onsdag 10 januari 2018

Bra och mindre bra

När man har fiber bör man ha fritt internet. Så var det tänkt i alla fall. Idag vid 12-13 tiden fick det ett förvånat slut. När man skulle byta från en till en annan sida så dök en främmande sida upp som påstod att det var ett problem. Efter lite irritation drog man ur nätverkskabel och pluggade in gamla, lilla Telia mobila bredbandsmodemet och då funkade det! Helluva! Det funkar dessutom utmärkt. Lite "fördröjningstid" men å andra sidan vem har bråttom?. Skönt att vara hemma och inomhus en kylig dag som denna,  -12 grader även om solen lyst. Tack och lov har man inte mindre än tre androider med internet. Läsa tidningar och göra lite annat. Vatten har man i kranen och en del livsmedel och så så att man klarar sig. Som tur är finns ingen egentlig nödvändighet med laptop och fiber, man har haft det sedan 2004 och är van att ha tillgång till det. Man får väl se hur länge det håller. Ja, med laptop och fiber. Det vet man aldrig.

3 kommentarer:

  1. Idag -13 grader. Imorgon -20 grader. Skönt att slippa gå ut och bli mer sjuk och någon man pratade per telefon med igår tyckte att man skulle åka till jobbet idag eller imorgon. Så satans galet! Livet är inte att plågas för det sjukliga kapitalets skull. Somliga är dock av galen sort och ser att bara man har kapital så är alla problem lösta. Värk och smärta som framkommer på äldre dar är idiotiskt handlande i yngre dagar! Hellre mindre kapital och mindre värk och smärta i framtiden än motsatsen. Människor har aldrig mått bra eller varit lyckliga av värk och smärta. Det tär på psyket och kortar livet.

    SvaraRadera
  2. För närvarande -23 grader. Läste att dårarnas parti, S, vill förbjuda oregistrerade kontantkort till mobiltelefoner. Det måste i så fall inkludera hemliga nummer och i synnerhet politikers mobiltelefoner! Annars kan det aldrig bli av! Har två ej registrerade simkort varav det ena är till mobilt bredband medan det andra är en udda mobiloperatör. Likaså alla lagar skall gälla alla även nyanlända! Annars blir det ingen förändring. Krossa alla självutnämnda politiker och tjänstemän. Det är rättvisa och demokrati.

    SvaraRadera
  3. Bild 1 föreställer Telia mobilt bredbandsmodem. Bild 2 vägguttag fiberoptik. Bild 3 nätverkskabel (10 meter) inkopplad i laptop. Har under årens lopp provat alla de möjliga saker digitalt. Den erfarenhet man har byter man ogärna bort. Eget LAN därav finns 10 meters nätverkskabel kvar likaså en cirka 50 centimeters nätverkskabel. Har även haft olika modeller av webbkameror, oftast billigare samt en del överföringsprylar från mobiltelefoner till dator. Mobiltelefonerna har varit ett bra antal med skiftande kvalitet och teknik. Numera är det tre androider med internet samt en laptop med fiberoptik internet och en tablet som endast har trådlöst nätverk som internet mottagning vilket visat sig funkar på jobbet. Tablet liksom elektriska snöslungan köptes som prova på leksaker har inte blivit använd i samma utsträckning som laptop, androider och gamla stationära datorn från 2005. Man får se vad som händer i framtiden helt enkelt.

    SvaraRadera