tisdag 28 februari 2017

Inga sådana idag!

Anledningen är att man åt två i fredags och två ett par veckor innan så man kan säga att det räcker! Gick till frisören och kortade kalufsen i förmiddags sedan har man tagit det behagligt lugnt. Lite bilder på "delikatessen" som har sin dag just idag samt lite lämpliga bilder på vännerna i akvarierna. Imorgon blir det lite jobb och två dagar till sedan infaller traditionell helg. Får se ifall man drar en repa till annan ort mot slutet av mars och ser ifall den djuraffären finns och vad de må ha.

måndag 27 februari 2017

Förändringar...

I akvarium. Lyckades håva över den sista(?) Amano räkan från 69 liters till 65 liters tog sedan kopparbarb som var kvar i 69 liters och håvade över till 10 liters så nu är det nog med förändringar på ett bra tag! Släppte ner växterna i dessa tre akvarium igår när det fjärde 20 liters ännu står utan liv endast sand och någon skvätt vatten  (cirka 4-5 liter). För övrigt känns det bra än så länge trots att lönen låg 2400 kronor under vad den skulle vara. Man får väl hoppas att det löser sig till nästa månad. Blir ju inga förändringar när det blir så med lönen. Enda inköp av yttersta nödvändighet blev Hamron starthjälp. Framgick av bruksanvisning att den inte ska ersätta ett fysiskt batteri naturligtvis inte för den tar inte laddning på samma sätt som ett traditionellt bilbatteri! Den bör laddas med bifogad eleminator men kan stödladdas av bilens cigaretttändaruttag med hjälp av medföljande kabel. 12 timmar räckte till 12,96 volt eller 194 watt. Bör hel laddas var tredje månad. Nåja, det löser sig nog.

söndag 26 februari 2017

Sluthandlat Djurmagazinet!

Var på väg att köpa lite fiskar på Djurmagazinet men det behagade ingen komma och utföra vad som skulle göras så man nöjer sig med gårdagens snigel, växter och neontetror till någon annan. Bojkott av Djurmagazinet som inte är serviceinriktad!

Fiskar man ville ha var fem kopparbarb och fem-tio svart neontetra i skilda kar när man inte vet huruvida de skulle gå ihop. Har två kopparbarb varav en antagligen fått någon sjukdom när den endast ligger på botten. Har en svart neontetra tillsammans med 8-10 kardinal och neontetror. Hade varit trevligt med fler svarta neontetror.

lördag 25 februari 2017

Sinnesfrid

Så fick man tag på en lampa till saltstenslampan. Den ger sinnesfrid och lugn, harmoni och mental avkoppling. För den som inte har eller haft en sån kan det vara svårt eller omöjligt att förstå hur mycket den betyder. Det har varit väldigt omtumlande och störande att den slocknade. Nu blir det som det ska.

Lite kvitton på en del handlat. Köpte dels växter och en elefantsnigel dessförinnan tobaken och lite livsmedel och inte att förglömma bränsle till bilen det är ju ett måste för att kunna ta sig fram och tillbaka dit man ska när busstider krockar och misstämmer mellan läns och lokaltrafik. Tobak landade på 1469 istället för 1314 men det är det alltid värt sedan tillkommer karburatorskydd och rödsprit för att slippa problem med kondens och ispropp. Det är aldrig gratis att äga och framföra bil men man kommer sig ändå billigt undan då försäkring är låg och den är skattebefriad. Besiktning vartannat år då är det värt att hålla den igång.

fredag 24 februari 2017

Veckan slut

Nästan. Jobbar i helgen och då är det bra om bilen funkar. Har väntat ett tag på att få tag på starthjälp så att man slipper förra helgens incident. Väger inte så tungt som man förväntat sig. Ska bli intressant att se hur den fungerar. Köpte lite fika och tobak också. Med den lilla lär man knappast bli stående.

torsdag 23 februari 2017

Där satt den!

Tog ledigt och hämtade bilen i eftermiddags. Översnöad men vid  närmare granskning håller batteriet 12.24 volt och pinnbulten sitter på plats med vad som syns som en låsmutter. Jättebra. Ska bli intressant att läsa den beställda boken så småningom.

söndag 19 februari 2017

Söndag, söndag...

Tog ut bilen på en sväng då man upptäckte att den inte ville starta strax innan den skulle in i garaget. Körde cirka 5 kilometer och pumpade däcken som inte erhöll trycket man önskade. Provade att starta men precis som igår startade den inte. Tog loss jordkabel och borstade ren den utan någon som helst skillnad. Kände på fläktremmen och den var slack samt att generator rörde sig. Stämmer inte tänkte man och upptäckte att bulten till nedre fästet låg framför generatorn däri låg felet! Antagligen hade verkstaden slarvat och satt fast generatorn med gamla pinnbulten när det alltid ska medfölja ny pinnbult, brickor och en låsmutter som håller den på plats! Den övre bulten ska kunna lossas för att sträcka fläktremmen för att laddning till batteriet ska kunna ske. Det är lite trångt att skruva men med rätt verktyg får man det på plats. Det blir automatiskt dålig för att inte säga ingen reklam för den verkstaden. Sker allt enligt reglerna så uppstår aldrig såna bagateller som dessa. Det var anledningen till att testaren inte lyste på generator alls. Vilket märks på bilden.

Nåja, hoppas kan man att den blir färdig till helgen och att låsmutter som rem spänning stämmer samt att batteriet är laddat och klart. Annars får man ställa in jobbet nästa helg.

lördag 18 februari 2017

Lördag 18 februari

Rensade ut i en garderob miljoner plastkassar, somliga kastades andra behölls, en kassfyll till en som behöver och lite till. Bra utrymme till annat. Snart dags att sätta om växterna, var ju ett bra tag sedan sist ja kanske 2 år sedan. Gäller att få tag på bra jord och inget billigt krafs. Köpte lämplig kruka med fat förra året till smaragdväxten (bilden) sedan får man se hur man gör. För övrigt lugnt nästa helg arbete.

tisdag 14 februari 2017

Inte allas hjärtans dag!

Kunde inte motstå att köpa två askar med geléhjärtan. En med bara geléhjärtan en med geléhjärtan och i centrum några chokladhjärtan. Lämpligt att ge bort ja, bara en av askarna den andra tar man själv. I en hjärtlös värld som denna är det fåtal man ser och märker som inte är hjärtlös!

lördag 11 februari 2017

Började bra slutade bäst!

Härliga lördag och ledighet! Arbetsveckan som gått kan sammanfattas likt rubriken för visst började den bra och igår slutade den bäst! Man hann allt och mer därtill genom att till skillnad från när två onödiga är med blir det irritation och sämsta tänkbara medan när man är ensam funkar allt bäst och det har ju sina naturliga förklaringar. Handlade lite i måndags och köpte ett superskrov i onsdags medan igår slog man på stort och beställde en pizza och en läskedryck. Allt handlande under hunkan i en livsmedelsbutik ska aldrig betjänas! Bortsett från ifall det är små barn som handlar där finns överseende med att hunkan är något de mer sällan har. Förvisso cirka två veckor till gruset kommer men det får man stå ut med. Surfplattan funkar schysst vad man nu ska med den till? När man har stationära, laptop och två androider. Nåja, den blev en egen present.

söndag 5 februari 2017

Bra att det finns

Beställde produkter för något tag sedan. En liter Kolloidalt silver, en burk MSM i tablettform och naturligtvis påsen med MSM i pulverform. Dessa kommer man fortsätta använda och beställa när de sinar i förpackningarna. Hellre biologiska och kroppsegna ämnen än syntetiska kemikalier som kortar liv. Varje människa har ett liv, varje människa gör vad de vill med sina liv. Märkligt att somliga låter andra bestämma över deras livsöden. Så är det tyvärr.
Framtiden får visa om man får tag på silver maskin som sista bilden visar. Inte för att man skulle vara stor konsument eller att flaskorna är dyra i inköp, men det kan vara ytterligare ett projekt i raden att kanske prova på att tillverka själv för eget bruk naturligtvis.

torsdag 2 februari 2017

Bemärkelsedagar...

Som den impuls människa man är blev det en resa till stan och inköp av en platta med tillbehör. Man har provat sig fram lite försiktigt. Tillbehör blev penna som håller skärmen ren och repfri, rengöringsmedel för den och andra digitala prylar man och ett micro SD kort. Det får ta den tid som behövs att komma underfund med hur allt fungerar i den. Har man haft 6-7 stationära datorer, en laptop och 3-4 androider lär denna platta inte ta alltför lång tid att lära sig. Även om spel är avsky finns ju alltid annat som kan vara intressant. Blir en lärorik och intressant tid framöver. Det är bra substitut när arbetet inte ger varken utbildning eller utveckling, stimulans eller tillfredsställelse. Då får man försöka ordna egna föremål som utvecklar, stimulerar och tillfredsställer.

onsdag 1 februari 2017

Sovmorgon torsdag

Imorgon och fredag blir det sovmorgon även om man lär vakna som vanligt har man inga förpliktelser utan kan somna om igen och vakna mer utvilad. Blir nog ändå att kanske göra lite för sig själv. Det vet man aldrig...