söndag 7 februari 2016

Isande kallt knappast allt!

Ja i fredags efter jobbet klev man av tidigare och gick till apoteket för att skaffa vad som höll på att ta slut.  I riktning mot bussen passerade man en affär som inom kort upphör  (tyvärr) då man i skyltfönstret såg en bok som verkar intressant. Har varit inne i den affären tidigare, för cirka 22 år sedan, har dock aldrig sett så många kunder i den affären tidigare. Det blev inte mindre än tre böcker och en CD skiva. Gick till busshållplatsen och satte att vänta på bussen. Man var rejält avkyld när den kom men oturligt nog satte man sig i ett rejält kalldrag i bussen så när man anlände hemort var man ordentligt nedkyld och stel i musklerna att det gick fruktansvärt tungt att promenera sista biten från järnvägsstation och hem. Hem kom man och kollade termometern som visade -16 grader. Det var därför det kändes så kyligt. Var lite grov i halsen i morse men det får man åtgärda senare.

Ska bli intressant att läsa böckerna och kolla in bilder och fakta. CD'n var bra och gav idé att skaffa fler från andra årtal om än inte från affären utan via beställning.

Väl mött! I nostalgi sfären.

1 kommentar:

  1. Korrekt blev det en bok från 1983 två bildhäften från 2002 respektive 2006 samt CD'n utgiven 2006. Ja boken består av essäer medan bildhäftena är av det mer intressanta då dessa innehåller bilder på staden från 40, 50, 60 & lite 70 talet samt flygfoton över delar av Västerbotten. Att alltsammans gick på otroligt lilla summan 163kr blev en mycket förvånande men ack så glädjande överraskning! Ja ett av bildhäftena blir att kolla ifall det finns fler av, "Västerbotten Umeå nr 3 2002". Mest troligt finns de inte men hoppas kan man alltid göra.

    Skandal! Att Sparköp tar 14 dagar i leverans denna gång medan det tog någon knapp vecka före jul, nåja det blir att undvika några framtida beställningar från dem när de gör så. Blixtsnabb leverans ger kunder motsats ger naturligtvis färre och kanske de inte är serviceinriktade? Det vet man aldrig. För närvarande känner man sig nöjd och lär inte behöva beställa från dem.

    SvaraRadera