lördag 13 februari 2016

Man slutar aldrig förvånas...

God afton!

Som rubriken säger så upphör man aldrig att förvånas, även om det blir långt mellan gångerna. Man fick tillbaka den allra första DVD spelaren man köpte för snart 17 år sedan. En Akai vars område för media var och är strängt begränsat. Endast fabriksinspelade skivor är spelbara! CD, Video CD, DVD är formaten. Den sålde man för cirka 13 år sedan och fick tillbaka då köparen skulle kasta den och hellre återtar man en fungerande spelare än låter den gå till elektronik skrot. När en helt ny spelare kan inhandlas för mellan 300-500kr, lär denna inte ens vara värd ett nickel. Den spelaren har dock betytt mycket för en själv!

Som man tidigare uttryckt i kommentarsfältet har television förändrats under den tid man själv levt. När man blickar tillbaka till 70, 80 och delar av 90 talet inser man att tv har grävt sin egen grav genom det urusla utbudet! Eller så har man förändrats så till den grad att inget längre duger. När man ibland när lusten faller på ser något klassiskt tv program från 70 talet har man insett att svt inte har något att ge längre och såväl tv program barn som filmer har ett helt annat värde än något i dagsläget. Kabel tv kanaler är nedlusade med ständigt upprepande reklam och övriga har endast katastrofalt utbud rent generellt. Likaså radio. Man kommer så småningom att återuppta samlandet av gamla tv deckare och underhållnings program från 70 och 80 talet då dessa gav en fullvärdig underhållning väl värd dåtidens licenspengar. Så kan och bli.

1 kommentar:

  1. Apropå DVD spelare. Samsung recordern funkar utmärkt och till skillnad från Akai spelaren är den allt annat än begränsad! Tack vare den har man kunnat göra överföringar från såväl TV som VHS, sett en del DivX filmer som laddats ner från internet någonstans, filmer som inte fanns, finns eller tveksamt kommer att komma på köpfilm DVD! Sedan har man kopierat från digital videokamera till VHS och ville ha det till DVD-R skivor, det var främsta orsaken till köpet av den spelaren. Att man sedan kopierat en del annat för totalt enskilt bruk har väl fallit sig naturligt. Att medvetet ladda ner mängder av film är emot den personliga moralen men i synnerhet känns det inte lika exklusivt som att äga en kopia av en köpfilm, ärligt köpt eller beställd och det gör man absolut! Sedan 1999 har det blivit åtskilliga mängder köpfilm som i många fall fått ersätta eventuellt från DVD kopierade till VHS och till DVD-R skivor. Ibland har det varit lyckat med dem också då man upptäckt att filmer är sluttillverkade. På många original köpfilmer fanns många olika tillägg förutom filmen som trailers, bakom kulisserna, bortklippta scener, musikvideos och med det som kännedom har det varit enkelt att köpa filmen än kopiera den. Det har nästan tystnat om illegal upp och nerladdning på nätet och det som idag mest skrivs om i media och förs fram i tv är hat, mobbing, kränkning och uppvigling samt extremism och allt möjligt som omöjligt annat. Misstänker att allt rör sig om "trender".

    SvaraRadera