lördag 6 januari 2018

En CPCP vecka har gått

Nyårsdagen passerade 7-16 och jobb var det. En sjuhelvetes tur att man drog iväg till jobbet för goken var "fösyld" och var bara närvarande halv dag. I tisdags kände man att man måste blivit angripen av virus eller influensa av något slag. Man har kämpat i motvind mot skiten och vet att man inte har ett dyft för det men hellre på jobbet och dra in smågrus än hemma och åka på karensdag som man borde fått blåsa varbölden av dräggen som införde den på! Man löser mer i jobbet oavsett när sk "kollegor" faller ifrån. Tre av dessa kunde försvinna för gott! En halvtids slökossa, en snorvalp som är 2-3 dagar per månad och en idiot till sombie som saboterar långt mer än den gör någon som helst nytta! Man löser arbetet 200% bättre utan dessa tre!!! Tyvärr är sk "ledning" det sämsta befintliga sedan man började under arbetsgivaren, rent avfall milt uttryckt!

Nåja, nu är det äntligen helg och lördag. Förutom en kort visit på internet har man hunnit dra av golvet i kök och hall, vardagsrum och sovrum och sistnämnda var rejäla dammråttor under sängen bla. De är för lustiga krabaterna i akvarium två, filterräkorna Mountain Rock och Gabon samt inte minst Amano. Förutom sniglarna som utgör viktigt jobb att hålla värden i shack så hjälper filterräkorna till med det och det märks klart och tydligt. Ekonomisk bankrutt pga att man var barskrapad på Tassimo kaffe och dessa är in i helvete dyra! Blev ett par paket så decemberlönen rök rätt fort. Lite för fort men det kan inte hjälpas. Nu har man livsmedel så man klarar sig sedan får resten någon möjlig lösning. Så kan det vara när man är skit betald arbetare åt en likadan arbetsgivare!

Gick ur Fakebook gruppen "räkor Sverige" då man fann den i princip lika substanslöst trist som akvarie och snigelgrupperna. Något som hade varit spännande och intressant hade varit en grupp med rätt innehåll och ett passande namn som "filterräkor, äpple och bra sniglar och afrikanska klogrodor" den gruppen hade sannolikt varit bäst samt inga akvarier på 90 liter och över. Det förblir en önskan då ingen har filterräkor, sniglar och Afrikanska dvärgklogrodor. Naturligtvis inte räkor och grodor i samma men räkor och sniglar funkar utmärkt likaså grodor och sniglar och lugna fiskarter. 

1 kommentar:

  1. Moral och strävan är alltid att göra sitt yttersta för att klara varje dags utmaningar (problem) och på de senaste 2,5 åren har man gjort det. Med slut fysik varje eftermiddag/kväll. Numera är det stora förändringar som skett vilket lett till radikala förändringar i arbetsrutiner, arbetsmiljö och service. I fredags togs skurmaskin fram och kördes då det var minst en månad sedan sist. Sedan blev det ordinarie arbetsuppgifter och det är inte alla förunnat att hinna men visst hann man! Vet att man är den ende som fyller på med diverse vätskor, tar itu med andra än ordinarie arbetsuppgifter. Så är man också den som löser volymer problem och det i rätt ordning. Det som suger kuk är att man aldrig haft och kommer aldrig ha rätt lön. Det har arbetsgivaren aldrig råd med!

    SvaraRadera