fredag 12 februari 2016

Gamla prylar man glömt...

God afton!

När man letade något helt annat fann man lite föremål. Badbollar, simkudde och plockade fram lite annat. Billys gav nog ut de badbollarna för många år sedan liksom Pågens med filmen Shrek och simkudden Life sedan hade man drycken Linné som släppte någon ljusgrön väska för dryckesflaskorna naturligtvis vad annars!? Slutligen något man köpte eller fick från glassbilen ett pennfodral i form av en glass strut, minns att det var 1993. Har även drink set, badtofflor och en väska med tryck Ahlgrens, ja drink setet och tofflorna är i rosa färg har dessutom en jo-jo med GB på ena sidan och twister samt calippo på motsvarande sida. Sånt man fått tag på under årens lopp. Minns någon glassen med pinnen utformad som en gitarr hals? Den har man också.

Det har väl blivit sämre med dessa typer av prylar, numera är det mest reklam för sånt man sällan eller aldrig köpt eller köper. Det är främst när lusten faller på och det är något speciellt. Man fick peta upp i ventilen på badbollarna och kudden för den hade slagit tätt och Pågens bollen tog ett bra tag att blåsa upp. Kul med lite 90 och 2000 tals nostalgi.

1 kommentar:

  1. Reklam? Knappast företagen behöver inte den. Billys Panpizza köpte man förr men inte längre då man föråt sig på dem, man köpte åtta pack då och till en början gick det väl an. Life har man ingen aning om vart den kommer ifrån men den finns men Pågens gifflar är goda och Shrek är från 2001 så det är ju ett tag sedan. Linné drycken var läskande god och väskan påminner så härligt om den tyvärr togs den bort från affären eller om företaget slutade tillverka den? Det var nog hemglass det stod på pennfodralet och Ahlgrens bilar är utmärkta liksom husvagnarna, lakritsdäcken och den rosa påsen för att inte tala om frukt smakerna. Även om man numera är diabetiker så kan man avnjuta en del av livets goda vilket man gjort och gör. Favoriten bland pastiller/tabletter är Läkerol Salmiak. När alkohol är uteslutet kan man åtnjuta annat. Som godis exempelvis. Vilken tur att Lys Bar inte längre finns för då hade man knappast kunnat motstå att köpa dem.

    SvaraRadera