söndag 19 februari 2017

Söndag, söndag...

Tog ut bilen på en sväng då man upptäckte att den inte ville starta strax innan den skulle in i garaget. Körde cirka 5 kilometer och pumpade däcken som inte erhöll trycket man önskade. Provade att starta men precis som igår startade den inte. Tog loss jordkabel och borstade ren den utan någon som helst skillnad. Kände på fläktremmen och den var slack samt att generator rörde sig. Stämmer inte tänkte man och upptäckte att bulten till nedre fästet låg framför generatorn däri låg felet! Antagligen hade verkstaden slarvat och satt fast generatorn med gamla pinnbulten när det alltid ska medfölja ny pinnbult, brickor och en låsmutter som håller den på plats! Den övre bulten ska kunna lossas för att sträcka fläktremmen för att laddning till batteriet ska kunna ske. Det är lite trångt att skruva men med rätt verktyg får man det på plats. Det blir automatiskt dålig för att inte säga ingen reklam för den verkstaden. Sker allt enligt reglerna så uppstår aldrig såna bagateller som dessa. Det var anledningen till att testaren inte lyste på generator alls. Vilket märks på bilden.

Nåja, hoppas kan man att den blir färdig till helgen och att låsmutter som rem spänning stämmer samt att batteriet är laddat och klart. Annars får man ställa in jobbet nästa helg.

1 kommentar:

  1. På bilden visar testaren att laddning från generatorn inte sker alls. Lampor som lyser är endast medan motorn är igång. Tar för givet att generatorn a l l t i d ska sitta fast och fläktremmen lagom sträckt för att ladda batteriet. En sagolik tur att man skaffar nyttoprylar som testaren som gjorde att man kom fram till den slutsatsen. Tråkigt att det ens ska behöva uppstå alls. Kan mycket väl vara ett slarvfel orsakat av många bilar som stod på tur.

    SvaraRadera