måndag 30 oktober 2017

Då återstår att se

Ifall leverans blir idag eller annat  (satans) datum. Hoppas de arma dårarna i n t e gör bort sig för igår söndag fick man fakturan för beställningen och ett jävligt mysko meddelande. Det är endast idag jag är ledig. Imorgon är det jobb och då åker man 06:30 och är hemma efter 18. Missar de idag så är det kört för all framtid för dem. Det stod dessutom på webbplatsen att beställning det datumet så skulle man ha varor den 30:e.

Inlägget uppdateras vid eventuell förändring.

ÄNTLIGEN!!! GULDET ÄR LEVERERAT!!! 6 dagar tog det och kartongen kan bli lämplig framåt juletid om 1 1/2 månad. Med i kartongen förutom GULDET var följesedel och tre kolor eller vad det nu är.  Skönt med hemleverans! Då slipper man gå extra bort till den eländiga "spelerian" och hämta försändelsen. Att det kostar extra gör inget så länge det blir levererat till dörren.  Det är aldrig för att slippa röra på sig utan att slippa gå helt i onödan för röra på sig gör man ändå så det räcker och några jättemängder mat äter man sällan sedan man blev dt 2:a. Det man dock aldrig heller gör är att e-handla livsmedel det kanske passar pensionärer och rörelsehindrade men man själv kommer att gå till affärer och livsmedelsbutiker så länge man kan för de egna valen gäller! Sedan att Godishuset i Umeå förlorar en kund har de sig själva att skylla när de inte tar hem för de tycks inte värdera pengar när de förlorar 32 kronor per rulle och på 3 rullar blir det 96 kronor. Den mängd man köpte när de hade sorten var 6 rullar och det blev då 1314 kronor beställer man hellre landar det på 1124 kronor för samma mängd. 
GULDET som den skall se ut!
Bra den med (vad man minns) 
Även den röda (lite dyrare men prisvärd!)

söndag 29 oktober 2017

Innan Halloween blev vad det är

Innan Halloween blev det kommersiella jippo det är idag fanns en tid i slutet av 90 talet som man tyckte att det var rätt så trevligt med något som inte alltför många affärer hade upptäckt. Det var lite mysigt och spännande med det hela. Man upptäckte att det inte fanns något i de vanliga livsmedelsbutikerna eller blomsteraffärerna ej heller el butiker hade något. Det fanns en butik som hade mycket gotiskt och en hel del annat smått och gott och där fann man de två stavljusen i bakgrunden av bilden längst fram ligger en spindel även det ett ljus och i mitten tre pumpor i Amerikansk Halloween stil. Skelettet med blinkande ögon köpte man på Lidl för cirka 3-4 år sedan. Löjligt? Det får stå för var och en i sådana fall. Man har för länge sedan upphört att köpa Halloween prylar oavsett vad. Det får räcka med det man har. Stavljusen och spindel ljuset får stå prydnad för varje år.

Ibland man finner

Så blev resultatet av delvattenbytet i akvarium 1. Fann en gammal och en ny snigel där samt lite senare ytterligare en ny. Eller så är det de man flyttade från akvarium 2 som fått stå efter med maten mot de glupska ancistrus och stenis som liksom sniglarna älskar algtabletterna. Nåja, nu återstår bara däckskiftet.

fredag 27 oktober 2017

Jomänn så är det!

Efter kneget åkte man bort till Esboda och Maliedal och fick tag på hela två rullar av bästa sorten tobak. Återstår att se hur övriga dosor ser ut, den första var det två påsar som var trasiga. Hoppas man slipper det med beställningen. Märkligt att det skiljer 27 kronor mellan butik och beställning. Sedan blev det fem koppartetra och 4 Anubias växter 2 korta 2 längre precis lämpligt till mina fyra akvarier. Ja, inte att förglömma Sepia bladet vilket är kalk till sniglarna vilket de behöver för att kunna växa och att skalet håller. Det märkliga är att man aldrig hade det när man hade blå äpplen och ändå växte de så det stod det härliga till! Kanske de hade något "inbyggt" kalkförråd. Nåja, nu återstår beställningen så är man nöjd samt ledig måndag då man är tvungen att avverka en tidsbank som man sällan haft möjlighet till. Kan bli njutbart men under helgen blir det att skifta sulor på bilen.

                               Akvarium 1 innan delvattenbyte.
Akvarium 2 innan delvattenbyte. 
Akvarium 4 nyss delvattenbyte. 
Akvarium 3 inga djur för närvarande. 
Bästa tobaken! Har fler råkat ut för trasiga påsar förstår man impopulariteten av märket. 
Uppdatering: klar förändring i akvarium 2 efter delvattenbytet.

torsdag 26 oktober 2017

Så är det nog

Kände för två Aloe Vera drycker, samma sorter som tidigare 25 kronor styck men alla Aloe Vera tingar runt 20-25 kronor numera två chokladkakor med fyllning av banan/kola a 20 kronor styck sedan var det någon storpåse engelsk vingummi för 49 kronor och naturligtvis är det positivt att ladda på knappmobilen en slant. Man är nog rätt ensam om att ha Lycamobile men det funkar utmärkt och det är inget tjafs eller hets om "räcker till och med det datumet". Visst var det segt att återgå till jobbet idag men vad gör man inte för brödfödan?.

Knappmobilen har varken kamera, internet eller några speciella funktioner. Den är till för och avsedd som nöd telefon helt enkelt. Doro mobilen är som man kan förvänta sig, seg och "användarvänlig för seniorer" det märks tydligt när man använder den. Ringa och skicka meddelande bra hastighet men internet är den seg. Har inget konto kopplat till det numret så den förblir reserv och nödtelefon #1. På minneskortet finns kvarvarande musik och det är skönt ibland att lyssna till i bussen på väg hem.

onsdag 25 oktober 2017

Vad spelar det för roll?

Då var man in och utloggad från Instagram. Vad spelar skit (Instagram) för roll? Inte lär man utveckla det på något sätt ja, sidan alltså. Nu har man (äntligen) återfått energi så imorgon kan det bli återvända till DP ja GD det är en och densamma.

Hur fan tänkte de när något så strömslukande som såssiala medier webbsidan Youtube lanserades som applikation till smartphones och Androider? Inte alls! det struntar tillverkarna i för det är som med Snapchat till för barn och ungdomar. De flesta applikationer finns installerade i fabrikskonfiguration av smartphones/androider bara för att finnas där, inte för att brukas eller användas. Ska man använda Youtube bör man ha flera powerbank (speciella smartphone/Android laddare) så att man kan ladda batteriet nackdelen är att batteriet blir brännhett och då är det bäst att slå av skiten (smartphone/Android) annars riskerar man kanske att skiten (smartphone/Android) blir överhettad och elektronik tar skada eller att den börjar brinna. Nåja, den som lever får se om de.

tisdag 24 oktober 2017

Värdelösa alternativ media!

Det är klart illa när alternativ media tvingas lägga in reklam pop ups eller ens ha reklam alls! Det finns några som tycks roa sig med det. Är det för lite "bidrags givare" eller är webbplatsen tungdriven? Kanske de har billiga underlag eller spion spårande programvaror? Hur som helst så är det MYCKET illa, så illa att man överväger att som med veckotidningen helt bryta. Dessa skall göra det GRATIS! Det har de råd med!. Jobba dygnet runt och bekosta webbplats, domän och exklusiva relevanta bilder i varje artikel. Annars skall de buras in på verklig livstid.  Det är enda gången lagar och paragrafer funkar rent praktiskt. Alla lagar och paragrafer som på minsta sätt förargar eller förolämpar ärliga och i synnerhet arbetande ursprungliga svenska medborgare skall helt elimineras! Den idiotiska lagen hmf skall omgående elimineras. Likaså volymer av helt onödigt tillkomna paragrafer. Svea rikes lagbok bör omedelbart revideras till allt överensstämmer med ursprungliga svenska medborgares samtycke. Dock bör vänsterextremister, globalister, batik häxor, genus idioter, missbrukare, muppar mfl buras in i hålor med betongblock som låser in dem permanent.  Så att vi det verkliga folket kan påbörja restaureringen av delar av vårt land.

Märkligt

Fann för någon tid sedan något man blev väldigt förvånad att finna. På något sätt har Androiden (någon av dem) sparat skärmdumpar av filmklipp som bilder i en speciell mapp som endast varit synlig i "filhanterare". Har inget minne att man gjort några skärmdumpar själv och med de androider köpta 2015 har man aldrig lyckats komma på hur man gör. Med Htc'n funkade det. Det är ju alltid trevligt att ha bilder istället för att tvingas ladda upp filmklipp. Somliga bilder som även de sparades visar sig vara svart. Några av totalt 17 bilder kan ses nedan. En del var så kass att de togs bort omedelbart, andra är för privata så det blev ett meningslöst inlägg i en högst personlig blogg där man skriver vad, hur och när man så vill.
Den gamla Iomega extern hårddisken fotad med blixt. 
Ofrivillig skärmdump av filmklipp Iomega.
Ofrivillig skärmdump uppstart av stationära datorn efter total rensning! 
Ofrivillig skärmdump av antagligen borttagen bild på Androidladdare. 
 Ofrivillig skärmdump av kasserad bild.
Ofrivillig skärmdump av filmklipp testar el-snöslungan. 
 Ofrivillig skärmdump bild på smycke man fann på vägen 5/6 2016.
 Ofrivillig skärmdump av filmklipp Euskefeurat konserten 14/11 2014.
 Ofrivillig skärmdump av filmklipp med HtC'n 2014 eller nåt.

söndag 22 oktober 2017

Prenumeration har upphört!

Så blev det och aldrig ångrar man sina beslut. Veckotidningen man tidigare emottog med viss glädje fick mindre utrymme på grund av att man inte haft tid att läsa den, ens på helgerna. Sedan har en viss del gått till pappers insamlingen då man vet att snyltare finns men dessa skall aldrig gynnas! Somliga nummer har gått till en granne som antagligen aldrig läst liknande. 545 kronor är ingen kostnad för ett års prenumeration. Det är hur man beter sig som räknas. Man står inte i en monter på en bokmässa (som är i en stad fjärran från orten man själv bor) och låtsas vara märkvärdig som förra året. Sedan inför årets "bokmässa" skickar ut ett A4 i rent tiggeri att prenumeranter ska skänka bidrag så att de har råd att skänka gratis nummer till besökare av montern. Likadant tiggeri om bidrag för att få "presstöd" för varje år och även där tigga bidrag från prenumeranter! Skamlösa typer! Ska man ha en tidning ska man ha ett EGET grundkapital att ta ifrån där alla om och kringkostnader är inräknade och detta under minst två år! Sedan var det någon som skrev att nya tider är femte kolonnare och det gör inget bättre precis. Nej, då är det bättre att satsa på något bättre.

Irrelevant/relevant bild
 

fredag 20 oktober 2017

Sicken jävla vecka!

I måndags kom lokalbussen försent till regementet 16:41 så det blev att ta senare buss hem 17:15. Eller om det var tisdag. Ett helvete med dessa eländiga bussar och somliga mb chaufförer oförskämd som den var två chaufförer av kanske 6-7 som inte klarar hålltiden uselt illa!. Så också i eftermiddag men då kom aldrig 16:35 turen utan det blev 16:50 så det blev södersidan bussen hem. Gick och köpte två chokladkakor och två Aloe Vera drycker innan. Intressant med nya smaker. Den till vänster på bild smakar liknande melon och heter honungsmelon så det var inte sån skillnad kanske att melon är intensivare än honungsmelon medan den andra smakar passionsfrukt vilket nog är avsikten med namnet Passion. Även om det är pant på flaskorna funkar de utmärkt att återanvända. Så då har man tre lämpliga, en blåbär sedan tidigare som använts frekvent då pantflaskor blir pantade för dessa ids man inte spara. Sedan är ju motiv på Aloe Vera dryckerna trevliga, dock inte alla. Det är nog bara den butiken/kiosken som har dem. Godishuset har dem inte! De har däremot en hel del annat.

måndag 16 oktober 2017

Är ni blåst? Då har ni köpt rosa bandet!

För de som inte tror att det är rena bluffen och hyckleriet kan gå vidare till Rosa Bandet är ett enda hyckleri! Fattar ni inte det?  en sida som ger er svar på tvivel och (kanske) rätar ut frågetecken. Var och en gör som de själva anser.

söndag 15 oktober 2017

Helgen med mera

Lördag var väl inga speciella planer eller att något gjordes. Det hänger ihop med att det är både rörigt och delvis kaos på jobbet vilket gör att man måste ladda upp inför kommande vecka. Igår lördag gick man ut tidigt för att hämta ut medicin skiten som typiskt var tvungen att ta slut just nu! Sedan gick man och handlade lite åt sig själv samt mamma. I övrigt blir det inte mycket mer. Var in på Fakebook via laptop igår kväll. Gjorde lite uppdatering där. Hade appen lite på Androiden men avinstallerade då fanskapet trilskades i utloggningen förra veckan. Det är mycket sopor och avfall ibland alla imbecilla appar i play butik som man testat men insett att man inte har någon användning för.

Med tanke på mobilstrålning som mer än bevisat medför bestående skador på hjärnan, DNA och säkerligen kroppens organ och skelett har man begränsat användandet av androider från himlen (jordens elände) och hoppas att blåtand eventuellt minskar eller minimerar risken för alltför stora risker. Trots allt finns övertygelse att skulle man helt undgå strålning hade man varit tvungen att bosätta sig permanent djupt inne i ett ihåligt berg med egen port av klippblock. Det är ju inte bara ett när det kommer till skadlighet även även belysning, elektricitet, radioaktiv strålning, magnet fält och plågsamma cancerämnen för en evig framtida mardröm samt hälsofarliga miljöer man vistats i. Det är en av anledningarna till att man äger böcker som "historien om Bilderberg gruppen", "vaccinationer; risker och skador", "hotet mot din hjärna", "bankerna och skuldnätet " och fler lär det bli med tiden. Det märks klar skillnad mellan en själv och somliga människor i omgivningen, omedvetenheten som kunde ha varit skrämmande men vad man vet själv som andra inte har en susning om får bli deras framtida bekymmer så tillvida de inte hinner lämna jorden.

fredag 13 oktober 2017

Jobbar ni? (skrock, skrock)

Oavsett datum jobbar man ifall det infaller på Arbetsvecka. Kanske inte för alla men vem har råd att vara hemma och ledig i dessa tider även om man skulle ha rätt till det beträffande timmar och dagar? Somliga och definitivt bidragstagare har all tid i världen och gör som det faller de in. Samtidigt är man nöjd att ha sysselsättning och vet när det är helg. Det är inte alla förunnat.

Uppdatering
Tacka fan för att Ultra skulle kalva sig då vägen tidigare under dagen varit avstängd så hade dessa kalvskallar "sklivit på hemfida och på fejfbook" ALLT SKA SKRIVAS PÅ PAPPER SOM SEDAN SKA UT TILL BERÖRDA HÅLLPLATSER!!! Respektera resenärer? Aldrig! Bara beskydda smitande chaufförer och vara egoister. Det är hela gettot! Umeå. Hatar. Andra kommuninnevånare därför är hela hålet värre än jätteslukhål. Vasaplan saknar allt men det är klart "så billigt som möjligt resenärer är inget de kan gott dö på ett eller annat sätt, frysa eller bli påkörda det kvittar!" Det ruckel som nu är kan inte ha kostat många ören. De hade kunnat satsa på inomhusbyggnad istället samt för böveln övergångsställ där vasagatan korsar vasaplan. Nej, Umeå hatar och avskyr kranskommuners innevånare. Så upplever man det.

onsdag 11 oktober 2017

Återinför mentalsjukhusen igen!

En vädjan som krav: återinför mentalsjukhusen. Det finns åtskilliga varelser (kan omöjligt kalla dem annat för människor är de icke!) Som behöver vård och behandling mot sina sjukdomar och diagnoser. Ett klart exempel är vissa av Ultras chaufförer som är helt anti service inriktade! Likaså livsmedelsbutiker som är sjukligt kränkande mot betalande kunder. Samt i samhället för övrigt där äldre samhällsmedborgare får sätta sina liv till pga laglöshet för nyanlända. Avsätt den noll bemedlade, avsätt eller om så behövs störta diktaturregering. Återinför 1970 och 80 talets lagar och förordningar. Eliminera ALLA lagar efter 1989. Då kanske Svea rike kan återuppbyggas som åter rekonstrueras till skicket det var och skall förbli! Tyvärr finns varken i nuläget eller om ett år något politiskt parti att rösta på då samtliga "fel" röster kommer att tas bort och "rätt" kommer att vinna makt. Exakt som med valet av ondska (EU) eller demokrati  (inte EU) år 1994. Alla vet att demokrati hade vunnit med stor marginal men manipulerades till minoritetsseger!!! Det finns inte demokrati i landet sedan 1989.

måndag 9 oktober 2017

Så dog ALLT på Ica Vännäs!

Var och handlade. Tog "snabbkassan" som alltid fungerat felfritt tidigare men nu slog det bakut och ett kassabiträde kom och gjorde en "avstämnings kontroll" tror de arma dårarna att man är bakom flötet!?!? Naturligtvis förstår man ju att det de kallar "avstämnings kontroll" inte är annat än STÖLD KONTROLL!!! FY FAN vilken skamlös butik. Nu är det färdighandlat där! En av många SKAM butiker men det finns andra som substitut så man gråter inte eller känner annat än nu är det sluthandlat där. Permanent.

ALLT på kvittot var med på skärmen, synd att man inte hann fota av skärmen det hade kunnat bevisa att man har rätt och att "avstämningskontroll" är en manipulation och en satans bluff! Hoppas butiken går omkull och mer. Det hade varit bevis för att samhällsinnevånarna har mod och styrka men det är nog som att krama vatten ur en sten.

lördag 7 oktober 2017

Facebook skit trilskas då blir det här istället!

Försökte skriva text och ladda upp bild. Det gick åt flanders på Facebook avgrunden. Då blir det försök här och konstigt vore ifall det misslyckades. Mindre bemedlade utan minsta mening i livet njuter av allt oavsett plåga och vånda. De engagerade lever i verkligheten som en själv.
Texten är en The Fits låt från albumet "Nothing and Nowhere" där texten lyder som följer:

"Ignore politics ignore religion I've heard what they say they're a bunch of hypocrites listen to me listen to me listen to me I've got something to say...Ignore politics ignore religion they both cause wars listen to me I've got something to say I like to talk but they won't listen the only way to get attention is to act differently listen to me listen to me listen to me I've got something to say..."


Trevliga band med attityd som står sig oförändrad hur dagens politik ser ut. Rabid var ett annat band som släppte en mini-LP "bring out your dead" med låten Second Coming och text:

"War war leader war war nation don't wanna listen to the world situation. War war leader war war nation don't wanna listen to the world situation. War war leader war war nation don't wanna listen to the world situation. War war leader war war nation don't wanna listen to the world situation"





Time to die... Inte hela men refrängen i alla fall. Mini albumet släpptes 1982 och ett tag trodde man att en av medlemmarna Grant var med på både Subhumans "the day the country died" släppt samma år och Rabid's "Bring out your dead". Det kunde ju ha varit så och kanske är så? Vad visste man och vad vet man när information från den tiden var och är ytterst knapphändig. I vilket fall som helst så var och är skivorna bra och definitivt lika om inte mer aktuella idag som när de släpptes. Som bekant tycks det politiska klimatet i somliga länder köras om och om likt en vinylspelare som kunde spela samma sida av skivan åtta! gånger i rad. En annan skiva man har i CD format är "A Country Fit For Heroes Volume 1&2". Underbart bra musik lämpligt tempo och bra texter! Det är långt mer än någonsin kan viskas om dagens repetitiva och tramsiga avfall som gärna spelas i radio och bland unga vars framtid är lika med noll.


Modepunkarna a 70 talet och Trendpunkarna a 80 talet lämnade musiken, stilen när de enligt i många fall blev "vuxna". Man själv har väl aldrig lämnat vad som var, är och förblir bäst! Även om man kan lyssna till en del annat så finns denna musik kvar i centrum av hjärta och själ och..ja, vad mer kan tilläggas? Världen blir aldrig bra, okej eller ens hyfsad medelmåtta så länge idioter för krig, mördar oskyldiga för idiotreligion och politik, katastrofer inträffar (som är planerade) och arbetsmarknader fortsätter slå slint och gör folk arbetslösa och skapar psykisk ohälsa, avfalls makthavare som tillför stenålderskultur med det egna landets kultur helt och enbart för kapitalets skull - och INGET annat!

fredag 6 oktober 2017

Helg vad skönt!

Så var det helg igen och ledig är man. Inga planer på något alls bara en skön helg utan förpliktelser och annat trams! Mobiler blir avstängda och har somliga aldrig hört av sig tidigare så kan de glömma lördag och söndag. Då svarar man inga telefoner. Det blir läsning av böcker så mycket som möjligt.