lördag 16 maj 2015

Helg veckans höjdpunkt!

God morgon!

Så var det lördag men inget är direkt planerat. Man gör vad man gör och så får det bli.

En tesort som är ljuvligt god är den man upptäckte med köpet av bryggaren. Den är god, har bra, fruktig arom och ger ett välbefinnande! Med tillsatt naturlig sötning är den utmärkt.
En kaffesort man aldrig köper igen är Gevalia Amazonas, den var likt många andra ett otrevligt, illasmakande kaffe! Ja, Tassimo har gjort annat än bara bra produkter. Amazonas är en av dem, Oreon kaka var skaplig, Gevalia original ny är riktigt bra, Dark var mindre bra, Latte Machiato rent kass Latte Machiato caramel vem behöver sån skit!? söt, sliskig och tillintetsägande osv.

Värdiga en själv är den gula, den rosa och den turkosa etiketten. Gul reguljär, rosa intensiv och turkos aromatisk. Perfekta sorter som man köpte flera av då dessa i n t e finns i lokala butikers sortiment! Ja rosa och turkos i n t e gul för den är likt Gevalia original u t a n styrka!

Diabetes har man upptäckt för tre år sedan men i själva verket misstänker man att man haft det sedan 1970 talet eller åtminstone en annalkande diabetes. Tror inte kommande blindhet beror enbart på socker eller ämnen i sockret utan en kombination av andra livsmedel, livsstil och - paradoxalt! - digitala enheter. Såsom datorer, läsplattor och framför allt: androida mobiltelefoner!

Dessa påverkar ögonen negativt! Det märker man själv och man är knappast en på miljonen att uppleva detta! Även om teknisk evolution kommit långt har den inte kommit ens halvvägs.

Väl mött! I kaffets välsignelse.

2 kommentarer:

  1. Tassimo bryggaren köpte man i december 2013. Då blev det Marabou choklad och den tesort som bilden visar. 499kr för bryggaren 50 lappen per förpackning. De kallas "T-Disc" och man har hunnit med ett par förpackningar sedan dess. Avkalkning likaså. Man har även hunnit med de flesta av intresse, tillgängliga.

    Som man gjorde förr med standardbryggaren gör man även nu med denna bryggare. Då var det Gevalia Milea under veckan och finkaffe på helgen, Wiener smaksatt sådant från Bergstrands köpt hos thehörnan.

    Pga att thehörnan är svåråtkomlig genom dessa jävla ombyggnationer så bojkottar man butiken och tillika kaffet som passerade taket för kostnaden av kaffet beroende på 'vem' som var där! Det blev helt enkelt för dyrt.

    Det mesta som såldes på thehörnan var dyrt men ibland prisvärt. Upptäckte butiken när man förr var enbart the drickare, hade två sorter man köpte månadsvis, Citron och jordgubb grädde och rabarber grädde. De två sistnämnda testades att blanda och - PANG! där hade man en perfekt, personlig favorit. Den fick namnet "Exszellent Accident" då man först råkat blanda ihop dessa sorter av misstag. Thesorterna dracks mellan 1998- 2004 eller något.

    Så lite historia kring thesörplande.

    SvaraRadera
  2. Apropå Thehörnan, i slutet på 90 talet provade man de flesta, om inte alla(?), sorter kaffe de sålde. Minns någon som beskrevs som Romerska bågar, sedan något man upplevde som kaffedoftande vattenblask, ja de hade ett sortiment att välja på och minsann hade de även koffeinfritt kaffe också "för de som vill ha smaken men inte koffeinet". Wiener kaffet beskrevs på ett papperskort typ rabattkort följande: smörkola med stänk av vanilj. Det föll mig i smaken och hade fortsatt om inte ombyggnationer satt stopp!

    SvaraRadera