måndag 31 augusti 2015

Så kan man se det ur världsligt perspektiv

God afton!

Läste lite om en mindre bemedlads litteratur utgivning. Ja alla kan skriva böcker. Romaner, facklitteratur, skönlitteratur, deckare, kriminal, fiktion och friktion men det fd någonting arter brukar ge sig i kast med är att skriva tidernas i särklass tunnaste och mest tillintetsägande bok vilket också skett och publicerats! Den heter "halvvägs" och längre hinner ju aldrig grinande barn förrän de får möjlighet att följa med dit resan bär och då har de inte tid att i sitt avsaknade omdöme, sin enfaldiga sjukdom och tragiska uppväxt skriva om sådant de har noll begrepp om. Det fd någonting försöker är att fortsätta sin välfärdskrossarturne och inbilla sig själv som sin trogna, naiva bekantskapskrets hur en individ helt utan mänskliga relationer uttrycker sig när den konsekvent misslyckats. Det måste vara en av Sveriges tunnaste böcker med omslagsbild, försättsblad, titel på verket, lögnerna, eftersättsblad och slutligen pärmens baksida.

Denne fd någonting är inte värd att nämnas vid namn utan bara ett nummer såsom siffran noll. Må boken gå till bål inom kort men det är klart då får de ta upplagan plus fd någonting själv för att bålet ska göra sig.

Väl mött! Bortom en fd statsministers sus och dus.

söndag 30 augusti 2015

Först och sist är sällan alternativ media

God morgon!

Det märks på sk "nyheter" att alternativ media sällan är först vilket gör att de inte kan komma att få presstöd. Om något händer i deras distrikt kommer det aldrig in som nyhet så nära händelseförloppet som möjligt. Istället kan det dröja timmar innan de  (skribenter) vaknat, ätit frukost och läst morgon nyheter och lyssnat på radio och tittat på gammel media Tv.
Det kan främst tolkas som "fritidsmedia" och så länge de har sina trogna läsare och kommentatorer (oftast samma som läsarna) kan de nog känna sig trygga och ha en tryggad ekonomi och egen välfärd när de kan gå ut med att de behöver mer finansiella medel, trots att inga abstrakta förbättringar sker.

Sådant "tiggeri" gynnar man aldrig! Ej heller allmänt tiggeri oavsett enskilda vid affärers dörrpostar eller föreningar utanför eller innanför affärer. Det finns tillräckligt med naiva och godtrogna motmänniskor i våra städer, byar, hålor och samhällen som glädjade eller av tvångsstyrda politiska skäl lättar sina tomma "hjärtan" till förmån för tiggare och ett tomt skattesystem!

De som skriker, domderar och uttrycker hur mycket mer de stackars pjasare och skuldtyngda små ska lätta sina tomma "hjärtan" skänker aldrig ett ögonblick åt tiggarna utan spottar vid en konfrontation  likt blinda, gamla spottkobror och lamor fräsande "är ni inte kloka det är bara ni som ska öppna era hjärtan aldrig vi!!!". Fanns det ofantligt missbrukade uttrycket Demokrati i praktiken borde politiker och patrask omgående gå samma öde till mötes. Nu och sedan 40 år tillbaka har gammelmedia indoktrinerat och grundlurat svenska folket och politiker till vad som finns att beskåda och höra idag.

En kaos regering bestående av en blandning av dårhus, vildar, hjärndöda och optimala ego kapitalister samt nazikommunister och våldsagerande parasiter som "väljare" oftast arguments lösa vid kritiska situationer. Regeringen som vänder kappan efter vinden när de först hävdar den totala motsatsen för att i nästa skede vända åsikter när väljarna övergår till "fiendens" sida. Man visste att man röstade mer rätt då man visste att nuvarande regering med pack skulle svika landet i dess helhet till permanent fördel för ohyran.

Nåja, man får väl se vart hän det bär.

Väl mött! I dårarnas halva och Sveriges halva.

fredag 28 augusti 2015

Jodå andra beställning ankom

God dag!

Fredag och sista veckodag på semester. På måndag åter till förvärvet. Beställningen från no shame dök upp idag och singeln Bedårande Barn Fädernesland var hyfsad. Två melodier Fädernesland med Jimmie Åkesson på piano och en karaoke version som andra melodi. En Ultima Thule låt. Det bandet har man aldrig gillat och inget förändras med denna singel. Texten må vara tilltalande men musiken känns...trång, obekväm och tråkig! Som musiker känner man att det ska vara bra, kraftfullt och tilltalande både text och musik! Det saknas i musiken!

Tygmärkena är det absolut inget fel på de är bra, fina och kan bli lämpliga till samlingen på väggen i sovrummet. Något kan ju hamna på något plagg, vem vet? Det vet man aldrig.

Väl mött! I det verkliga Sverige bortom tragedier och all sorts annan katastrof.

torsdag 27 augusti 2015

Snart slut på friden vad tiden lider

God morgon!

Som tidigare nämnts gick externa hårddisken i golvet  (en lördagskväll) då olyckan var framme. Igår eftermiddag beslöt man att åtminstone åka kolla vad de hade för utbud och, jodå de hade en rad olika modeller. Fattade beslut om en på 1Tb plus en extra kabel på 1.8 meter.
Hade först avsikt att skaffa en på 500Gb men när den på 1Tb endast var 100kr dyrare fick det bli den senare. Åkte sedan förbi affären och handlade livsmedel och därefter hem. Väl hemma tog man itu med hårddisken. Det tog längre tid än förväntat att kopiera stationära datorns respektive laptopens hårddiskar men nu är det genomfört. Nöjd med resultatet är det bara att uppgradera laptop till senaste version av operativsystemet.

Stationära datorn får man se vad det kan komma att bli. Om den får behålla Windows XP home eller blir något annat. Det återstår att se.

Väl mött! I digital dyngas värld.

tisdag 25 augusti 2015

Rapsodine kan man lita på!

God morgon!

Tisdag och lönedag. Gjorde en beställning hos Rapsodine och fick den igår. Det kändes att den var tung kartongen och den innehöll precis vad man beställt. Nu återstår bara beställning en från NO SHAME så är allt i sin ordning. Ja, det var ju ett bra tag sedan man beställde några som helst CD skivor och tygmärken vilket denna beställning innehåller. Senare idag blir det biltur till schtan för inhandling av det nödvändiga.
På återseende...

17:00

Man var på hemmaplan efter 14, då man passade på att åka till blomsterytan och kolla upp tillståndet, klimatet och ett som annat. Efter det åkte man hem och ställde in varorna i respektive utrymme. Det blev aldrig någon tur till Ica och handla utan till MM där man handlade nödvändigheter och en del "vad man nu ska ha den där till?" prylar. Som den på bilden nedan...
Väl mött! I ett behagligt klimat.

tisdag 18 augusti 2015

Grodorna...som inte längre finns

Grodorna är lustiga att se...visst är de det!
Nja, det blev tydligen för mycket mängd data...får bli något men dock med grodtema.

måndag 17 augusti 2015

För många järn i elden...kanske?

God dag!

Trots test efter försök visar externa hårddisken inget förutom kontrollampan som lyser så fint drift finns dock ej!

Har en del på gång. Tankar finns att avlägsna stationära datorn och bildskärm så frigörs ett bord där man kan börja montera modelljärnväg med lok och vagnar, har dekorationssand, fordon, modeller som hamnarbetare, andra yrken och fastighetsdetaljer mm. Även till själva järnvägen finns ledningsstolpar och annat att påbörja ett projekt med. Först av allt blir att skaffa skiva i något lämpligt material.

I lördags gjorde man detta, förgäves skulle det komma att visa sig...

Väl mött! Kanske...

söndag 16 augusti 2015

Misär helvete och åter total katastrof!!!

Fy satans helvetes jävla skit!

Satt och såg på underhållning och höger fotjävel drog ned hårddisken i golvet och den arma satan upphörde att fungera!!!

Flera års fotografier, musik och mycket annat - bortkastat!!!! SATANS JÄVLA RAPPEL som inte tål mer.

Nåja så var långledigheten och livet generellt förstört för all framtid.
Nu kan världen och allt detonera i molekyler. Slut.

torsdag 13 augusti 2015

Långledighet skönt

God afton!

Drygt en och en halv vecka har förlöpt av långledigheten och väder och vind tycks vara med på noterna. Tråkigt är att kapitalet ryker snabbt när man ser att man skulle behöva en del hobbyfärg att dekorera de modeller man behöll. Trist också att allt man ibland behöver finns 3 mil bort och enklaste sättet att ta sig dit är per bil. Det löser sig så småningom men tyvärr är det då inte särskilt många dagar kvar på långledigheten men man får väl prioritera helger och se vad det blir. Man vill ju heller inte vara utan det man köpte till akvarierna.

Trots allt känner man sig rätt nöjd med insatsen med akvarierna. Modell målning kan ju bli lämplig höst och vinter sysselsättning då humör och tålamod erbjuder det. Kom just ihåg att bilens glödtrådsvakt lyser och det bör man fixa innan långledigheten tar slut.

Väl mött! I Sverige.

onsdag 12 augusti 2015

Det var ju ett bra tag sedan...!

God eftermiddag!

Så åkte man till stan och hade ingen kännedom att likt för en själv har andra saker förändrats. Djuraffären är kvar men ombyggd. De har ändrat namnet till det gamla och säljer mest hund och katt relaterat. Fick ändå tag på röda mygglarver och köpte en likadan men vita mygglarver på prov, det är inte säkert det duger.

Fick åka någon mil bort och visste att de utökat men inte att det var djuraffären numera. Köpte inte mindre än 7 växter! Däribland en javaormbunke och en anubia, den tredje växten har man för närvarande ingen kännedom om namn men den duger i det akvariet.

En är nedsatt i andra akvariet och kanske det blir någon till men sedan får det vara stopp.
Till andra akvariet blev det dessutom 10st Kardinal tetror, vild fångade enligt kvittot. Vilket passar utmärkt då de förra lyser med sin frånvaro. 2st svarta neon tetror har varit det enda man sett på ett bra tag. 

Väl mött! I det grundlurade landet.

Uppdatering

Undre bilden visar hur akvariet såg ut innan växter. Övre bilden visar hur akvariet ser ut numera med nödvändiga växter och en som bihang dock delad.

tisdag 11 augusti 2015

Positiva överraskningar!

God afton! 

I morse åkte man till en återvinningsbutik. Fick igår veta att det fanns något intressant där och mycket riktigt en kartong vars innehåll var vad bilder visar och det är en ringa del av innehållet! Lådan gick för 25 kr och man tog reda på en del. Med tanke på att man har en del annat från andra världskriget är det extra intressant Somliga detaljer har lossnat och de blir att limma fast sedan får man försöka fixa lite utrymme i någon hylla.

Fick slutligen boken och läste en hel del vad grodorna behöver så Imorgon blir det en ofrivillig tur till djuraffär och inhandla växter till grodorna  då de behöver det. Antar att de inte har Afrikansk klogroda så något sådant inköp blir inte av.

Uppdatering

Missade avsiktligt att fota en modell, den eller de som lämnat kartongen kan inte ha varit medveten om vad de gav bort gratis! 

lördag 8 augusti 2015

Wasserbyte akvarium 1

God morgon! 

Första lördag på långledigheten och än har man inte släppt tidsrutin från arbetet. För någon timme sedan gjorde man vattenbyte i akvarium 1. Räkorna, kardinal och svarta neon tetror tycks överleva allt däremot har åtskilliga dalmatiner molly dött, därför kan det vara på sin plats att prova med vattenbyte samt tillförsel av salt då det gör nytta mot olika svampsjukdomar och andra åkommor som förkortar fiskarnas liv.
Grodorna, sniglarna och ynglen tycks leva i harmoni.

Väl mött! I akvariernas mystiska värld.

torsdag 6 augusti 2015

Zebra sniglar och Malaysiska sandsniglar

God afton! 

Dags att visa andra arter som delar akvariet tillsammans med ynglen och dvärgklogrodorna: zebra sniglar och Malaysiska sandsniglar. Trevligt komplement som gör största nyttan av alla. De enda, även de snigelart, att vara bättre "städare" var blue ampullaria!

Efter att ha avlägsnat Anentome Helena snigeln kunde man försiktigt sjösätta de trevliga sniglarna.

Väl mött!

tisdag 4 augusti 2015

Härligt äro långledighet!

Så var man inne på andra dagen av långledigheten och man har hunnit med att dammsuga lägenheten, åkt iväg med skrot till återvinningscentralen och avnjutit vädret.

Gungorna saknas kanske av många men ställningen ser bristfällig ut och utgör mest troligt fara framför glädje. Upptäckte i morse att en av grodorna var livlös men nu har man fått nog för nu blir det inget mer till det akvariet! Annat än mat till grodorna och ynglen sedan får allt bero till ett par veckor eller månader då man vet av erfarenhet med fiskarna att varje förändring kräver veckor för dem att vänja sig vid. Det kan ta mycket längre tid gällande hyperkänsliga krabater som dvärgklogrodor.

Väl mött! I akvariernas mystiska värld.

söndag 2 augusti 2015

Dvärgklogroda filmklipp trots allt

Så var det dax för ytterligare ett filmklipp på lite piggare och mer energiska dvärgklogrodor än den i förra klippet som dessutom dog, vet inte varför men det kan ha berott på avsaknad av den som åkte in i cirkulationspumpen. Så nu är de...3.

Ja det är som det är och idioter är de som säljer djuren. De SKALL utlämna ALL information om djuret i sig, livsmedel, temperatur, varning för eventuella cirkulationspumpar, vilka fiskar och andra sötvattensarter de går ihop med och inte går ihop med. Ja, i stort sett allt. Helst skriftligt så att man vet hur man handskas med dem. Men icke ett ljud bara kapitalsynen "sälja, sälja, klirr, klirr". Fy fan!

Allting Fattar Absolut Ingenting!

God Afton!

Var på en tripp till blomsterytan idag och av bilderna framgår att det var fint där. Lite trist att man inte minns blomster arter och aldrig lärt sig fjärilsarter heller men tyvärr är så fallet...

Man vet bara att de är så vackra och en del bilder kan man ibland ta och det lyckas bli vad man ser med blotta ögat. Hurra!!!

Håll till godo med bilderna. Ni kan kopiera dem och vrida dem rätt så ser ni vilka arter det rör sig om.








Tyvärr verkar Blogger arslena ha påverkat bilderna fel och vridit dem fel vinkel och det spelar absolut ingen som helst roll hur man försöker vrida dem rätt, de blir i alla fall fel i denna skit!!! HELVETES BLOGGERSKIT!!! korrigera erat korrupta program, TACK!





lördag 1 augusti 2015

Född med otur och missnöjd blir man tills det är perfekt!

God afton!

Dvärgklogrodorna blev överförda till akvarium #2, allt var väl men en av dem var väl nyfiken på cirkulationspumpen plötsligt hörde man ett knastrande ifrån den och trodde att det var någon Anentome Helena snigel som sökt sig dit men tyvärr var det en av grodorna, en större så nu är de fyra till antalet och det får de förbli tills man får lös lite klös att införskaffa lite fler "artfränder" och kanske lite växter och någon landbit...vem vet? Det vet man aldrig...

Ett filmklipp som visar en av fyra grodor och de andra tycks gömma sig i dyn. Den är nu uppsugen och tappad i avfallet. Så den bruna geggan som syns finns ej längre.

 

Så var det då genomfört

God morgon!

Lördag och en underbar sådan! Igår eftermiddag efter jobbet åkte man återigen till djuraffären och fick tag på vad man var ute efter. Det blev i slutänden 3 till dvärgklogrodor 1 Mangroverot och 1 Samurai rock Dvs en typ av förstenat trä.

Tidigare imorse tömde man 65 liters akvariet och håvade över fiskar från det till 69 liters akvariet. Därefter rengjorde man det förstnämnda och fyllde upp med lämplig mängd vatten samt satte i doppvärmaren och tillsatte vattenberedningsmedel. Det fanns 2 fisk yngel kvar akvariet vilka fick sällskap av en tredje, dessa utgör inget hot mot grodorna. Resultatet hittills visar bilden. Det kommer att bli utveckling så att grodorna ska komma att trivas men några fiskar är inte inplanerade i det akvariet!

Kanske man skänker bort någon mängd Dalmatiner molly så att det inte blir för många av dem då de gärna ynglar av sig!

Vattnet klarnar så småningom i grodornas rike och för närvarande kan det bli eldål  (eller vad de nu hette?) Som funkar tillsammans med dvärgklogroda och en del mindre "glupska" fiskarter. Tittar man noggrant på bilden finner man 2 grodor. ☺

Väl mött! I akvariernas mystiska värld.