lördag 30 juli 2016

Handlat och vandlat...

Svettigt värre i måndags och halva tisdag, ja hela tisdag men man gjorde bort det värsta dessa dagar så då blev det vad det blev. När värmen flödar blir strupen torr då måste den fuktas med ibland vätska ibland glass och när det blir för långt till middag blir det någon french hot dog och det är bra.

Lite kvitton på sånt som inhandlats...






 Det Royal målets burgare var som snusdosor breda och tjocka, ynkligt!

Två valfria påsar fick man en frisbee på köpet. Fanns även Gott&Blandat och Kex Choklad.

Vet egentligen inte varför men det har blivit per automatik med kvitto, då internetbanken endast visar skyddat belopp och flera dagar senare till vad så kan det vara bra att ta kvitto, dessutom väger de ju inte speciellt mycket och i värsta fall kan de stoppas ner i någon ficka.

torsdag 28 juli 2016

Negativt nästan permanent

Vad man avser är arbetsgivare, mindre bemedlade och dess gelikar. Ryggdunkare och annat. Man fann helst annat så att man kunde lämna dårhuset alternativt totalt utbyte av ledning, personal och delvis material. Då är det bäst och enklast som säkrast och bäst för alla parter om man sa upp sig en gång för alla. Hoppas dagen kommer inom kort. Arbetsplatsen är helt okej med klara modifieringar ersättningen skaplig jämfört med annat. Finns dock mycket kvar att önska.

söndag 24 juli 2016

Lördag och söndag

Efter att man hade varit och vattnat på gravarna kände man sig hungrig och åkte för att ta en Falafel och märkligt men så otroligt mäktigt och mättande har man aldrig upplevt Falafel tidigare! Förvånansvärt kände man mättnad redan efter cirka hälften.

Idag gjorde man slag i saken och åkte in till schtan för att handla tobak för två veckor drygt åtminstone Åkte även förbi syster och fick tag på bildammsugaren 12 volt med munstycken och den var det ett fantastiskt drag i lyckades även få tag på Tassimo Café Au Lait och det gjorde resan dubbelt värd. Sedan åkte man hem. Nöjd och belåten som när man fick tag på byxor och T-shirts. Semestern har varit givande oavsett vad någon annan skulle få för sig att tro. Allt i livet är inte glamoröst, slösande och resa långt eller utomlands.

lördag 23 juli 2016

Det var den det

Ja förra inlägget fick stå för bilder lite liknande Panorama tagning. Det kanske det hade kunnat bli men man orkar inte bry sig, lika lite som man bryr sig rent generellt då det nu är två ynka dagar kvar av långledigheten och sedan infaller rutinerna men skapligt utvilad är man så det blir samtidigt skönt att återgå till fasta rutiner och väder och vind får bli vad det blir. Så är det.

Märkligt är att grodorna inte verkar överleva trots hyfsat klimat. De som redan var stora förstod man ju att de onekligen inte hade lång tid kvar. Lilla svarta försvann spårlöst och en är kvar. Man får se om det blir några fler. Arten som tycks överleva är sniglarna eller snäckorna som djuraffärer vill förfina dem till namnet.  Zebror, red Onion, Malaysiska sandsniglar, military helmet och elefantsniglar lever och frodas. Kanske nio plus otalet sniglar slår ut klimatet för grodorna när det inte är större än 65 liters akvarium? Kanske.
Annars är det mesta som det ska.

söndag 17 juli 2016

Lördag på söndag

Nej, ingen dubbelhelg utan vad som gjordes på lördag skrivet på söndag. Igår åkte man en sväng till blomsterytan och det ser lovande ut, om nu väder och vind vill kan det komma fina rosa blommor på den älskade Sköldpaddsörten. Växlande väder ömsom sol ömsom regn har gjort att mycket växtlighet har svårt att komma och det går inte att göra så mycket åt. Visst kan man göra special och trä genomskinlig plastsäck över med microhål i men det kan slå fel även det. Så det bästa är nog att låta det vara.

Bilen går bra trots allt och tids nog lyckas man nog släcka glödtrådsvakt som lever sitt eget liv.

Bilder&klipp: Samsung Galaxy S4 mini 1-2, filmklipp LG. 4:e är hTc One. 

Filmklipp 050715 kanske redan varit uppe? Då spann motorn fint...
 

torsdag 14 juli 2016

Gjort och ogjort

Ja idag var det tänkt att det skulle bli byte av skivor och bromsbelägg men det upptäcktes att hjullager var i det närmaste på upphällningen så det blev att beställa. Nästa vecka blir det av sedan får man rulla in på besiktningen i augusti och utgå därifrån. Bytte olja i motorn med elektriska pumpen och det gick fint. Den pumpade helt fantastiskt sedan fyllde man på ny gul olja så då är ju något åtgärdat sen blir det att skruva fast fläktreglaget vilket kan bli imorgon.

Bild: Mästaren 20081004 

tisdag 12 juli 2016

Mer ointressant

För den och de som anser men inte inser. Finns mycket innovativt med mobilerna och utvecklingen har gått med raketfart från de gamla där sms kunde tas emot men inte skickas till ett mellanläge där mycket var dyrt och många tjänade miljoner på nedladdningar av ringsignaler spel och grafiska objekt till dagens pekskärmsmobiler eller klösbräda som några kallar dem där Android och Iphone i stort tagit över datorer som laptopar.

Själv har man två androider men somliga delar har man undvikit som Spotify för att man aldrig brytt sig och Facebook då det känns irrelevant snarare än relevant. Wifi är inte heller något utan som självständig individ väljer man vad man vill, vilket man gjort i princip hela livet och har man musik på Minneskort så finns det där tills man själv raderat det, så det lilla internet man brukar liksom kollar Youtube är så marginellt att det inte berör. Sedan får andra ha vilka tjänster de vill och behagar. Så är livet.


Att andra använder dessa "sociala medier" betyder sällan att ALLA gör det. Man själv är en i raden av alla som i n t e installerat appar (applikationer) utan nöjer sig med de som finns och de man av nödvändighetsskäl sökt upp och installerat. Det skiljer sig markant mellan Androiderna vad man har och det är väl antagligen beroende på vilken abonnemangsform man har på respektive.

måndag 11 juli 2016

Allt möjligt på en måndag

Det är märkligt att trots att man klistrar en lapp som den på bilden nedan ändå får en del post som kan uttryckas som avfall medan samhällsinformation man förväntar sig ska dimpa ner i inkastet i n t e alltid dyker upp! Att dyslexi är mer än utbrett vet man men det ska väl inte behöva bli så galet som migrationsverket och andra arbetsplatser där krisen är katastrofal efter semestervikarier? Tyvärr ser det inte bättre ut. Dags att bruka allvar.

20:27

Det var som...har en cykel, har aldrig sett den som märkvärdig men visste inte vad man nu vet. Det är en GT OUTPOST 1995, köpte den år 2005 vilket betyder att modellen var 10år gammal och den är stark, robust och otroligt bra. Mest intressant att veta lite runt i kring den och det är den bästa man haft sedan militärcykeln man hade på 80 talet!!! Flerväxlad tre kugghjul fram och fem bak bra bromsar. Tillägg man ville personligen ha blev skärmar, pakethållare och lås. Sedan har man kompletterat med kedjeskydd, reflex, ringklocka och löstagbara fram och bakbelysning och en special hållare. Ett köp liksom bilen man aldrig ångrat.

söndag 10 juli 2016

Söndag härliga vilodag

Visst är det så. Söndag förblir vilodag så länge man levt och lever. Sällan har man haft något direkt att handla för på marknaden ifråga och förr drack man alkoholhaltiga drycker fredagskväll och eventuellt lördagskväll så söndag kunde bli bakfylledagen och man kände sig allt annat än fräsch och pigg. Den tiden är för länge sedan passerad då man har diabetes typ 2. Oftast har semester tidigare år nästan börjat på noll och slutat likadant, så var och är det för de fattiga arbetare som tvingats vrida och vända på kronorna och örena för att få månader och år att gå ihop. I år har det varit annorlunda för första gången på tjugo år man jobbat under gällande arbetsgivare. Men det är klart man har snålat och sparat men ändå fått valuta i kvalitet och för första gången på länge haft råd att bära andra byxor och T-shirt än det gamla vanliga! Känns skönt samtidigt finns det kvar så att bilen kan bli fixad och man överlever ett tag till. Så var söndagens tankar predikade.

Kon med texten guld pengar fick man av äldsta syster att samla "gul tiorna" i och det görs så fort en guling hamnar i portmonnän. Hellre egna tjänade slantar än bidrag, lån och kredit.

lördag 9 juli 2016

Lördag helt okej

Så hade lördag avlöpt smidigt och utan komplikationer ja det är ju bara eftermiddag och man har varit på ett mindre men ack så lämpligt kalas då bror fyller år. Man var ute en runda tidigare idag och fick tag på ingefära i och för sig en stor påse men nu har man så nu kan man känna sig nöjd. Förutom det blev det två nyckelringar med varsin trollslända och nyckelpiga i nåt solitt material. Sammantaget blir det ungefär vad man köpt och mer blir det inte!

Gick tidigare idag de gator man inte gick igår så man "såg över" de marknadsstånd man inte såg igår. En hel del var desamma som under 90 talet och de år under 2000-2010 man varit och kollat. DVD ståndet såg schysst ut men hade inget lockande trots mycket bra priser som ny för 49kr och äldre för 15kr! Hade gärna hittat något trevligt Svenskt men fanns inget åtminstone inte relevant och fanns det så var det de man redan har. Kläder, plånböcker, rengöringsmedel, super torkdukar, fiskeredskap och tillbehör, mat, dryck, mobil etuier sedan underhållning i parken. Väldigt lite nytt på himlen så då nöjer man sig. Även om det är 40 års firande av marknaden som startade 1976 som ett försök att locka folk till orten, känns det inte som att väder håller för utevistelse och stå under tak gör man rakt inte! Nej, det får bli en lugn hemmakväll likt fredagskvällen.

fredag 8 juli 2016

Något som bara blev

Då hade man varit på Ikea, inte för att man hade för avsikt men man skjutsade någon och då upptäckte man lite man haft tankar på att byta då man haft det flera år. Kuddar och kuddskydd som var absolut nödvändigt! Det övriga är också nödvändigt så inte en krona gick till spillo. Marknaden kan bli imorgon och söndag sedan gäller bilen till veckan så dagen har varit givande och två timmar är drygt men de nödvändiga inköpen gjordes också dessutom var det mycket glest mellan stånden så det lär knappast bli mycket köpt.

torsdag 7 juli 2016

Härliga dagar

Det var fan vad det skulle blåsa så att man inte ens kan sitta ute någon längre stund. Känns inte som semesterväder precis men än är det ett tag kvar tills man ska åter till det där så det kan ju bli bättre. Bytte vatten I grodakvariet idag och det var väl behövligt. Får se ifall man byter i akvarium ett till veckan så har man bytt i samtliga. Igår var man till blomstertorget och köpte två kapkrusbär plantor får se vad det blir av dem. Imorgon lovas regn och marknad öppnar ja man får se ifall det blir att besöka eller om man ställer in. Det återstår att se.

Läste om en del som kan påverka diabetes typ 2 som man har bättre än medicinen man tar. Det är absolut värt att prova, rödbetsjuice och lingon. Det är många som lider av cancer men det som är rent absurt är att "läkare" vet om botemedel men undanhåller det! Åtminstone om man ska tro en del av det man läser. Vitamin B17 som finns i aprikoskärnor bryter ner något ämne i cancerceller och tar död på dem. Tyvärr finns det äldre människor som blint litar på sjukhusvård och många eller kanske de flesta av dem avlider pga cancer som kunnat botats med exempelvis vitamin B17. Nej, själv har man erfarenhet av och tror på att alternativ till läkemedel är det enda rätta och många har blivit hjälpta av dem. Sedan får vem som helst kritisera. Det finns orsak att kritisera ifall något är bra, då kritiker oroar sig för att alternativa metoder påverkar läkemedels industrin negativt.  Det är bra ifall det gör det för det sätter fart på tillverkare att byta ut de skadliga "biverkningar" som en del ämnen utgör.