söndag 31 januari 2016

Rapsodine snurrigt värre!

God afton!

Antar att man är miljöskadad sedan barndomen när man börjar med den hälsningen, så är man i alla fulla fall fostrad även om följande är svidande(?) kritik. Man fick en tankeställare när man gick in och beställde ifrån Rapsodine. Inga hushållsprodukter fanns och i Man serien fanns inte body lotion med mera. Antingen håller de på att göra om i sortimentet eller så är webbsidan ej uppdaterad för det vore förkastligt tråkigt ifall företaget är på väg att lägga ner eller gått i konkurs. Mystiskt märkligt är det i alla fall. Ifall de håller på att göra om borde det framgå på webbsidan i annat fall kan de kallt räkna med förlust av både återförsäljare som kunder. De kanske har lagt ner och säljer ut vad som finns kvar. Vem vet? Det vet man aldrig. Hoppas att så inte är fallet för själv har man både uppskattat som rekommenderat företagets produkter.

Väl mött! I verkligheten.

lördag 30 januari 2016

Helgernas helg

God afton!

Ja, i måndags blev det lite fyndat som en del kallar det. Torkarblad 2 förpackningar en dokumentstrimlare en kontaktgrill och en varningsfyr. Skönt att få tag på bra nyttoprylar till lämpliga priser. Som syns på bild har man provat strimlaren och den funkar utmärkt! Ska bli intressant att se vilket par Torkarblad som passar, om ens något. Det vet man aldrig. Annars har det varit en lugn och bra lördag.

tisdag 26 januari 2016

Tillskott i akvarierna

God afton!

Ja igår eftermiddag var det så dags igen. Egentligen var det aldrig tänkt men som den impulsmänniska man är blev det ändå en tur till djuraffären. Väl där blev det grodmat, räk och snigelmat. Det enda de hade att erbjuda var just sniglar så det blev två lava, tre red Onion och två turbo sniglar. Lavasniglarna hamnade i 25 liters medan red Onion och turbo fick plats i grodakvariet.

lördag 23 januari 2016

Lördag lögardagen

God förmiddag!

Fick veckonumret i onsdags och det blir en del läsning. Den skickas i en försluten plastpåse med ett blankt A4 ark mot ena sidan och adress arket på motsvarande sida. Adress arket är dubbeltryckt Dvs att de skrivit något på motsvarande sida vilket kan vara information vilket är bra men oftast rör det sig om tiggeri i form av skänk bidrag till tidningen vilket upplevs som ovärdigt och att man i detta land kan tillåta att förnedra sig till denna grad men det är klart skriva om andra utsatta grupper eller folkslag och deras tiggeri går tydligen bra men söka ett vanligt jobb själva är omöjligt som evighets snyltare på naiva och vilseledda medmänniskor och skapa sig en "frihet" från tvång, lagar och vanligt liv är dessas permanenta kall. Därav tar man av både ock Dvs läser både system media och alternativ media och sållar vad som kan vara sannolikt och inte. Att göra vad de inbillar sig i ett litet samhälle som man är bosatt i med e t t enda bibliotek gör man absolut aldrig!

Finns gränser för allt och någon sån snyltare blir man aldrig. Så länge man är arbetsduglig och kan betala för sig betalar man även de prenumerationer man har på olika media. Köper ibland serietidningar som mellanting för att varva allvar med humor. Sådan är man och det liv man lever.

fredag 22 januari 2016

Äntligen helg!

God afton!

Äntligen helg! Efter ytterligare en början lugnt slutet stress vecka ja, varje dag är sådan och inga rationella förändringar i sikte. Nåja, två härliga fria dagar väntar och det ska bli skönt.

Apropå något helt annat. Något man konsumerat cirka 32 år och växlat från lösvikt till portion. Naturligtvis rör det sig om s n u s. Favoriten är Taboca extra strong White tyvärr är det ju inte alla affärer och kiosker som har den. Då får det bli substitut och i detta fall blev det två epok lakrits tvåan favorit och Odens original lakrits ja en kronan vit portion och en "det var ju länge sen" sort som trots allt varit med länge Probe Whiskey och den är väl knappast nån favorit men duger tills man får tag Taboca igen.

söndag 17 januari 2016

Sköna söndag

God dag

Ja, så var det söndag och man fyllde på med lite sand i 20 liters akvariet, blir intressant att se vad man får tag på.

När man tänker efter hur många DVD spelare man haft inklusive den man har befintlig är det inte mer eller mindre än fem. Första var en Akai med inbyggd ljudförstärkare andra var någon billig modell från Clas Ohlson tredje var nog Samsung recordern med inbyggd hårddisk och den är mycket bra. Förra sommaren åkte man och köpte en med mp3 omvandlare eller Windows media filer men den blev omedelbart överflödig så den såldes en man köpte på Ica visade sig vara mindre bra så den skänktes bort till någon ja den kostade 299kr och värre har man väl varit med om i förluster. Hur många filmer man skänkt bort kan man bara uppskatta vilket kan landa på 50-100 inklusive julklappar och presenter. Som konsument  kan man aldrig vara gnidig och ockra för då är risken att inte få bort vad man inte vill ha kvar! Man varken grämer sig eller ens tänker på tidigare års förluster nej man lever i nuet och det förflutna får mer än plats i de musikaliska valen.

Visst hade det varit trevligt ifall fiskar och sniglar, räkor och så levt och då hade man haft otalet vid det här laget men tyvärr är verkligheten en annan.

Väl mött! I ett arab och islamfritt Zoo.

lördag 16 januari 2016

Skillnaden är noll

God morgon!

Ja i veckan har dasspappret dragit upp om hur ett visst fackförbund svinnat miljoner av medlemmarnas avgifter. Fler och fler förbund dras upp i slemtratten hos dasspappret. När allt kommer omkring finns för arbetare ingenting att välja på när alla fackförbund är lika svindlande ändå! Historiskt började det litet och bra men ju fler "kockar" som tillsats ju fler vill ju lyx, glamour och nöjen ha! När moral etik känsla och empati bara är substanslösa ord är moderater i profit och straff dessa drägg blivit. Det är aldrig frågan om hur de var innan - alla giriga börjar humant och "demokratiskt" när vagnen sedan börjar rulla och ta fart ja då är även dessa innebörder och betydelser inget annat än substanslösa ord. Den bittra och elaka sanningen tillika verkligheten!.

Väl mött! I landet Zoo, naiva mot och medmänniskor.

fredag 15 januari 2016

Slutligen helg!

God afton!

Veckan som passerat vill man inte ha ogjord. Tung och kaotisk pga imbecilla "medarbetare"! Ryggvärk varje kväll och ett rejält stress utom torsdag men lite har stämt och inte blev det bättre i eftermiddag heller men man hann i alla fall mer tack vare minskat gradtal och därmed reducerad tid. Tyvärr är det få som egentligen förstår och allra minst den som borde förstått bäst men på pajas AB är högsta den med gravaste hjärnskadan.

Nåja i morgon är det lördag och då blir det första delvattenbytet i nya mini karet. Har för närvarande två amanoräkor och några Malaysiska sandsniglar då sandmusslan den andra dog. Får se ifall det finns några krabbor närmare löningsdags eller ifall det blir några trevliga räkor typ körsbär, crystal red och vad de nu kan ha.

Väl mött! I akvariernas mystiska värld.

Märkligt hur det kan bli. Lyssnar för närvarande på en skiva man köpte i vinyl format i mitten på 80 talet för 10kr på en av bokhandelns skivreor och dess musik gjorde sådant intryck att det påverkade 90 talet så mycket att man 2009 när man fann att ladda ner den gjorde så och den är en i mängden av alla man lyckats ladda ner. Alternativ musik har alltid legat en varmt om hjärta och själ.

måndag 11 januari 2016

Idolen tillika legenden är död!

David Jones Bowie avled 10 januari, föddes 1 januari 1947 vilket innebär att han blev 69 år. Han var min idol på 70 talet och naturligtvis har man albumen Aladdin Sane, Pinups och Diamond Dogs men sedan var det inte mer som var imponerande, man fann honom att bli "alldaglig, trist och tillintetsägande" men från 1969-74 var han en stor källa till inspiration och många därefter.

Man minns när han åter blev populär 1983, och de gamla LP skivorna från begynnelsen och fram till 80 talet blev återutgivna men tyvärr gjordes en miss eller om det berodde på rådande censur för original albumet diamond dogs hade utvikbart konvolut likaså Aladdin Sane men nypressningarna var detta märkligt nog borta, fram och baksida var bara ihopklistrade. Minns även att man köpte singeln "Cat People" och gillade den enormt men B-sidan "Paul' Theme" var mest lyssnad till trots allt. Let's Dance undvek man men trots det var det intressant att läsa om honom eller något som handlade om honom.

Nu tycks tiden inne för ens gamla idoler att vika hädan. Brian Connelly, Mick Tucker från Sweet, Bev Bevan ELO, Del Shannon, Roy Orbison, Eddie Meduza, Lemmy Kilmister och nu David Bowie.

Vila i frid David Bowie.

söndag 10 januari 2016

Söndag och kyla ännu

God morgon!

Kylan beräknas hålla i sig ett tag till vilket inte gör allt för mycket, annat än då man ska till jobbet. Ja, igår spolade man genom aqua sanden och silade bort överskottsvattnet. Fann två hinkar till att fördela sanden i så att torktiden förkortas men det får ta den tid det tar när man inte har det minsta bråttom liksom med att håva över amanoräkor från ettan till trean dvs till 25 liters akvariet som än så länge innehåller 15 liter vatten någon centimeter quartz sand och 4 Anentome Helena sniglar samt 2 av 4 räkor. Nästa helg kan det bli ett mindre vattenbyte och sedan får man se när lusten faller på att åka till djuraffären och se vad de har för arter man kanske kan skaffa, krabbor och räkor och lite lämpligt annat. Det vet man sällan eller aldrig på förhand.

Väl mött! I landet Zoo.

lördag 9 januari 2016

Lugnare helg kylan håller dock i sig

God afton!

Lördag härliga ledighet och idag har man tagit påsen med zolux quartz sand och spolat som "rengjort" den för framtida bruk. Ett gammalt kaffefilter modell evighets fick duga att sila bort överskottsvattnet så nu ligger det i två hinkar och torkar. Lyckades håva över en räka till 25 liters akvariet och det är ju alltid en början. Har funderingar på ifall det blir endast räkor eller en lämplig blandning av krabbor, räkor och sniglar. Krabbor är obeprövat och hade varit en intressant erfarenhet men räkor är charmiga och mycket trevliga, de har man haft sedan de första år 2009 och 25 liter duger till räkor.

I torsdags morse klev man på en buss som var likt en frysbox. Svinkallt ja -27 grader ute och bussen inte bättre så fötterna var som isklumpar när man kom fram och hann precis på nästa buss till jobbet. Eftermiddag var det i princip likadant och igår morse, fredag, var det inte bättre däremot eftermiddag så kom en buss där man kände att klimatet var godkänt. Det är skandal att ledbussarna inte utrustas åtminstone med två konvektor element som får stå längst bak och längst fram i bussen så att kupén är behagligt varm tillika sätena. Är Buss bolaget så snåla att de inte kan åtgärda det borde de väljas bort omedelbart!

10st konvektor element eller värmefläktar kan inte bli så dyrt, och är dessutom en engångsutgift de borde klara.

onsdag 6 januari 2016

Ljus are tider stundar

God dag!

Ytterligare ett litet inlägg denna sköna men ack så svala dag. Härligt att se solen visa sig, det är det mer sällan man får skåda. Var ute kortfälligt för någon timme sedan och det kändes extra svalt vilket inte är märkligt alls då det är -20 grader ute. Då är det skönt att få vara inomhus och göra vad man känner för.

Tog några bilder på de förmodligen allra första blockljus man fick för 25-30 år sedan. De var fina och redan där och då visste man att inte elda dem. Det kan man glädjas åt idag när man har dem kvar. Till skillnad från 50 och 100 pack värmeljus och stavljus vilka man eldat som eldar när lusten faller på. Ja, även en del doft värmeljus som finns som flera förpackningar av faller under förbrukning när dofterna börjar avta. Däremot sällan eller aldrig de doftande blockljusen, av praktiska och säkerhetsskäl.

Trevlig trettondag alla och en var.

Skönt med trettondagen!

God morgon!

Skönt att vakna lämplig tid idag. Bra start på veckan med en röd dag mitt i veckan. Man måste säga att efter drygt sex månader finns en hel del kritik mot den Android man skriver på, Samsung Galaxy S4 mini GT-I9195. Den glider lätt ur handen, blir för liten text när man ska läsa nyheter på olika sidor och lite krånglig när man ska kolla upp något innanför baksidan och det eviga tramset med "programvaru uppdatering" har man en gång nekat gäller detta för all framtid! Upphör förfrågan omedelbart! Men det är klart varje modell ska ha sina brister och hade htc'n haft hållbar display hade varken Samsungen eller LG'n funnits i ens ägo. Ska fixa displayen till htc'n så får man se vad man gör med Samsung Android. Kanske blir till någon som inte har Android och vill ha en.

Väl mött! I en annan galax och ett annat universum.

söndag 3 januari 2016

Bra sköna produkter

God morgon!

En del av de Rapsodine produkter man har. Företaget har "utvecklat" förpackning  ar men frågan är ifall det gynnar kunder eller företaget? Återförsäljare har egna priser på produkterna. Återförsäljare lär nog minska i antal med negativa förändringar för dem. Varför tas allt som är bra bort till förmån för massor av människor som inte bryr sig alls?

Det är som det är och aldrig som det ska! Likadant med butiker och livsmedel, det som är bra ersätts med avfall och sopor!!!

lördag 2 januari 2016

Trevliga ting gör förändring

God morgon!

Ja I måndags kväll fick man tillbaka bilen och samtidigt gick man över till tur och retur och fann trevliga föremål för 59kr. En tesejdel(?), tomtestövel i grönt glas, jeans kruka, värmeljushållare rött glashjärta, Plupp kylskåpsmagnet, värmeljushållare metall lykta (ej bild), nostalgiska gäst tvålar och flygbolags tvål. Jo det blev en del och somliga ting var sedan tidigare okänt medan andra förde en tillbaka i tiden cirka 35 år. Kylskåpsmagnet ko var från ett mm köp och förutom den var det något äpple också som passar utmärkt på kylskåpsdörren.

Väl mött! I världsliga ting överallt i kring.

fredag 1 januari 2016

Hemmets härd hjärtats värd

Nyårsdagen 2016

Så var det ett nytt år. Vid tolvslaget orkade man inte hålla upp ögonen men man hörde alla fyr och femverkerier och det började redan före 22:45 så smått med enstaka raketer. Satt vid laptop men 23:30 knäppte man av den och sedan var det  (sova). Man är varken ungdom eller pensionär men jobbet tar ut energin på veckorna och i onsdags blev det stressigt. I måndags kom man över några utomordentligt fina föremål. För en struntsumma under 100kr och ett av dem är för värmeljus ett glashjärta som står i mitten på köksbordet. Min mening blir: hemmets härd är hjärtat värd!

Allt man gör, görs med hjärtat. Omtanke, omsorg, omvårdnad. Hemma är där hjärtat är. Det håller nog de flesta med om. Utom de hjärtlösa tillika respekt och morallösa dessa själslösa rotlösa!

Underbild: utan blixt överbild: med blixt.