måndag 27 februari 2017

Förändringar...

I akvarium. Lyckades håva över den sista(?) Amano räkan från 69 liters till 65 liters tog sedan kopparbarb som var kvar i 69 liters och håvade över till 10 liters så nu är det nog med förändringar på ett bra tag! Släppte ner växterna i dessa tre akvarium igår när det fjärde 20 liters ännu står utan liv endast sand och någon skvätt vatten  (cirka 4-5 liter). För övrigt känns det bra än så länge trots att lönen låg 2400 kronor under vad den skulle vara. Man får väl hoppas att det löser sig till nästa månad. Blir ju inga förändringar när det blir så med lönen. Enda inköp av yttersta nödvändighet blev Hamron starthjälp. Framgick av bruksanvisning att den inte ska ersätta ett fysiskt batteri naturligtvis inte för den tar inte laddning på samma sätt som ett traditionellt bilbatteri! Den bör laddas med bifogad eleminator men kan stödladdas av bilens cigaretttändaruttag med hjälp av medföljande kabel. 12 timmar räckte till 12,96 volt eller 194 watt. Bör hel laddas var tredje månad. Nåja, det löser sig nog.

2 kommentarer:

  1. Arbetshelgen gick sådär. Lördag rätt smärtfritt medan söndag upptäckte man misstaget att laddningskabel glömts så det var ström i batteriet men det räckte inte till hela tiden så när det larmade fick man åka och ladda någon halvtimme sedan var baljan full och då tömde man den samtidigt som man fyller på och dessförinnan satte maskin på laddning. Det gick trots allt att genomföra jobbet. Bilen startade helt utan problem bägge dagar så nu sitter tydligen generator fast och laddar. Hamron får vara till man behöver den. Inget nytt ännu med Ancistrus paret och inget var för avsikt heller så blir det inget gråter eller bekymras man knappast över det.

    SvaraRadera
  2. Upptäckte alternativ djuraffär förvisso en bit utanför stan men med utbud mer än förväntat. Vid tillfälle får man väl dra en repa dit och se om den har något "fynd" priser var bättre än Djurmagazinet i alla fall.

    SvaraRadera