lördag 27 februari 2016

Butik Patina fullpris Rea är bluff!!!

God afton!

I eftermiddag fick man för sig att gå förbi Patina, då man hade sett en originell bur men prislappen 879kr talade sitt tydliga språk! Köpte trots det fyra chokladkakor a 50kr/st en ram med bild 155kr och en tub dekorationsgrus för 45kr totalt 400kr. Hutlöst och vettlöst!!! Rea stod på en kartongbit fasttejpad på dörren. REA my ass! Tänkte man och lämnade butiken. Det enda prisvärda var dekorationsgruset. Antagligen slår butiken igen inom kort, såna hutlösa priser passar i n t e i samhället!!!

Då var din bok bättre än bäst där förstod de att ge rejäl rabatt. Hälften av reapriset sedan hälften av totala summan. Gjorde alla butiker likadant vid rea så var butiker full med folk och konsumenter blev vinnare precis som det ska vara!

Med en pissig lön för jättearbete och inga andra jobb i sikte är det bara att jobba på så man får dagarna att gå.

Fy Fan! Landet Zoo.

Leksak ute akvarienytt

God morgon!

Härligt att det slutligen blev helg! Visst sa man tidigare att man inte skulle handla något till akvarierna, så blev det ändå. En fin trevlig elefantsnigel, en större räka och någon riktig micro räka till 25 liters karet. Elefantsnigeln hamnade i grodakvariet medan de två andra i 25 liters. Amano till höger stora till vänster.

Ja, leksaken, eller snöslungan var en trevlig liten pryl. Trots uselt med eluttag fann man något och lyckades testa den och den snurrar och kastar snön framåt men ska det vara måste det till en 25 meter lång kabel då cirka 13 meter blir för kort. Annars snurrar den på bra. Naturligtvis finns vissa brister som att handtag är för lågt men det kan ju gå att fixa. Annars är det en fin lördag för vad som komma skall. Att det är -18 hade man inte tagit i beräkning.

Väl mött! I akvariernas och leksakers värld.

måndag 22 februari 2016

Bojkottar Sega Råttan Umeå!!!

INGEN vågar ha kortgränser på ett visst belopp då blir de jävlarna automatiskt bojkottade! Pressbyrån har inte då skall ingen annan ha den dumheten heller satans aska!

söndag 21 februari 2016

Årets första filmklipp Afrikansk Dvärgklogroda med mera

God afton!

Jo, det stämmer. Om allt går som det ska bör man kunna se lite enkla filmklipp av mina Afrikanska dvärgklogrodor, en del sniglar och naturligtvis svarta neontetror, neontetror och kardinal tetror. njut!

Självklart har Blogger en maxgräns på 100MB, en var på 156MB och det går inte men något blev det ju i alla fulla fall.

lördag 20 februari 2016

När det blir som det ska

God dag!

Så var det slutligen helg och härligt är det  när veckan varit både tung och stressig. Igår eftermiddag när man kom hem kändes det som att man var drogad. Trötthet i kombination med värk gjorde sitt utspel och tv orkade man aldrig se. I morse var man vaken före 03 men somnade om till 09:18 så det känns skönt att för en gångs skull ha fått sovmorgon!

Upptäckte något som knappast hade varit lagligt någon annanstans men i samhället man bor i gäller nog få eller inga lagar och regler. De kanske chansar och oftast går det nog vägen. Längst upp på en gaffel hängde en korg, såvitt man vet får inga kranar med korg på gaffel lämnas utan tillsyn, men det gäller nog inte somliga. Den dekalen var satt på glaset till reklam från Arla om nya ostar gjorda på "svensk mjölk". Det kan nog gå tungt för det företaget sedan avslöjanden om förskingring av mjölkbönders pengar 2015 under mjölkkrisen. Annars är det lördag och det mesta är som det ska, hitintills.

Väl mött! I blinda döva och känslodöda spratteldockor till makthavares paradis landet Zoo!

Liten uppdatering

Trots väntan i 40 minuter fick man tag på det man behövde och idag har värk och smärta avtagit och är i princip obefintlig. Vet dock att det räcker till måndag sedan är det kört igen.

torsdag 18 februari 2016

Det är som det blev

God morgon!

Måndag var skapligt tung som vanligt det har man alltid tagit i beräkning. Tisdag blev än tyngre ändå lättare igår onsdag vaknade man men kroppen värkte så man ville stanna kvar i sängen men då man var sjukskriven fyra dagar föregående vecka kan man omöjligt vara det denna då vi tyvärr har något så imbecillt uppfunnet av drägg kallat karens. Endast två dagar kvar på veckan sedan får man vila upp sig inför nästa.

View Master hade man en gång i tiden rätt trevlig pryl vilken man läste att de skulle göra en digital kopia på. Ångmaskin ville man ha men såg den alltid på bild i katalogen Hobbex med olika tillbehör tyvärr fick man ingen för de kostade ju pengar men en kusin hade en. Man hade gärna ägt en själv. Däremot fick man "låna" moped och på förgasaren satt ett ställbart munstycke, ski board var något man nästan var ensam om i familjen, cirka fem år tidigare fick man en snow racer och den var önskad och välkommen... ja, tider som flytt och i vissa fall tur är ju det.

Mor gjorde allt för att tillfredsställa barnens önskemål och än minns man den enkla men ack radiostyrda bilen även virveltrumman med cymbal. Visst har hon haft rätt hela tiden att man varit bortskämd men många föremål har man ändå kvar idag vilket är en bra egenskap då det mesta tillhör en svunnen tid. Faktum är att man mår bäst med dessa föremål och nya betackar man sig. Sådan är man och det är klart försent till förändringar.

lördag 13 februari 2016

Man slutar aldrig förvånas...

God afton!

Som rubriken säger så upphör man aldrig att förvånas, även om det blir långt mellan gångerna. Man fick tillbaka den allra första DVD spelaren man köpte för snart 17 år sedan. En Akai vars område för media var och är strängt begränsat. Endast fabriksinspelade skivor är spelbara! CD, Video CD, DVD är formaten. Den sålde man för cirka 13 år sedan och fick tillbaka då köparen skulle kasta den och hellre återtar man en fungerande spelare än låter den gå till elektronik skrot. När en helt ny spelare kan inhandlas för mellan 300-500kr, lär denna inte ens vara värd ett nickel. Den spelaren har dock betytt mycket för en själv!

Som man tidigare uttryckt i kommentarsfältet har television förändrats under den tid man själv levt. När man blickar tillbaka till 70, 80 och delar av 90 talet inser man att tv har grävt sin egen grav genom det urusla utbudet! Eller så har man förändrats så till den grad att inget längre duger. När man ibland när lusten faller på ser något klassiskt tv program från 70 talet har man insett att svt inte har något att ge längre och såväl tv program barn som filmer har ett helt annat värde än något i dagsläget. Kabel tv kanaler är nedlusade med ständigt upprepande reklam och övriga har endast katastrofalt utbud rent generellt. Likaså radio. Man kommer så småningom att återuppta samlandet av gamla tv deckare och underhållnings program från 70 och 80 talet då dessa gav en fullvärdig underhållning väl värd dåtidens licenspengar. Så kan och bli.

fredag 12 februari 2016

Gamla prylar man glömt...

God afton!

När man letade något helt annat fann man lite föremål. Badbollar, simkudde och plockade fram lite annat. Billys gav nog ut de badbollarna för många år sedan liksom Pågens med filmen Shrek och simkudden Life sedan hade man drycken Linné som släppte någon ljusgrön väska för dryckesflaskorna naturligtvis vad annars!? Slutligen något man köpte eller fick från glassbilen ett pennfodral i form av en glass strut, minns att det var 1993. Har även drink set, badtofflor och en väska med tryck Ahlgrens, ja drink setet och tofflorna är i rosa färg har dessutom en jo-jo med GB på ena sidan och twister samt calippo på motsvarande sida. Sånt man fått tag på under årens lopp. Minns någon glassen med pinnen utformad som en gitarr hals? Den har man också.

Det har väl blivit sämre med dessa typer av prylar, numera är det mest reklam för sånt man sällan eller aldrig köpt eller köper. Det är främst när lusten faller på och det är något speciellt. Man fick peta upp i ventilen på badbollarna och kudden för den hade slagit tätt och Pågens bollen tog ett bra tag att blåsa upp. Kul med lite 90 och 2000 tals nostalgi.

torsdag 11 februari 2016

Övriga landet kaos här ännu lugnt...

God morgon!

Tredje dagen sjuk och det känns som kroppen kräver några dagar till innan man kanske är redo att återvända. Man svettas för att klä sig och frossa känns i kroppen och då är det knappast som det ska! Antagligen infektion och till det värk som nu främst påverkar vänster axel och muskler i vänster arm. Luftfuktarna gör klimatet bättre i sovrummet men är i n t e orsaken till frossan då den kommit och gått det senaste halvåret! Kanske det beror på diabetes medicinen man tar eller andra faktorer som spelar in? Det vet man aldrig.

Ja grodorna trivs och i nuläget har man cirka tio sniglar som tycks trivas i akvarium två tillsammans med tetrorna grodorna har vuxit en hel del vilket man märker på bilder tagna tidigare. Trist att man inte kan ladda upp filmklipp från Androiden annars hade man kunnat visa akvarier och det levande livet i dem. Ibland rensar man ur grodakvariet på Malaysiska sandsniglar som förökar sig som mängden i invasionen av ohyran som utgör folkvandringen. Enklast blir att göra som man gör, samlar ihop högen spolar på med hett vatten för att sedan spola bort dem. De är liknande dalmatinermolly som även de förökar sig och man ser ständigt nya yngel.

onsdag 10 februari 2016

Kroppens krafter sinar...

God dag!

Man är för närvarande sjukskriven, när kroppens krafter och reserver töms i takt med ökat jobb. Ryggen, nacken, leder och muskler tar stryk när man tvingas jobba ensam. Tråkigt över huvudtaget att vara hemma då karens drar av tillsammans med övriga sjukdagar men tyvärr är man inte mer än människa och man har ändå varit på dårhuset...eh, jobbet oavkortat sedan november då man var borta pga ryggen. Nästan 3 månader och inräknat allt slit på verkstadsgolv under 10 år, fyra år som fastighetsskötare på en bostadsrättsförening, 2-3 år på fastighet med allt slit det medfört är det snarare ytterst märkligt att man inte knäckts av det. Det har dock satt sina spår i kroppen och d e n glömmer aldrig vad den utsatts för! Endast imbecilla  (chefer, ledare mm) har förträngt och tidigare har man tvingats förklara upprepade gånger. Det är så när man jobbar ibland mindre bemedlade och arbetsskadade (arbetsskygga) problem.

Så fick man slutligen paketet från sparköp, exakt 14 dagars leveranstid! Kan finnas flera orsaker varför denna långa fördröjning när det före jul tog strax runt en vecka. Det kan vara ett enmans företag och det har sina orsaker, de kan vara på väg att avveckla verksamheten, vissa produkter kan ha varit slut och restade inom kort. Vilken orsaken än är, är det bedrövligt att inte kunna informera kund per mejl. Det är så det blir när man nonchaleras - slut på beställningar från sparköp permanent. Produkterna är det inget fel på.

Uppdatering (18:00)

Ytterligare en anledning att aldrig mer beställa från sparköp postorder. Hål i emballaget dvs kartongen de skickade produkterna i.

måndag 8 februari 2016

Efter snö - Blixthalka!

God afton!

Precis som rubriken säger var det snö i lördags och igår söndag plusgrader. Det resulterar i regn och blixthalka! Av bilderna framgår tydligt vilket bottennapp Svevia är!!! Så såg det ut i morse på hemmaplan, inte ett gruskorn så långt ögat når, medan sista bilden är ett klart bevis hur vatten svämmar över i gettot och inte görs något åt det! Tragiskt och katastrofalt. Gettot har snart inget alls kvar att vara stolt över.

söndag 7 februari 2016

Isande kallt knappast allt!

Ja i fredags efter jobbet klev man av tidigare och gick till apoteket för att skaffa vad som höll på att ta slut.  I riktning mot bussen passerade man en affär som inom kort upphör  (tyvärr) då man i skyltfönstret såg en bok som verkar intressant. Har varit inne i den affären tidigare, för cirka 22 år sedan, har dock aldrig sett så många kunder i den affären tidigare. Det blev inte mindre än tre böcker och en CD skiva. Gick till busshållplatsen och satte att vänta på bussen. Man var rejält avkyld när den kom men oturligt nog satte man sig i ett rejält kalldrag i bussen så när man anlände hemort var man ordentligt nedkyld och stel i musklerna att det gick fruktansvärt tungt att promenera sista biten från järnvägsstation och hem. Hem kom man och kollade termometern som visade -16 grader. Det var därför det kändes så kyligt. Var lite grov i halsen i morse men det får man åtgärda senare.

Ska bli intressant att läsa böckerna och kolla in bilder och fakta. CD'n var bra och gav idé att skaffa fler från andra årtal om än inte från affären utan via beställning.

Väl mött! I nostalgi sfären.

tisdag 2 februari 2016

Nonchalanta mobil operatörer!

Skickade ett meddelande till Halebop att man ville ha 8Gb surf och betala genom internetbanken, meddelandet har de med största sannolikhet makulerat. Om så är fallet vill man häva abonnemang hos dem och finna något mer pålitligt utan nonchalans.
Som "systerbolag" till jätten glufs är det inte alls märkligt, det var bara en tidsfråga innan de skulle komma att krångla!

Allt flopp med halebop...

måndag 1 februari 2016

Epok riktigt bra och givande

När man först provade Epok, det vita snuset, var det med förvåning av smak och styrka som kunde ha golvat en. Gjorde missen att köpa smakerna(?) Kaffe och Blåbär, dessa utgjorde endast arom utan egentlig styrka! De hade dessutom f e l format!!! Finns inget som i snus sammanhang heter s l i m eller l a r g e allt skall ha samma format eller total förbjudas att få distribueras men tyvärr lever vi i landet Zoo och där är a l l motsats tillåtet, sunt förnuft borttaget och svenska folket ska som experiment för nöjes skull av media och regering lobotomeras att tillåta sig bli islamiserade!!! UTROTA ISLAM NU!!! och landsförvisa förrädarna till Syrien, Saudiarabien och Ryssland. Där kan de ta del av sina dolda ideologier så räddar vi, det verkliga svenska folket, landet från islam, kommunismen och allt annat otyg vi absolut aldrig behövt.

Nåja, Epok lakrits är smaken och frågan kan vara saken, vilken av dosorna på bilden är fortfarande snus i? Ledtråd: fem av dosorna är tomma. Enkelt. Vinst? Sunt förnuft, bättre liv och kanske tips om ett bra snus.

Skön helg och vecka

God morgon!

Den första måndagen på länge som är skön och helgen varit helt okej. Igår tog man itu med gamla köksmattan och tvättade den, något som aldrig gjorts på närmare 12 år! Det enda man gjort är att ha dammsugit den men aldrig mer. Nu vid byte av köksbord togs mattan helt sonika bort då bordet är för tungt att själv lyfta fram och tillbaka för att ha en matta under. Gissar att traditionen med mattor under köksbord, vardagsrumsbord osv. var för att dölja skarvar i golvmattan och kanske en lucka till källaren i torp, villor med mera. Med ett matttvättmedel man köpte för väldigt många år sedan på ÖoB i pulverform blir mattor oavsett material rena och fina. Har för närvarande två härliga semesterdagar när man kan passa på att göra vad man annars aldrig får tid till. Köpte förra veckan en hel del användbart däribland en batteri och generatortestare som visar batteriets laddning och generators laddningsförmåga. Hade förvisso en sedan 90 talet men allt utvecklas och då kan det vara bra att förnya sig, inte för att det var något fel på den gamla. Ja, de fyra Crea Helena  (Anentome Helena) sniglarna lever och överlever tack vare volymen Malaysiska sandsniglar som förökar sig omåttligt, en bra ekologisk lösning när det inte känns bra att endast spola bort eller kasta mängder av dessa och man håller de andra vid liv men elefant snigeln tycks ha lämnat in, känns på den unkna lukten. Lavasnigeln däremot tycks klara sig bättre. Så kan det vara.