söndag 8 september 2024

Filmtajm Underhållande

Lördagkväll och man såg en film, man aldrig fick se när det begav sig för cirka 44 år sedan. Då 1980 fanns den filmen (liksom många andra) att hyra hos en radio och tv butik som hette "Bygdens radio och Tv" vilken även sålde stereo anläggningar, Pick up stift till skivspelare och tillbehör som audio kassettband mm.
Den filmen kunde man såhär i efterhand ha låtit passera obemärkt. Visst både brutalitet och kvinnoförakt men en delvis skrattande mördare och dåtidens polis handfallenhet. Gissar att det var en del av konceptet för en försäljningssucce när många efterföljare hade identiskt koncept. Då hade man avverkat ytterligare en film av de man hittills skrapat ihop. Can a biz tro.

Det är skönt att veta att det finns filmer hemma när de flesta Tv kanaler som erbjuds främst visar sånt man har noll intresse av oavsett program, underhållning eller filmer är det oftast av mindre betydelse och i många fall totalt platt fall mot marken. Lite som den svenska kronans valutavärde mot dollarn och euron (ävrån).

Upptäckte att 2 andra e-butiker (nätaffär?) för närvarande har en hel del filmer man gärna velat haft. Som enskild person och ensam har man endast en ekonomi vilket gör att man får bita i det sura äpplet och hoppas att man kanske hinner med något i slutet av kommande månader. Ersättning har man en gång per månad, man vill gärna överleva och ett tillskott på 5-siffrigt belopp hade suttit gott.

1 kommentar:

  1. Gäller att se upp och utforska olika företag. Upptäckte att man betalat 60 kr mer för en film annan butik säljer betydligt billigare. Ville man kunde man beställa redan nu för strax över 1400kr och få fraktfritt men man väljer att göra någon beställning i slutet av september så ser man vad som eventuellt finns tillgängligt. En nätfirma har inte allt man letar efter! Nu finns 2 andra man tidigare upptäckte varav en man aldrig beställt ifrån medan den andra beställde man ifrån för åtskilliga år sedan! Kk är 1 alternativ medan Ds främst tycks sikta på bluray, 4k, ultra HD etc. Kv ser lovande ut på sikt. Nåja, tog det 44 år innan man fick se en kalkon rysare får det gärna dröja veckor innan möjlighet delges att beställa ifrån Kv. Varför förkortningar? Man avslöjar inte varifrån man beställer när risk kan föreligga att man blir utan.

    SvaraRadera