tisdag 17 september 2024

Så Var Det Dags... Igen

Tänkte att man skulle prova några andra försäljare av DVD filmer som man personligen aldrig beställt ifrån utan åt ett syskon för åtskilliga år sedan. Det blev en skaplig trave milt uttryckt.
Den är en kultklassiker från 1971 med kända skådespelare förutom huvudrollsinnehavaren.
Hade aldrig ens hört talas om denna från 1977. Det blir garanterat en nostalgisk tillbaka blick vilket man ser som en viktig kontrast till den tid vi lever i nuet!
En verklig kultklassiker från 1979 man sett iofs och hörde talas om i Tv programmet Studio S cirka 1980. Någon nämnde "utstuderat våld" vilket kan ha varit bra för den politiska världen och dess lömska skuggspel.
En bra dramafilm man sett på Tv, av och med Allan Edwall från 1983, långt ifrån karaktären Anton i Emil i Lönneberga.
 En Natt På Stan. En äventyrskomedi man hade inspelad men aldrig hann se (vad man vet?) från 1987.
En Prins I New York var en svensk titel på den filmen från 1988 som man sett otaliga gånger väl värd att ha på DVD.
Ytterligare en bra actionthriller från 1989 man bara måste ha! Idel kända skådespelare i denna film.
Den såg man när det begav sig från 1992 och då var den försedd med engelsk undertext och formatet var videoband.
En rysare eller skräckfilm från 1992 vilken man hade på videoband på 90 talet men tvingades sälja (av ekonomiska skäl) omslagsbilden var helt annorlunda än denna.
Kan bli intressant att se denna film från 1998 och det är knappast svårt att räkna ut vad den handlar om.
Hade någon annan film med identisk titel som den första men från 80 eller 90 talet så denna från 2007 kan bli intressant.
Kände inte alls för att beställa denna film från 2009 om det inte hade varit för priset!
Dokumentärer är alltid intressant och ämnet lämnar knappast någon levande människa oberörd. Denna är från 2017 och man har till och från läst om ämnet vilket involverar makt, våld, missbruk och i tragiska fall ond bråd död. Can a biz tro.

Fann efter lite funderande att filmen från 1991 var "Diary Of A Hitman" med Forrest Whittaker. Hitman från 2007 är baserad på något spel tyvärr. Scanners 2 the new order har man (märkligt nog) på DVD dock inte (ännu) första filmen med Michael Ironside i huvudrollen.

1 kommentar:

  1. De man nu beställt filmer ifrån verkar ha någon period när de sänker priset på filmerna, åtminstone en del av dem. Ikväll såg man verklighets skildringen "Baltic Storm" från 2003. Vad som bekräftar vad som verkligen hände är dokumentären där ett team dyker ner och filmar vraket och skadorna på fartyget som ligger på Östersjöns botten. Enda egentligen kända skådespelaren i filmen är Donald Sutherland. Det var mycket om "bogvisiret" periodvis och för att lägga locket på försökte de hävda lögnen om hårda vindar och vädrets makter som var orsaken till att fartyget sjönk när det i själva verket var... något helt annat som var den uppenbara anledningen till att det sjönk! Filmen är klart värd att ses.

    SvaraRadera