söndag 10 juli 2016

Söndag härliga vilodag

Visst är det så. Söndag förblir vilodag så länge man levt och lever. Sällan har man haft något direkt att handla för på marknaden ifråga och förr drack man alkoholhaltiga drycker fredagskväll och eventuellt lördagskväll så söndag kunde bli bakfylledagen och man kände sig allt annat än fräsch och pigg. Den tiden är för länge sedan passerad då man har diabetes typ 2. Oftast har semester tidigare år nästan börjat på noll och slutat likadant, så var och är det för de fattiga arbetare som tvingats vrida och vända på kronorna och örena för att få månader och år att gå ihop. I år har det varit annorlunda för första gången på tjugo år man jobbat under gällande arbetsgivare. Men det är klart man har snålat och sparat men ändå fått valuta i kvalitet och för första gången på länge haft råd att bära andra byxor och T-shirt än det gamla vanliga! Känns skönt samtidigt finns det kvar så att bilen kan bli fixad och man överlever ett tag till. Så var söndagens tankar predikade.

Kon med texten guld pengar fick man av äldsta syster att samla "gul tiorna" i och det görs så fort en guling hamnar i portmonnän. Hellre egna tjänade slantar än bidrag, lån och kredit.

1 kommentar:

  1. De sedlar och mynt på bilden var avsedda för marknadsinvesteringar så av 1000kr blev detta över. Kon fick man för säkert över tio år sedan men endast i år har man kunnat samla ihop några så den har stått tom. Kapital till rep av bilen finns naturligtvis på kontot. Numera finns den omåttligt populära betalnings tjänsten Swish och den är garanterat superb men när banker tjänar miljarder på olika tjänster och internet för att inte tala om internetbanken kan det vara på sin plats att vara lite gammaldags och betala i kontanter istället. Visst har man internetbank och Swish men som med mycket digitalt kan det uppstå fel och då känns det bra att slippa stå utan medel. Kan tänka att samhällsborna av det äldre slaget blir än "snålare" när de inte alltid kan med den nya tekniken. Trevlig helg allesammans.

    SvaraRadera