tisdag 4 augusti 2015

Härligt äro långledighet!

Så var man inne på andra dagen av långledigheten och man har hunnit med att dammsuga lägenheten, åkt iväg med skrot till återvinningscentralen och avnjutit vädret.

Gungorna saknas kanske av många men ställningen ser bristfällig ut och utgör mest troligt fara framför glädje. Upptäckte i morse att en av grodorna var livlös men nu har man fått nog för nu blir det inget mer till det akvariet! Annat än mat till grodorna och ynglen sedan får allt bero till ett par veckor eller månader då man vet av erfarenhet med fiskarna att varje förändring kräver veckor för dem att vänja sig vid. Det kan ta mycket längre tid gällande hyperkänsliga krabater som dvärgklogrodor.

Väl mött! I akvariernas mystiska värld.

1 kommentar:

  1. Angeläget eller ej. Tog en av Eheim pumparna i bruk men för säkerhets skull superlimmades de fyra hålen på baksidan av pumpen. De är avsedda för sugkopparna och det var de man limmade fast då dess funktion upphört genom att de blivit stela och aldrig fäste på glaset. Pumpen rasslar men man ska se ifall någon o-ring kan göra att det rasslar mindre eller tar bort rasslande helt vilket hade varit det bästa. Man får experimentera fram lösningar helt enkelt.

    SvaraRadera