fredag 12 januari 2018

Kylan Ger sig inte...än

Tittar emellanåt på termometrarna dels i vardagsrummet dels i sovrummet. Bägge visar de stadigt runt -20 grader ute. Kanske det ökar till mildare klimat till imorgon eller söndag. Det ser inte riktigt så ut just nu i alla fall. Det spelar ingen roll för man kommer i alla fall inte att gå ut. Fattigare än lusen har inga pengar på någon bank sjöng Tore Skogman i den gamla trevliga melodin "Fikar efter kaffe"  från 1963. Ja, det ena stämmer nästan för kapitalet försvann blixtsnabbt och brände hål i kontot. Ser man realistiskt så har man inte slösat utan allt är så globalistiskt dyrt! Bensin till bilen för över 700 kronor, livsmedel översteg budget. Sedan var man utan både det ena och det andra så det är nog inte så märkvärdigt dessutom nästan Tassimo tomt. Nåja, med en och en halv vecka till lön får man lösa det mesta på sätt som är möjligt.

Tablet ja en enkel platta som man tagit Minneskortet till en av androiderna för att man behövde till just den. Senare i år får man antagligen byta ut androiderna då versionen i dem verkar utgången. Vad det blir har man för närvarande ingen aning om, det har framkommit genom inloggning på internetbank men även en del andra sidor. Närmast ligger att förnya körkortet.

1 kommentar:

  1. Som tur är så är man inte helt ovan vid fattigdom eller kapitallös för att ge en bättre förklaring. När man var barn hade man sällan pengar, detta har hämmat vuxenlivet på så sätt att när man har pengar så ryker de fort. Så har det alltid varit och är till viss del ännu. Fastän man förändrats i intresse så kostar allt numera. Man har aldrig varit den som alltid tittar på prislappen som snåljåpar gör. Man köper det man vill och sedan är det bra. Att det rök nu beror på behov och tillgång samt sjukdagar i november som drog ner lönen fruktansvärt. Tidigare hade man ett helgjobb som gav lite mer men det tog slut på grund av en idiot. Därav blir lön mindre oavsett hur mycket man än jobbar. Pomperipossa kanske kunde vara lämplig benämning ur en liknande vinkel. Visst suger det för vidrigt men det är bara att bita ihop och stå ut. Tids nog får man (eventuellt) den lön man ska ha. Det viktigaste är ju trots allt att ha någonstans att bo och kunna leva samt ett drägligt liv.

    SvaraRadera