torsdag 27 augusti 2015

Snart slut på friden vad tiden lider

God morgon!

Som tidigare nämnts gick externa hårddisken i golvet  (en lördagskväll) då olyckan var framme. Igår eftermiddag beslöt man att åtminstone åka kolla vad de hade för utbud och, jodå de hade en rad olika modeller. Fattade beslut om en på 1Tb plus en extra kabel på 1.8 meter.
Hade först avsikt att skaffa en på 500Gb men när den på 1Tb endast var 100kr dyrare fick det bli den senare. Åkte sedan förbi affären och handlade livsmedel och därefter hem. Väl hemma tog man itu med hårddisken. Det tog längre tid än förväntat att kopiera stationära datorns respektive laptopens hårddiskar men nu är det genomfört. Nöjd med resultatet är det bara att uppgradera laptop till senaste version av operativsystemet.

Stationära datorn får man se vad det kan komma att bli. Om den får behålla Windows XP home eller blir något annat. Det återstår att se.

Väl mött! I digital dyngas värld.

1 kommentar:

  1. En bluff att man skulle vara tvungen att kopiera hårddisken från Windows 7 laptop för att allt skulle komma att försvinna. En enda ofantlig lögn enkelt uttryckt!!!

    Allt hägrar och gäller endast profit. Väljer man bara att behålla filer och appar så försvinner absolut inget av allt man sparat på hårddisken!!!

    Ingen utvärdering eller bedömning kan göras av Windows 10 ännu, det får bli när man inspekterat och utforskat operativsystemet och allt innehåll. Tills dess - lycka till med uppgradering till windows 10 alla modem, ADSL eller vad ni har för uppkoppling. Lägre än 100Mbit lär ni få vänta 5-12 timmar...

    SvaraRadera