fredag 1 januari 2016

Hemmets härd hjärtats värd

Nyårsdagen 2016

Så var det ett nytt år. Vid tolvslaget orkade man inte hålla upp ögonen men man hörde alla fyr och femverkerier och det började redan före 22:45 så smått med enstaka raketer. Satt vid laptop men 23:30 knäppte man av den och sedan var det  (sova). Man är varken ungdom eller pensionär men jobbet tar ut energin på veckorna och i onsdags blev det stressigt. I måndags kom man över några utomordentligt fina föremål. För en struntsumma under 100kr och ett av dem är för värmeljus ett glashjärta som står i mitten på köksbordet. Min mening blir: hemmets härd är hjärtat värd!

Allt man gör, görs med hjärtat. Omtanke, omsorg, omvårdnad. Hemma är där hjärtat är. Det håller nog de flesta med om. Utom de hjärtlösa tillika respekt och morallösa dessa själslösa rotlösa!

Underbild: utan blixt överbild: med blixt.

1 kommentar:

  1. Så var man en på...ja, vad? som inte köpte någon pizza alls idag. En redig frukost imorse räckte. Beträffande krabborna kan det bli komplext då de kräver mer än man har men......så var det även med grodorna. De krävde ditt och datt men inget stämde överens med verkligheten! Så även om det bara blir en krabba och en del sniglar och räkor så blir det så. Sedan får man se hur rymningsbenägna de är. Grodorna är tuffa och försvarar maten de äter mot hungriga tetror och tetrorna får foder varje dag men alla akvariedjur gillar eller älskar röda mygglarver så tetrorna gör sitt för att sno åt sig en och annan mygglarv. Middag? Det får bli när det blir. När man är ledig blir det när lusten faller på.

    SvaraRadera