måndag 16 september 2024

För 37 År Sedan

Gjordes den skräckfilmen. När man på 90 talet lånade den var den spektakulär när den innehåller en hel del grova scener som regissören lyckades riktigt hyggligt med.
 Tyvärr håller den inte längre efter dessa 37 år och mängder andra rysare man sett sedan dess. Opera musik blandas med rock musik och hela filmen känns förlegad. Så oavsett filmer före och efter 1987 av den regissören har man inte det minsta intresse av filmer i den kategorin så 84 åringen må få göra vad den vill.
Filmer som dessa hörde 7 talet till framtill 1982 sedan kom nyskapande regissörer tack och lov. Nåja, likt med många andra filmer i kategorin har man sett dem och det får räcka. Can a biz tro.

Söndagkväll Filmtajm

Det borde knappast vara svårt att gissa vilken film/serie man sett? Sinkadus naturligtvis del 4-6 och Jo, både intressant som underhållande där man faktiskt fick se Henrik S Järrel i en B roll utan replik eller ens ett ljud ifrån karln. Minns att han nog medverkade i sånt är livet ett humoristiskt underhållningsprogram i början av 80 talet. Riktigt trevlig underhållning.
Filmer man kan leta efter (ifall man på något sätt skulle finna dem) är En Flicka På Halsen (1982), Gräsänklingar (1982), Hallo Baby (1976), Barnförbjudet (1979), Mannen Som Blev Miljonär (1980), Bevisbördan (1978) för att nämna några eventuellt intressanta produktioner. Can a biz tro.

Visst finns det mängder av svenska filmer, serier och program man gärna vill se igen men det är många gånger som att leta nål i en höstack eller ett häftstift i en åker.

söndag 15 september 2024

Söndag 15 September (Del Okej Annat Inte!)

Igår lördag tog man loss plaströret till värmepaketet passagerarsidan för att laga det med tejp. Lyckades inte få tillbaka det på plats så i eftermiddag gjordes försök och Heureka! Man fick fast det. Kände efter och det kändes varmt vid fönsterspjäll som vindrutekammaren på passagerarsidan. Sedan åkte man till de och handlade. Hade endast en plastpåse med varvid man letade febrilt och upptäckte katastrofen - de hade inga flergångskassar!!! 🤬😡
Självklart märker man varor de smyghöjt priserna på. Det i kombination med försämrat utbud gör att man hellre handlar lokalt än slösar drivmedel på att åka bil till en kedja som sviker kunder!
Blev lurad av kassörskan att gå ut genom grinden när där endast var likadana papperskassar som vid kassan. Upptäckte att streckkod endast kunde användas EN jävla gång!!! SÅ IN I HELVETE värdelöst!!! 😡🤬.

Åtskilliga brister hos dessa Silly Willys Klockarbäcken och den andra butiken på Skolgatan i hålan är för länge sedan totalt bojkottad! Saxfood öppnar säkert butiker överallt där det står tomma lokaler och gapar. Nåja, då får det väl bli den lokala butiken då och då sparar man ju drivmedel när Silly Willys ändå håller marknadspriser på sina livsmedel.
Handla hos dessa är likt tombola har man tur finns varor i butiken annars gapar hyllor tomma. Det kan man "köpa" när man vet att man inte åkt miltals med bil för att upptäcka att livsmedel, produkter och varor inte finns vid köptillfället. Can a biz tro.
Såg Sinkadus del 1, 2 och 3 igår kväll och det var en smula humor men ack vilken nostalgitripp! Ikväll kan det bli disc nummer 2 så får man se hur det kan gå.
Förutom Stig Engström, Stig Ossian Eriksson, Mona Seilitz, Hans Ernback och Nils Eklund kände man igen Tommy Nilson, Birgit Carlsten, Gun Jönsson, Jörgen Lantz, Gunnel Fred för att nämna några kända namn.

lördag 14 september 2024

Lördag 14 September

Tvätta kläder så att man har för kommande tider fritid och jobbet. Nä, så lat och bekväm är man inte att man överlämnar arbetskläder att tvättas på jobbet.
Det har varit lite drygt med hemresan senaste 1-2 veckorna. Funkat hyfsat på morgonen medan eftermiddagen blivit stående i köbildning vid vindelälvsbron
När man är tillräckligt slutkörd och trött vill man hem inom rimlig tid, slippa vänta i en buss om än endast 30 minuter men det räcker till och blir över. Can a biz tro.

Igår fredag 13 september var avspärrningar och trafikljus borta eller förflyttade när det inte syntes till några sådana längs vägen. Tack och lov!
Klart att man måste äta något. Falafel tallrik har blivit dyrare, eller hur det nu var? Länge sedan man beställde hos Blå Huset och i eftermiddag var man enda kund vid tidpunkten. De har bra måltider bland de bättre Umeå inräknat.

onsdag 11 september 2024

Senaste Numret

Senaste nytt aktuellt år. Det känns som att många skulle behöva återgå till året, månaden, klimatet och lagar och regler.
Retur till ämnet vilket är en bytt bild.
Av tidskriften nedan sedan återstår väl att hinna läsa tidigare nummer liksom senaste nummer 5. Märkligt att man trodde att man missade nummer 4 men så tycks ju inte vara fallet.
Ser ut att bli intressant nummer knappast nytänkande utan fler inhämtade artiklar och rön från utlandet (i sedvanlig ordning)
scan HP Deskjet 2723 red HP Probook 430. Det har man gjort sedan 1997 med första flatbed scanner Primax 4800 30-bit och dåtidens dator Commodore Pentium 150 MHz och vilda 16 Mb RAM minne. Gigantiska skillnader mot den dator man har i dagsläget tillika skrivare.

Kan hända att man missat något nummer trots allt emedan man vet att man avsiktligt stod över något nummer i våras när det kändes mindre relevant.
Lyxvanor? Inte som man själv uppfattar det. Man köper vad som faller en in. Läsning är viktigt för stimulans av viktiga sinnen, trevligt men främst intressant att hålla sig uppdaterad i dagens informationssamhälle med bedrägerier, desinformation, morallös telekom och dator teknik.
Livsmedel ack så nödvändiga, can a biz tro.

Man är långt ifrån redo pga värk och mera smärta ändå fortsätter man att jobba. Det blir lindrigare när man varit igång en stund. Naturligtvis beror det på jobbet och ansvar (många andra helt avsaknar!) Man kan stå för vad man uträttar vilket ett fåtal kan göra där lögner istället regnar likt skyfall från öppen himmel.