och oskyldiga människors liv splittras. Seth är skarpare än de flesta och genomskådar hela "företaget" och hur grundaren lurar hela börsmarknaden. Den som inte sett filmen - SE DEN!

Sedan var det dokumentären från andra världskriget. Den är bra även om den är svartvit och väldigt flammig och kan ta en del på synskärpan.

Väl mött! I filmernas magiska värld.

1 kommentar:

  1. I helgen är det repris-på-DVD-filmer som gäller. The Boiler Room släpptes år 2000, man hyrde den då på sega råttan video av nån knarkhandlare vid namn Bertil. Visste aldrig att han sysslade med sån skit, har dock fått höra en hel del hur han tejpade fast en haschbit på insidan av videofodralet då ungdomar hyrde film. Ja sicken dåre...

    Nåja, igår kväll återsåg man filmen man inte sett sedan det årtalet. Den var bra så det blir att skaffa den (lånade den av någon för ett tag sedan).

    War in the Air 1940-45 har man däremot själv, tack o lov! Den har man aldrig sett hela filmen då det är svartvit film och det är ganska jobbigt för ögonen att se dem.

    Nä, nu blir det någon frukost och sedan blir det att kanske läsa en del av litteraturen man har.

    SvaraRadera