söndag 1 september 2024

Ärliga Blå Ögon och Medicinen

Igår kväll såg man klart Ärliga Blå Ögon disc 2 avsnitt 4-6. Tala om en kvinna som lyckades lura alla med alla förklädnader, gäckade polis och alla t.o.m den hon var inneboende hos. Slutligen blev hon bedragen av sin syster (?) och fick bege sig till någon adress pga att den hon varit inneboende hos renoverat hennes rum och låtit frakta iväg kakelugnen där hon hade gömt pengarna.

Medicinen

Från 2014 var en trevlig dramakomedi i regi av Colin Nutley (vem annars!?) där Helena Bergström (som vanligt) spelar huvudrollen som Johanna Eriksson som jobbar på en modetidning La Dolce Vita tillsammans med flera andra kvinnor och bara en kille. Hennes chef Iris (Eva Fröling) hunsar Johanna som har ett ständigt återkommande munsår hon inte blir av med. En dag blir hon försöksperson för en helt ny medicin som ska ta bort herpes som är det hon fått på läppen. Intag av ett piller gör att Johanna förändras totalt liksom hennes tillvaro. Hon åker tillsammans med sina 2 barn till Menorca genom resebyrån familjeresor. Skriver ett utmärkt reportage om resan till Menorca. Hon fruktar vad som ska hända när pillren slutar verka och när ska de upphöra att verka?

Förutom Helena Bergström och Eva Fröling är såväl Maria Lundkvist med liksom Petra Mede, Katarina Ewerlöf, Nina Gunke, Cecilia Forss och Suzanne Thorsson vilka lyfter hela filmen och dess handling till en av de bättre svenska filmerna man sett på ganska många år. Can a biz tro.

1 kommentar:

  1. Tio år sedan jobbade man vid fastighet och blev sjukskriven i slutet av november. Man tänker hur många filmer som passerat och man har aldrig haft möjlighet tidsmässigt eller för den delen ekonomiskt att beställa något. Det har dock till viss del lossnat nu vilket man gläds åt!

    SvaraRadera